کد خبر: 20162| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۴ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ | ساعت ۱۳:۳۳:۰ | تعداد بازدید: ۸۳۷

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: تلاش داریم برای توسعه دایره نخبگانی و افزایش تعداد مستعدان مورد حمایت بنیاد ملی نخبگان به حدود ۱۰ هزار نفر در سال برسد.
نشست مشترک قائم مقام بنیاد ملی با رئیس و اعضای کمیسیون آموزش عالی مجلس شورای اسلامی و با حضور معاونان بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.
در بخشی از این نشست ناصر باقری‌مقدم قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر لزوم اشتغال نخبگان و مستعدان به مشاغل تخصصی، گفت: با توجه به شرایط کشور و همچنین پایان دوران کرونا، ضروری است ضمن تلاش برای توسعه دایره نخبگانی و افزایش تعداد مستعدان مورد حمایت بنیاد ملی نخبگان به حدود ۱۰ هزار نفر در سال، برای اشتغال و به کارگیری نخبگان در شرکت‌های دانش‌بنیان، دستگاه‌های اجرایی و مجموعه‌های تحقیقاتی کشور نیز برنامه‌های مختلفی طراحی و اجرا شود.
باقری مقدم در ادامه با اشاره به تصویب آئین‌نامه جذب و بکارگیری نخبگان در دستگاه‌های اجرایی گفت‌: در همین موضوع شیوه‌نامه‌ای در دست تدوین است که می‌توان با اجرایی کردن آن در سال اول دست‌کم برای ۱۰۰۰ نخبه در دستگاه‌های اجرایی کشور اشتغال‌آفرینی کرد.
وی در ادامه با اشاره به ایجاد فضای مهاجرت معکوس افزود: بنیاد ملی نخبگان برنامه‌های متنوع و متعددی برای نیل به این هدف اجرا کرده و در تلاش است با اقدامات جدید، تعداد سرآمدان و نخبگانی که به کشور بازگشته‌اند را حداقل به دوبرابر افزایش دهد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر لزوم ایجاد و افزایش هم‌افزایی میان دستگاه‌های مختلف، بیان کرد: بنیاد ملی نخبگان برای اجرایی کردن برنامه‌های خود با دو مسئله مهم روبرو است؛ یکی از آنها بحث بودجه است که این مورد با همکاری مجلس شورای اسلامی تا حدی رفع شده است.
وی افزود: موضوع بعدی، الزام دستگاه‌ها و نهادهای مختلف به همکاری و هم‌افزایی با برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان و مفاد سند راهبردی کشور در امور نخبگان است؛ امیدواریم در این بخش نیز مجلس تسهیل‌گری لازم را انجام دهد چراکه ۴۴ دستگاه متولی اجرایی‌سازی این سند هستند و بدون همکاری و هم‌افزایی آنها عملاً نمی‌توان اهداف مدنظر را محقق کرد.
باقری‌مقدم گفت: به عنوان نمونه در برنامه ملی شهاب که یکی از برنامه‌های مترقی در حوزه نخبگان است، حضور همگرا و هماهنگ وزارت آموزش‌وپرورش یک اصل اساسی است. این برنامه متاسفانه در طول اجرا، به دلیل برخی از ناهماهنگی‌ها و همچنین عدم‌آگاهی کافی خانواده‌ها از رویکردهای آن با مشکلات جدی مواجه شد.
در بخش دیگری از این نشست، علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش عالی مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر لزوم جلوگیری از مهاجرت نخبگانی، اشتغال را از مهمترین دغدغه‌های جامعه نخبگانی دانست و بر ضرورت بهره‌وری بهینه از توان و تخصص نخبگان در بخش‌های تخصصی تاکید کردند.
منادی‌سفیدان خاطر نشان کرد: بنابر ضرورت توجه به تسهیل جذب و بکارگیری نخبگان و مستعدان‌برتر و اجرای سند راهبردی کشور در امور نخبگان در برنامه هفتم توسعه و در کارگروهی با مشارکت بنیاد ملی نخبگان و کارشناسان امر، بندهای مشخصی در ارتباط با مسائل پراهمیت اجتماع نخبگانی تدوین خواهد شد که امیدواریم گامی در جهت فراهم آوردن زمینه حفظ و نگهداشت این عزیزان و ایجاد بستر مناسب اثرگذاری آنها در کشور باشد.

منبع:بنیاد ملی نخبگان

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7