کد خبر: 18882| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۲۶ آبان سال ۱۴۰۰ | ساعت ۱۰:۱۹:۰ | تعداد بازدید: ۹۵۴

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به این که هفته کتاب فرصتی برای برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های مختلف در حوزه فرهنگ است، کتاب را خوراک روح مردم دانست.
امیرحسین بانکی‌پور با اشاره به اهمیت هفته کتاب (۲۴ آبان تا اول آذر)، اظهار کرد: یکی از عوامل تقویت فرهنگ در جامعه مطالعه است اما متاسفاته در این زمینه از دیرباز نگرانی وجود داشت که سرانه مطالعه در کشور ما کم است. هفته کتاب فرصت خوبی است که اهمیت کتاب را بار دیگر به مردم یادآوری کنیم. در این هفته باید سعی کرد برنامه‌هایی پیش‌بینی شود که مردم را با کتاب مرتبط و سرانه مطالعه را بیشتر کند تا کتاب به شکل گسترده‌ و مناسب در زندگی مردم قرار گیرد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی برای اهالی نشر نیز، عنوان کرد: از سوی دیگر موانع موجود در حوزه تولید و چاپ کتاب برای ناشران نیز باید بررسی شود و حرکت‌های اساسی برای حل آن‌ها در این بخش انجام شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کرونا به قسمت‌های زیادی از جامعه آسیب زده است، اظهار کرد: کتاب یکی از عوامل پر کردن اوقات فراغت برای مردم بود اما مشخص نیست که صنعت نشر ما چقدر توانسته در این زمینه موفق باشد. به دلیل مشکلات اقتصادی و تعطیلی کتابفروشی‌ها و کتابخانه به مسیر مطالعه و کتابخوانی آسیب زیادی زده شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: در هفته کتاب باید از این فرصت استفاده و مشکلات ناشران و کتابفروشان را مانند بالا رفتن قیمت کاغذ برطرف کرد، زیرا این افزایش قیمت ضربه بزرگی به صنعت نشر وارد کرد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه به اجرای طرح پاییزه کتاب همزمان با هفته کتاب نیز توضیح داد: یکی از مشکلات جدی مردم در حوزه کتاب بالا رفتن قیمت کتاب در موقعیتی است که مشکلات اقتصادی دارند و این طرح‌ها می‌تواند کمک خوبی برای خرید کتاب باشد.
او با بیان اینکه تخفیف‌ها باید به تناسب رشد قیمت کتاب باشد، عنوان کرد: میزان و درصد تخفیف باید با رشد بهای کتاب همخوانی داشته باشد تا اثرگذاری خوب و مناسبی برای جامعه هدف و یارانه‌بگیران داشته باشد.
عضو هیات‌علمی دانشگاه اصفهان همچنین بر لزوم حمایت و تقویت از طرح‌های فصلی خرید کتاب، تاکید کرد: باید به تناسب اجرای این طرح‌ها، به مناسبت‌های مختلف نیز برنامه‌هایی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی داشته باشیم و با استفاده از فرصت‌هایی که وجود دارد مردم را به سمت کتاب سوق دهیم.
امیرحسین بانکی‌پور در پایان کتاب را خوراک روحی مردم جامعه دانست و گفت: ما باید به سلامت این خوراک هم دقت کنیم و کتاب خوب در اختیار آن‌ها قرار دهیم. در این میان باید برای گروه‌های سنی مختلف برنامه‌هایی برای معرفی کتاب‌های خوب داشته باشیم زیرا گاهی دیده می‌شود مردم کتاب‌های خوب را نمی‌شناسند. وقتی فهرست کتاب‌های خوب، مفید و جذاب برای مردم منتشر می‌شود، قطعا می‌تواند در ترویج و تشویق مردم به سمت کتاب و کتابخوانی موثر باشد.
بیست‌ونهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از بیست‌وچهارم آبان‌ماه آغاز شده تا یکم آذرماه ۱۴۰۰با شعار «جای خالی را با کتاب خوب پُرکنیم» در سراسر کشور ادامه دارد.

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7