کد خبر: 21664| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۲۱ آذر سال ۱۴۰۱ | ساعت ۱۱:۳۶:۰ | تعداد بازدید: ۴۶۶

اولین همایش ملی "تحول در علوم انسانی و نقش آن در پیشرفت ایران اسلامی" در اراک برگزار می شود.
حجت الاسلام ایمانی مقدم قائم مقام همایش ملی تحول در علوم انسانی ۲۱ آذرماه ۱۴۰۱ در گفت و گو با ایسنا، در خصوص اولین همایش ملی تحول در علوم انسانی و نقش آن در پیشرفت ایران اسلامی بیان کرد: علوم انسانی همچون موجودی که بناست با نگاه الهی و دنیوی همه طبیعت را به تسخیر خود درآورد، به همین دلیل علوم طبیعی و پایه باید در خدمت علوم انسانی قرار گیرد.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به علوم انسانی، بیان کرد: برخی اقتصاددانان معتقدند که اکثر مشکلات اقتصادی، راه حلی در علوم انسانی و فرهنگ دارد، اگر فرهنگ خودباوری، وجدان کاری، استفاده از کالای داخلی و استفاده از رسانه داشته باشیم اقتصاد نیز رونق خواهد داشت.
نماینده نهاد رهبری در دانشگاه های استان مرکزی تصریح کرد: کشورهایی که دایه پیشرفت دارند، علوم انسانی را مهم تلقی می کنند، بر همین اساس باید تحول در این علوم را بپذیریم، از طرفی انسان را باید در زمان خود مورد مطالعه قرار داد و در این راستا بحث تعالی علوم انسانی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه مباحث علوم انسانی، بحث روز دنیاست و به دلیل مشغله های اقتصادی و سیاسی، دعواهای چپ و راست و ... از مبنای علوم انسانی عقب افتاده ایم، گفت: تا امروز در حوزه علوم انسانی گفتمان صورت نگرفته است، امروز در برخی از دانشگاه ها، اساتید جایگاه مقاله نویسی را پیدا کرده اند و مطالب دیگران به قلم های مختلف بازخوانی می شود، بر همین اساس گفتمان سازی علوم انسانی در جامعه نخبگانی مهم به شمار می رود.
ایمانی مقدم با اشاره به برگزاری همایش تحول در علوم انسانی، افزود: این همایش به منظور تحقق این گفتمان سازی و به کمک اعضای هیات علمی دانشگاه های استان از جمله دانشگاه اراک ترتیب داده شده است، مقالات قابل قبولی واصل شده است و ۲۷ آذرماه(روز وحدت حوزه و دانشگاه) با اعتبار isc در اراک با حضور اندیشمندان بزرگ کشور در حوزه تحولی و علوم انسانی برگزار می شود.
دبیر علمی این همایش نیز در خصوص برگزاری این همایش به ایسنا گفت: علوم انسانی یکی از مباحث مبنایی در دنیا به شمار می رود و برخی از مسائل نیز ناشی از نوع نگاه به مباحث علوم انسانی است.
ابراهیم آقامحمدی با بیان اینکه علوم انسانی باید متناسب با نیازها و شرایط جامعه تعریف شود و معطوف به شناخت و حل مسائل اجتماعی شود، افزود: سه حوزه شناختی، معرفت شناسی و روش شناسی در تعیین محورهای همایش مدنظر قرار گرفته است، البته در کنار تحول در علوم انسانی، مباحث مرتبط با پیشرفت از جمله مباحث اقتصادی، روانشناختی، هویتی، رفتاری، مباحث اجتماعی، حکمرانی و ... نیز در دستور کار قرار گرفت و در کنار آن نیز باید ارتباط بین نخبگان علوم انسانی و نخبگان اجرایی شکل گیرد و ایجاد این ارتباط رویکرد این همایش به شمار می رود.
وی محورهای این همایش را شامل تحول در علوم انسانی و توانمندسازی جامعه، جایگاه نظریه و روش در تحول علوم انسانی، جایگاه هستی شناسی و معرفی شناسی در تحول علوم انسانی، امکان بومی سازی و اسلامی سازی علوم انسانی، موانع و چالش های تحول در علوم انسانی، راهکارهای تحول و بومی سازی علوم انسانی، تحول در علوم رفتاری و اجتماعی و پیشرفت ایران اسلامی، الهیات و معارف اسلامی و پیشرفت ایران اسلامی، تحول در مدیریت و علوم اقتصادی و پیشرفت ایران اسلامی، روابط بین الملل و نقش آن در پیشرفت علوم انسانی و نقش نخبگان در تحول علوم انسانی عنوان کرد.
آقامحمدی با بیان اینکه تا ۳۰ آبانماه امسال مهلت ارسال مقالات تعیین شد، گفت: ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه همایش واصل شد، پس از بررسی و داوری مقالات ۵۰ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت که تعدادی در روز همایش( ۲۷ آذرماه) به شکل شفاهی ارائه می شود و تعدادی در کتابچه همایش چاپ می شود.
وی افزود: دستاوردهای حوزه علوم انسانی درواقع به شکل بلندمدت تاثیرگذار خواهد بود و امیدواریم که به شکل سلسله وار این همایش در کشور برگزار شود و اگر بتوانیم با کمک همایش ارتباط بین عوامل اجرایی و نخبگان علوم انسانی در واقع به یک دستاورد بزرگ در این همایش دست یافته ایم.
مرتضی حسنی نسب دبیر اجرایی همایش نیز به ایسنا گفت: این همایش با هدف همگرایی بیشتر اعضای هیات علمی اساتید دانشگاه های استان و پژوهشگران و بومی سازی و اسلامی سازی علوم انسانی کلید خورد.
وی اظهار کرد: همبستگی بین اساتید علوم انسانی در استان یکی از اهداف این همایش است و به همین دلیل از نخبگان استان و کشور دعوت شده اند تا این همایش پل ارتباطی بین نخبگان استانی و کشور باشد و مدنظر است که همایش سلسله وار برگزار شود.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7