کد خبر: 19734| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۲۷ بهمن سال ۱۴۰۰ | ساعت ۱۳:۵۶:۰ | تعداد بازدید: ۹۳۷

محمد مهدی اسماعیلی با بیان اینکه راهپیمایی اربعین به نقطه روشنی برای اعتلای مکتب انقلاب اسلامی و راه مقاومت تبدیل شده است، گفت: از همین روست که این رویداد با هجمه رسانه‌ای و بایکوت خبری مواجه است، چون می‌دانند که چه در پشت این رویداد نهفته است.
اختتامیه هفتمين جايزه جهانی اربعين و رونمایی از فراخوان هشتمین دوره از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۲ امروز در حسینیه الزهراء(س) مجموعه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در تهران برگزار شد.
در این مراسم که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دیگر مسئولان و شخصیت‌های فرهنگی کشور برگزار شد،‌ از نفرات برتر هفتمین جایزه جهانی اربعین و با رعایت اصول بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی تجلیل به عمل آمد.
در ابتدای مراسم فاضل، معاون اداره کل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور گزارشی از دبیرخانه هفتمین جایزه جهانی اربعین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را قرائت کرد.

بنیان انقلاب در عاشورا نهاده شده و اربعین‌های متوالی آن را پیروزی رساند
در ادامه دکتر اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی نطقی ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری جایزه جهانی اربعین گفت: خدا را شاکریم که پیرو مکتبی هستیم که همه تار و پود آن با نام و یاد انسان‌های کامل آل الله گره خورده است.
وی انقلاب اسلامی را محصول عاشورا دانست و گفت: قیام قرن ۱۴ شمسی منطبق با مکتب عاشورا و اربعین است. مکتبی که با رهبری امام خمینی بنیان نهاده شد و بنیان انقلاب در عاشورا نهاده شده و اربعین‌های متوالی آن را پیروزی رساند، چرا که سخنرانی امام خمینی(ره) در عاشورای سال ۱۳۴۲ در قم و در جوار حرم حضرت معصومه(س) آغاز نهضت اسلامی بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه از دهه هشتاد به بعد مفهوم اربعین در ادبیات مقاومت منطقه شکل گرفت، گفت: بعد از سقوط رژیم بعث در عراق، راهپیمایی اربعین در سطح گسترده به راه افتاد و سال به سال گسترش یافت و در سال ۹۸ هم بیش از ۴ میلیون ایرانی در کنار میلیون‌ها زائر از عراق و دیگر کشورهای جهان در راهپیمایی اربعین حضور داشتند.
اسماعیلی با بیان اینکه راهپیمایی اربعین به نقطه روشنی برای اعتلای مکتب انقلاب اسلامی و راه مقاومت تبدیل شده است، گفت: از همین روست که این رویداد با هجمه رسانه‌ای و بایکوت رسانه‌ای مواجه است، چون می‌دانند که چه در پشت این رویداد نهفته است.
او اقدام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در برگزاری جایزه جهانی اربعین را کار مبارکی توصیف کرد و گفت: امیدواریم که این حرکت به شکل علمی گسترش یابد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از آثار اربعین در همه بخش‌ها و به‌خصوص بخش فیلم‌های بلند و مستند حمایت خواهد کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ما به زنده نگاه داشتن اربعین در تمام ابعاد اجتماعی و سبک زندگی اسلامی نیاز داریم، گفت: در راهپیمایی اربعین همه چیز اعم از گذشت و فداکاری، انسجام، وحدت، از خودگذشتگی و حتی سبک زندگی شخصی از جمله برنامه زمانی نماز و عبادات و استراحت یک پیرو اهل بیت(ع) به نمایش گذاشته می‌شود.
او ابراز امیدواری کرد که هفتمین جایزه جهانی اربعین نقطه شروعی برای یک جهش بزرگ این کار باشد و سال آینده با رفع مشکل کرونا و حضور مشتاقان اهل بیت(ع) در مراسم اربعین شاهد برکات آن در زمینه علمی و فرهنگی هم باشیم.
جایزۀ جهانی اربعین برنامه‌ای فرهنگی ـ دینی است که به ابتکار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همه ساله با هدف اشاعۀ فرهنگ مقاومت و عاشورا و نمایش جلوه‌های دلدادگی به حضرت سیدالشهداء(ع) برگزار می‌شود.
بنا به گفته فاضل این جایزه از سال ۹۳ با فراخوان ارائه عکس‌های اربعین و تقدیم جایزه به برگزیدگان کار خود را آغاز کرد و در سال‌های بعد از آن آثار برتر در فیلم، سفرنامه‌ها و فعالیت‌های برتر مربوط به اربعین به مسابقه افزوده شد و امسال در هفتمین دوره آن بخش کتاب نیز به رشته‌های جایزه افزوده شده است.
