کد خبر: 22132| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۱۳ اسفند سال ۱۴۰۱ | ساعت ۱۱:۴۵:۰ | تعداد بازدید: ۶۷۸

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه مهمترین و کلیدی‌ترین عنصر تربیت، معلم است، عنوان کرد: توجه به معلمین و توجه به دانشگاه‌های تربیت معلم مهمترین وظیفه‌ای است که باید به آن پرداخته شود و البته حساس و سخت، اما مایه مباهات است.
یوسف نوری در همایش سراسری اعضای هیات مدیره و مدیران عامل موسسه، هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت علی‌اکبر(ع) و روز جوان اظهار کرد: روز جوان این تذکر را به ما می‌دهد که بهره لازم را باید از این روز ببریم و از ظرفیت جوانان استفاده کنیم و به جوانانی که مخاطب بیانیه گام دوم انقلاب هستند، اعتماد کنیم.
وی افزود: فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب، یک تعبیر ظاهری و یک تعبیر باطنی است که این فرمایشات را باید مد نظر داشته باشیم.
نوری با بیان اینکه در آستانه نیمه شعبان و سالروز ولادت امام زمان(عج) قرار داریم، خاطرنشان کرد: نیمه شعبان، شبی که بنا بر روایات، شب قدر است و میلاد پرسرور امام زمان(عج) هم برای ما و فعالیت‌ها این تذکر را دارد که زمینه را برای ظهور امام عصر هم فراهم کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه فراهم کردن زمینه ظهور در منظومه حکمرانی است مدنظر دیدگاه‌های توحیدی است، گفت: این منظومه، تفاوتی با آن منظومه حکمرانی دارد که غرب و نظام‌های برخاسته از جریان علمی‌گرایی محض دارند که به آن حکمرانی گفته می‌شود و خوب است اما به حکمرانی که در دیدگاه‌های توحیدی و امام عصر(عج) است، حکمرانی متعالی و شایسته گفته می‌شود که ما باید خودمان را برای این نوع حکمرانی آماده کنیم.
وی اظهار کرد: آمادگی یعنی هر کدام از ما وظیفه‌ای برای فراهم کردن بستر و زمینه ظهور داریم و هر کسی در هر نقطه‌ای که است می‌تواند به عنوان یک منتظر واقعی باشد مشروط بر اینکه کار خودش را به درستی انجام دهد.
نوری با بیان اینکه مهمترین کاری که باید انجام دهیم این است که امانت را به اهل آن دهیم، خاطرنشان کرد: سرمایه ما معلم است. بنابراین خیلی باید دقت کنیم و با ظرافت کار را انجام دهیم چون در منظومه حکمرانی وقتی نگاه می‌کنیم اگر بخواهیم حکمرانی متعالی را پیاده‌سازی کنیم باید فرهنگ جامعه را اعتلا ببخشیم به سمت آن مسیری که به خدا می‌رسد و به آن جریان تربیت گفته می‌شود.
وی با بیان اینکه ظرف و بستر فرهنگ و جریان تربیت، آموزش و پرورش و مهمترین آن آموزش و پرورش عمومی است، تصریح کرد: البته شامل خانواده هم می‌شود و تربیت، تکلیف خانواده است اما به دلیل اینکه خانواده‌ها مشغله دارند یا تخصص ندارند، نظام‌ها مجبور یا مکلف‌اند نظام تعلیم و تربیت را طبق قانون اساسی کشورمان از پیش از دبستان تا پایان دوره متوسطه دوم ایجاد کنند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: کلیدی‌ترین عنصر این بستر یا زمینه و یا ظرف، معلم است و اگر اعتماد معلم را جذب نکنیم، داستان برعکس می‌شود.
وی خطاب به مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه شما یک بخش مهمی از این موضوع هستید، اظهار کرد: از سال 1374 حسابی برای هر معلم افتتاح شده که ماهانه عددی از حقوق او کسر می‌شود و معادل آن عدد هم دولت می‌گذارد که در پایان بازنشستگی به وی پرداخت می شود.
نوری با بیان اینکه صندوق ذخیره فرهنگیان سال‌ها دستخوش حوادثی شد اما خوشبختانه با روی کار آمدن مدیریت جدید، اقدامات خوبی انجام شده است، ابراز کرد: زمانی که ما صندوق را تحویل گرفتیم، بانک به دلیل رنگین نبودن سبد سهام‌ها وضعیت مناسبی نداشت در حالی که سبد سهام باید رنگین باشد تا اگر قسمتی آسیب دید از قسمت دیگر بتوان جبران کرد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه زنجیره تامین را اگر نداشته باشیم، زنجیره ارزش ایجاد نخواهد شد، گفت: زمانی که ما آمدیم، بانک را داشتند می‌فروختند و ما از بانک فقط 4.5 هزار میلیارد تومان دستمان را می‌گرفت اما الان 20 هزار میلیارد تومان با اقداماتی که انجام شده از زیان انباشته داده‌اند یعنی از زیان، کاهش پیدا کرده و کارهای دیگری هم که دارند اگر انجام شود، زیان انباشته که ارقامش چند ده هزار میلیارد تومان است از بین می‌رود.
