کد خبر: 22736| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۷ تیر سال ۱۴۰۲ | ساعت ۱۲:۵۹:۰ | تعداد بازدید: ۴۴۸

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آیت‌الله شهید بهشتی را الگویی برای سرمشق گرفتن مسئولان امروز توصیف کرد و گفت: آیت‌الله بهشتی حزب جمهوری را به معنای اصیل قرآنی آن بنا نهاد و با تاسیس آن حزب به دنبال کسب قدرت نبود، بلکه از این رهگذر گسترش اخلاق و حاکمیت دین را جست‌جو می‌کرد.
محمدمهدی اسماعیلی شامگاه سه‌شنبه -6 تیر- در نخستین همایش بین‌المللی شهدای ترور انقلاب اسلامی که به مناسبت گرامیداشت یاد و خاطره آیت‌الله شهید بهشتی و شهدای هفتم تیر با عنوان «از بهشتی تا آرمان» (آرمان علی‌وردی شهید 21 ساله مدافع امنیت که آبان 1401 در خیابان اکباتان توسط آشوبگران به شهادت رسید) در یادمان شهدای سرچشمه برگزار شد، اظهار کرد: تلاش در جهت تربیت نیروی انسانی برای پیشرفت نهضت امام (ره) از ویژگی‌های مهم شهید بهشتی بود که ایشان همواره و همه جا بر آن تاکید داشت.

وی با بیان این‌که شهید بهشتی به واسطه چند ویژگی و اصرار بر آن‌ها سهم مهمی در معماری، تثبیت و تداوم نظام اسلامی داشت، افزود: آیت‌الله بهشتی در دهه 40 همراه با مبارزانی همچون آیت‌الله جنتی، آیت‌‌الله مصباح یزدی و آیت‌الله قدوسی مدرسه حقانی را به شیوه جدید در قم مدیریت کرد که بخش مهمی از کارگزاران تاثیرگذار پس از انقلاب، محصول این حرکت مدبرانه بودند. رویکردی که ایشان پس از پیروزی انقلاب نیز با تاسیس نهادهایی پیگیری کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس حزب جمهوری را دیگر اقدام مهم شهید بهشتی برشمرد و تاکید کرد: ایشان بلافاصله پس از پیروزی انقلاب و تنها به فاصله چند روز، حزب جمهوری اسلامی را به عنوان یک حزب سیاسی منسجم در سراسر کشور تاسیس کرد. شبکه‌ای گسترده و هم‌افزا با در نظرگرفتن سلایق سیاسی متنوع که همگی زیر پرچم امام خمینی(ره) و متعلق به توده‌های جان‌فدای بنیان‌گذار انقلاب اسلامی بودند.

اسماعیلی با بیان این‌که جزوات آموزشی آن سال‌های حزب جمهوری همچنان برای امروز کارآمد است، اظهار کرد: حزب جمهوری نهادی به شعاع عظمت ایران برای تربیت بدنه نیروی انسانی مورد نیاز آینده انقلاب بود. این نکته‌ای است که به نظر می‌رسد در سال‌های گذشته مسئولان اجرایی کشور از آن غافل ماند‌ه‌اند.

وزیر فرهنگ با اشاره به توسعه چشمگیر منابع نیروی انسانی کشور پس از پیروزی انقلاب، وظیفه مهم مدیران امروز را تربیت نیروی انسانی با ایمان و توانمند توصیف کرد و گفت: امروز در جست‌وجوی نیروهای متخصص و متعهد برای سپردن مسئولیت‌ها، با فقر روبه‌رو می‌شویم. در حالی که بهشتی مظلوم و مدبر، سال‌ها پیش از انقلاب و در بحبوحه حوادث پس از انقلاب بر آن اصرار می‌ورزید و گام‌های اثرگذاری نیز در این زمینه برداشت.

وی با یادآوری تجربیات زیسته و سلوک فکری آیت‌الله بهشتی تصریح کرد: بهشتی به عنوان یک روحانی نواندیش، دنیادیده و به چند زبان مسلط بود. حضور در غرب به او وسعت بینش بخشید؛ نه آن‌که متحیر در پیشرفت‌های مادی غرب شود. اما به تمام معنا متشرع و متعهد به دین بود؛ الگویی که امروز باید از آن سرمشق گرفت.

اسماعیلی از تقنین قانون اساسی مترقی به عنوان یادگار مهم شهید آیت‌الله بهشتی یاد کرد و گفت: ایشان در اصول متعدد قانون اساسی موضوعات مهمی چون اقتضائات حکمرانی، ابتناء به شرع و جایگاه فقها در قانون‌گذاری و همچنین نقش مردمسالاری دینی و رأی مردم در شکل دادن به نظام بی‌بدیل امت و امامت را مورد توجه قرار داد.

وی با یادآوری رفتارهای جنایتکارانه منافقین در نخستین سال های پس از انقلاب، اظهار کرد: پس از آن که منافقین سیاه‌دل در خرداد 1360 اعلام جنگ مسلحانه کردند، رهبر معظم انقلاب اسلامی نخستین حواری امام(ره) بودند که 6 تیر در مسجد ابوذر برای حذف فیزیکی مورد سوء‌قصد قرار گرفتند. خداوند ایشان را برای هدایت کشتی انقلاب حفظ کرد، اما  یک روز پس از آن، انفجار دفتر حزب جمهوری به شهادت آیت‌الله بهشتی و یارانش انجامید.

گفتنی است، در پایان این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تعدادی از خانواده‌های شهدای هفتم تیر، شهدای مدافع امنیت، شهدای ترور و جانبازان ترور تجلیل شدند.

در این مراسم سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سعید جلیلی و حسن رحیم‌پور ازغدی نیز حضور داشتند.

منبع: مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7