معاون اداره کل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور همچنین از استقبال چشمگیر شهروندان سایر کشورها از این مسابقه خبر داد و گفت که آثار مختلف از ۲۴ کشور جهان به دبیرخانه جایزه جهانی اربعین رسیده بود.
پس از آن مهران رحمانی، هنرمند نقاش یک نقاشی سر صحنه درباره پیاده‌روی اربعین (پرچم زیبای یا حسین بر دوش زائران ابا عبدالله) که آن را نخستین اجرای زنده درباره اربعین خواند، به تصویر کشید که با تشویق حضار همراه شد.
در  مراسم امیر علی جوادیان به نمایندگی از هیئت داوران جایزه جهانی اربعین در ضمن قرائت بیانیه‌ هیئت داوران از رشد قابل توجه استقبال مشتاقان اهل بیت(ع) از این مسابقه ابراز خرسندی کرد.
جوادیان گفت: امسال ۴۸۰۰ اثر از ۱۰۸۰ شرکت‌کننده از ۲۴ کشور جهان به دبیرخانه جایزه جهانی اربعین ارسال شد که شامل ۴۲۰۰ اثر متعلق به ۱۷ عکاس، ۱۶۰ فیلم متعلق به ۱۵۰ فیلم ساز، ۱۰۲ صفحه مجازی و ۲۵۰ کتاب بوده است.
در ادامه برگزیدگان هفتمین دوره جایزه جهانی اربعین در بخش‌های مختلف معرفی شدند.
در بخش عکس که هیئت داوران آن امیر علی جوادیان، کمال‌الدین شاهرخ و علیرضا عابدی بودند، سه نفر حائز رتبه‌های اول تا سوم شدند.
برگزیده نخست احمد عبدالامیر از کشور عراق، برگزیده دوم، هادی دهقانپور از کشور ایران و برگزیده سوم ارجان ارسلان از کشور ترکیه معرفی شدند.
در بخش فیلم‌های حرفه‌ای و مردمی، هیئت داوران شامل امیر حامد افشایی، امیرحسین ملیانیان و محمدرضا چاوشی بودند.
در بخش فیلم‌های حرفه‌ای محمد فرج صالحی از کشور ایران با فیلم لیوان بین‌الحرمین حائز مقام اول شد و روح‌الله اسدی کیادهی با فیلم روز چهلم حائز مقام دوم، محمد عزیزی از ایران و ال چین آقازاده از جمهوری آذربایجان به ترتیب حائز رتبه‌های سوم و چهارم شدند.
در بخش فیلم‌های مردمی نیز هیئت داوران کسی را به عنوان حائز رتبه نخست معرفی نکرد و مقام‌های بعدی به ترتیب به زهرا لمپان از کشور تایلند با فیلم «اربعین امام حسین(ع)» و علی سلطانی از جمهوری اسلامی ایران با فیلم «کودکانه‌های اربعین» رسید.
در بخش سفرنامه و فعالان صفحات مجازی نیز داوران آن شامل علی حسن حیدری، ایمان اسلامیان، محمدعلی حبیبی، علی بازگشا و محمد کاظم مبینی بودند.
مریم قندی از ایران، عباس کریم المحمداوی از عراق و محمد اعتمادی از افغانستان در بخش سفرنامه حائز رتبه‌های اول تا سوم شدند.
در بخش صفحات مجازی نیز صفحه قناة النورین از عراق، اهل‌البیت تی وی از انگلیس و حسینیة از ایران حائز رتبه‌های اول تا سوم شدند.
داوران بخش کتاب نیز سیدمجید امامی، علیرضا افضلی، محمدرضا برزویی، صابر اکبری، جبار شاجعی و سعید غفاری بودند.
برگزیدگان بخش کتاب نیز مقام اول به محمدرضا عابدینی برای کتاب وی به عنوان «قدم عاشقی» رسید و نفر دوم محمدرضا پویافر برای کتاب «زیارت‌های پیاده در جهان معاصر» و مقام سوم هم به سرجان مارکوییچ از صربستان رسید.
در ادامه از پوستر هشتمین جایزه جهانی اربعین هم رونمایی شد و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به یادگار زیر آن را امضا کرد.
برگزاری نمایشگاه عکس و کتاب‌های منتخب از جمله برنامه‌های جانبی این رویداد بود.
این مراسم هم‌زمان در پایگاه اطلاع‌رسانی جایزه جهانی اربعین نیز به صورت زنده پخش شد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7