وی افزود: در این صورت می‌توانیم بانک را به عنوان یک بانک خوب برای همکاران فرهنگی داشته باشیم. یا اینکه اگر زنجیره پتروشیمی‌ها را تکمیل کنند و یا کارهای دیگر مثل تبدیل تسهیلات از بازپرداخت ارزی به ریالی انجام شود، اقدامات خوبی است که که در کنار چند اقدام حقوقی دیگر انجام شده است.
نوری تاکید کرد: صندوق را باید به‌گونه‌ای تبلیغ کنیم که همکار فرهنگی، احساس کند که صندوق مال خودش است و مسائل آن را پیگیری کند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هنوز این فرهنگ که شما معلمان را بپذیرید، وجود ندارد، گفت: اگر می‌گویید آموزش کافی ندارند، می‌شود با انعقاد یک تفاهمنامه با دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، آن‌ها را برای آموزش فرستاد تا از ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم. هر شرکتی را در هر جایی قرار می‌دهید از نیروهای بومی و با اولویت جدی از فرهنگی استفاده کنید.
وی با تاکید بر اینکه نگاه به معلم باید نگاه جدی و واقعی باشد و معلم را قبول داشته باشیم، اظهار کرد: قله تدوین قانون و قوه قضاییه، شهید بهشتی است که معلم بود. قله ریاست‌جمهوری، شهید رجایی است که معلم بود و و قله‌هایی داریم که سلول‌های بنیادی را یک معلم برای اولین بار رقم زد
نوری خاطرنشان کرد: در حوزه‌هایی که یک نفر ۵۰ تا اختراع دارد مثل شهید تهرانی‌مقدم که فارغ‌التحصیل دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی بود، شهید همت معلم بود، سردار رحیم صفوی معلم بود و امروز هم بیشترین تعداد اعضای هیات دولت را معلمان تشکیل می‌دهند نه اینکه صنفی نگاه کنیم، واقعا اینطور است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در راستای بهره‌وری تلاش کنید، خطاب به مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان گفت:‌ امروز جنگ اقتصادی و رسانه ای است و شما در جنگ اقتصادی نقش مهمی دارید. یک مجموعه بزرگ با سرمایه یا دارایی خیلی زیادی هستید که بهره‌وری باید داشته باشید.
وی تصریح کرد: جاهایی که موفق بوده‌اند، همگرایی در عمل زیاد بوده است بنایراین هلدینگ‌ها و شرکت‌ها همدیگر را ببینند و به هم کمک کنند و اگر این اتفاق نیفتد، موفقیت حاصل نمی‌شود.
نوری خاطرنشان کرد: در انتصابات به شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای توجه کنید. افرادی که منصوب می‌کنید باید این 3 ویژگی را داشته باشند. شایستگی‌های عمومی یعنی فرد انقلابی و معتمد، شایستگی تخصصی یعنی دارا بودن دانش و شایستگی حرفه‌ای یعنی کاربست این دانش را داشته باشند.
وی با تاکید بر ارزیابی شرکت‌های زیرمجموعه گغت: شرکت زیان‌ده نباید داشته باشید. اگر برنامه‌های شرکت‌ها بر اساس ساختار شکست و زیان‌دهی، رو به رشد نبود، نبود آن شرکت‌ها بهتر از بودنشان است چرا که شرکتی که سود نداشته باشد مثل انسانی است که پیر شده است و بازدهی ندارد.
نوری ابراز کرد: ‌دولت برای حل مشکل صندوق خیلی مایه گذاشت و موضوع آخر هم بدهی همکاران بود که داده شود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه یکی از کارهایی که باید انجام دهیم، کارهای نوین است، گفت: موضوع مهم بعدی، بخشودگی‌ها است و الگوی راهبری این را به جهت اساسنامه باید اصلاح کنیم.
وی با بیان اینکه بانکی در ایران وجود دارد که دانشگاه تاسیس کرده و از MIT عبور می‌کند، اظهار کرد: با استفاده از روش‌های نوین بانکداری به جاهایی رسیده که خیلی کارها انجام می‌دهد و شرکت‌های سودده با روش‌هایی که به صرفه و صلاح خود بانک بوده در بخش‌های مختلف کار می‌کنند.
نوری با بیان اینکه شرکت‌ها باید دور هم بنشینند و بیشتر کار کنند و ظرفیت خوبی داشته باشند، خاطرنشان کرد: بیمه‌ای که الان با آموزش و پرورش کار می‌کند معتبر است اما دوست داریم در بیمه معلم باشیم اما نمی‌خواهیم مثل دوره قبل باشد که بیمه معلم، مدتی هیچ خدماتی ارائه نمی‌داد.
وی با بیان اینکه در مورد مسائل مربوط به معلمان تعارف نداریم، افزود: می‌خواهیم وضعیت صندوق به حدی برسد که دارایی و سرمایه معلمان را زیاد کند چرا که در هر جا به اطمینان و اعتبار و جایگاه معلمی به ما کمک کرده‌اند پس باید تلاش کنیم تا سرمایه آن‌ها افزایش یابد و از ظرفیت معلمان و فرزندان آن‌ها در شرکت‌ها استفاده شود.

منبع:پانا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7