کد خبر: 20938| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۲۳ مرداد سال ۱۴۰۱ | ساعت ۷:۵۲:۰ | تعداد بازدید: ۶۵۲

تفاهم نامه حمایت از ساخت برج‌های فناوری برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق با حضور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری امضا شد.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در مراسم امضای این تفاهم نامه همکاری با اشاره به این‌که حمایت از ساخت بار اول و تحقق قانون جهش تولید دانش‌بنیان در اولویت‌های اصلی برای پیشبرد اقتصاد دانش‌بنیان و خلاق قرار دارد، عنوان کرد: با توجه به شعار سال جاری و به ثمر نشستن تلاش‌های جدی و پیگیری‌های مستمر، قانون جهش تولید دانش بنیان ابلاغ شد تا روند تازه‌ای در تحولات جدید در اقتصاد، فرهنگ کسب وکار و رویکرد جامعه به سرمایه انسانی رقم بخورد. این قانون روزآمد و مترقی ماحصل پیگیری های معاونت علمی و فناوری در طول 3 سال در تعامل و تلاش سازنده مجلس شورای اسلامی است.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با بیان این‌که در قانون جهش تولید دانش‌بنیان، فرصت‌ها و ظرفیت‌های متعددی برای رونق و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق ایجاد می‌کند ادامه داد: در این قانون، موضوع تامین سرمایه و حمایت مالی از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق به خوبی مورد توجه قرار گرفته است و فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری به یاری این قانون، می‌توانند از حمایت‌های مالی نهادهای مالی همچون بانک‌ها نیز برخوردار شوند.
 
ساخت برج‌های فناوری برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان
ستاری، با اشاره به ایجاد برج های فناوری و نوآوری در پهنه‌های شهری، به عنوان محور اصلی این تفاهم نامه است، عنوان کرد: در تولید محصولاتی که برای نخستین بار در کشور توید می‌شوند حمایت خواهیم کرد و این حمایت،  تا زمانی که تولید آ ن محصول، بار اول محسوب شود ادامه خواهد داشت. به این طریق، نیازهای بخش‌های راهبردی کشور مانند صنایع نفت، گاز و پتروشیمی است. توسعه تولیدات بار اول و بی نیازی از واردات، نیازمند حمایت و همراهی تمامی دستگاه ها است.
به گفته ستاری، بر اساس قانون جهش تولید دانش‌بنیان محصول دانش‌بنیان که برای بار اول در کشور ساخته می‌شود و دارای مشابه داخلی نباشد، با تأیید کارگروهی زیر نظر شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان متشکل از نماینده معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت و نماینده دستگاه اجرائی متقاضی، الزام به برگزاری مناقصه نبوده و موارد مورد معامله موضوع این ماده، با مؤسسات و شرکتهای دانش‌بنیان، واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری، سراهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، جهاد دانشگاهی و شرکت‌های خلاق، بدون انجام تشریفات قانون برگزاری مناقصات انجام می‌شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با ابلاغ قانون جهش تولید دانش بنیان، زیرساخت های فناورانه محدودیتی برای استقرار در شهرها نخواهند داشت، احداث برج‌های فناوری را گامی در این راستا عنوان کرد و گفت: اولویت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسعه زیرساخت های لازم، ارائه خدمات برای تبدیل ایده به محصول یا خدمت و توسعه شرکت های دانش بنیان و خلاق است. در تلاش هستیم تا زیرساخت های استقرار و خدمات مورد نیاز برای تولید ایران‌ساخت، با هزینه کم و به آسانی در اختیار فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری قرار بگیرد.
وی افزود: برای بار اول در کشور برج فناوری در کنار دانشگاه امیرکبیر ایجاد می‌شود که زمینه ساز ترویج یک فرهنگ خواهد بود تا در کنار تمامی دانشگاه های سراسر کشور این زیرساخت ها ایجاد شود. زیرساخت‌هایی که در اختیار صاحبان ایده های نوآورانه و دانشگاه قرار بگیرد تا تولید محصول دانش بنیان و ایران ساخت محقق شود.

استقرار شرکت‌ها در مجتمع فناوری نشان
بر اساس این تفاهم نامه همکاری که به امضای سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، آیت الله ابراهیمی مدیرعامل بانک سپه، و محمدرضا موتمن صالحی مدیرعامل و کاظم قلم چی سهام‌دار شرکت توسعه زیرساخت‌های نوآوری نشان رسید، زمینه برای توسعه فضاهای استقرار شرکت‌‌های دانش‌بنیان و خلاق در فضاهای شهری فراهم شد.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به‌عنوان متولی توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور، نسبت به‌تعیین و معرفی برج‌های فناوری و مجتمع‌های منتخب برای استقرار شرکت‌ها و خرید دفتر کار توسط شرکت‌ها در این ساختمان‌ها، تشویق و ترغیب شرکت های دانش بنیان در خصوص معرفی و استفاده از خدمات بانک، در نواحی نوآوری اطراف دانشگاه‌ها اقدام می‌کند.
بانک سپه نیز در این تفاهم نامه همکاری، نسبت به ارائه خدمات ریالی و ارزی بانکی، و سایر خدمات اقدام می‌کند. سرمایه‌گذار نسبت به‌سرمایه‌گذاری در نواحی نوآوری اطراف دانشگاه‌ها جهت احداث مجتمع‌ها و برج‌های فناوری اقدام خواهد کرد. واحدهای این مجتمع‌ها به عنوان دفاتر کار به‌شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه می‌شوند.
 
در این تفاهم نامه همکاری، مجتمع فناوری نشان که در 48 واحد، واقع در ناحیه نوآوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر به‌عنوان پروژه پایلوت اولیه تعریف و در قالب این تفاهم‌نامه به‌متقاضیان خرید واحد در این مجتمع فناوری توسط بانک تسهیلات پرداخت می‌شود.

همکاری در راه اندازی و تجهیز کارخانه هوشمندسازی و نوآوری
در این مراسم همچنین با هدف توسعه نقش آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال، تفاهم نامه همکاری میان سنتاد اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت تدبیر تراکنش ایرانیان با هدف راه اندازی و توسعه کارخانه هوشمندسازی و نوآوری امید بوم منعقد شد.
توسعه و استقرار شتابدهنده‌های شرکتی و مراکز نوآوری، واحدهای فناور و خلاق  پاسخ به نیازهای فناورانه و اولویت‌های حوزه هوشمندسازی کشور به اتکای شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، حمایت از شکل‌گیری و توسعه کسب و کارهای جدید نوآورانه و فناورانه و دارای پتانسیل ملی و بین المللی از محورهای این تفاهم نامه همکاری است.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7