وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم تجلیل از خادمان قرآن کریم بیان کرد: در جمهوری اسلامی طی چهل سال گذشته، اتفاقات مختلفی رخ داده است و اگر قیامی بوده، به امداد و مدد روح الهی و دم قرآنی شکل گرفته که در کشور اسلامی و اهل بیت(ع) گسترانیده شده است.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ بیست و ششمین دوره آیین تجلیل از خادمان قرآن کریم عصر امروز چهارم مردادماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حسینیه شماره دو جماران برگزار شد.
در بخشی از این مراسم، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان سخنانی پرداخت و گفت: تقارن تجلیل و بزرگداشت خادمان قرآن در بیست و شمشمین دوره با ایام دهه امامت و ولایت و روز میلاد امام هادی(ع) و اینکه در آستانه عید بزرگ غدیر هستیم را به فال نیک میگیریم.
وی با اشاره به اینکه عید غدیر معانی گستردهای برای ما به همراه دارد، افزود: یکی از معانی مهم و باشکوه این عید آن است که امام علی(ع) شخصیتی همراه و همدم قرآن بوده است. در واقع یکی از مهمترین ویژگیهای ایشان این است که بعد از پیامبر(ع) جسماً و روحاً با قرآن بود و البته ائمه دیگر نیز این ویژگی را دارند. حضرت پیامبر(ص) و امام علی(ع) دو شخصیت در تاریخ اسلام بودهاند که جسمشان نیز از مبدأ تا منتها با قرآن همراه بوده است.
صالحی در ادامه به حدیث «أري نورَالوَحْي والرسالة و اَشُمُّ الریحَ النبوة» اشاره و بیان کرد: حضرت علی(ع) میفرمایند: «من نیز کنار و پا به پای پیامبر(ص) بودم، نور وحی و نور رسالت را میدیدم و شمیم عطرآگین نبوت را استشمام میکردم و وقتی وحی بر پیامبر(ص) نازل شد، ناله شیطان را شنیدم». امام علی(ع) از این نقطه آغازین یعنی ایام بعثت تا روز فراق نبی اکرم(ص) کنار پیامبر و کنار قرآن و مسیر بیست و سه ساله وحی بود. شاید از همین جهت باشد که کلمات امام علی(ع) راجع به قرآن کریم ویژگیهای خاصی دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: وقتی به کلمات امام در نهجالبلاغه نگاه میکنیم و آن هنگام که امام به ساحات متن قرآن ورود پیدا میکند تا این متن را واشکافی و معرفی کند و بشناساند، واژههایی انتخاب میکند که در ارتباط با قرآن بسیار خاص و دارای معانی ویژه هستند.
صالحی تصریح کرد: آنگاه که امام علی(ع) وارد مناسبات و وظایف مخاطبان قرآن و مسلمانان در ارتباط با قرآن کریم میشود و هم آنگاه که وارد تفسیر آیات وحی میشود، جلوه خاصی را از قرآن کریم عرضه میکند. امام بیانی در همین رابطه دارد که میفرماید: «خداوند در عالم نعمت زیاد دارد، اما هیچ نعمتی بدیل قرآن نمیشود». وقتی امام میخواهد مسیر این نعمت اتمّ الهی را تفسیر کند، آنگونه مینمایاند که اگر نگاه سیر و سلوک الی الله وجود داشته باشد، متوجه خواهیم شد که این نعمت بدیل ندارد، در مسیر سیر و سلوک وجودی چیزی مثل قرآن برای ارتقای وجودی نیست و اگر به دنبال تغییر و تحول و خیرات در زندگی فردی و جمعی هستیم، هر خیری با کلید قرآن برای ما گشوده میشود.
صالحی با طرح این سوال که امام علی(ع) چگونه ما را به ساحات مختلف کارکردهای قرآن نزدیک میکند، گفت: در جمهوری اسلامی طی چهل سال گذشته اتفاقات مختلفی رخ داده است. اگر قیامی بوده، به امداد روح الهی و دم قرآنی بوده است که در کشور اسلامی و اهل بیت(ع) گسترانیده شده است. در حوزههای مختلف از جمله در حوزه انس با قرآن، تلاوت، حفظ، ترجمه و تفسیر، پژوهش، مسابقات قرآنی و دهها اتفاق دیگر شاهد رشد و ترقی بودهایم و یکی از اتقافات میمون و مبارک، همین مراسم تجلیل از خادمان قرآن است.
وی در ادامه بیان کرد: در هر دوره از دورههای این همایش، افراد منتخب در زمره نخبگان بودهاند. این ظرفیت نشاندهنده آن است که چگونه در فضای خدمت به قرآن کریم، افراد متعدد دارای شناسامه و شناسه قابل توجه در حوزههای مختلف هستند و هنوز هم هستند افرادی که معرفی نشدهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری این مراسم در حسینیه شماره دو جماران اشاره و اظهار کرد: برگزاری این محفل در حسینیه جماران و در مکانی که عطر و بوی امام راحل را دارد، خاطرهانگیز است.
وی در ادامه به تجلیل از آیتالله امام جمارانی در این مراسم اشاره کرد و افزود: ایشان از افراد صالحی هستند که سالهای متمادی نسلی پس از نسل دیگر دارای ویژگیهای خاص علم، زهد، مردمداری و خدمات اجتماعی بودهاند. شخصیت اخلاقی ایشان یکی از نکات قابل اشاره زندگی ایشان است که در کتاب زندگینامه به خوبی بیان شده است.
صالحی یکی از ویژگیهای امام جمارانی را همدم بودن و همراهی ایشان با امام راحل دانست و افزود: نام آقای جمارانی با نام امام پیوند خورده است. این ارتباط به حدی نزدیک بوده است که ایشان در کتاب خود میگوید وقتی حضرت امام وارد جماران شدند، احساس کردم پدرم وارد جماران شده است. در آن دوران و در زمانی که در هیچ جایی نام امام برده نمیشد، یکی از محافلی که نام امام همواره جاری بود، مسجد ایشان بود.
وی اظهار کرد: بعد از انقلاب اسلامی نیز حضور ایشان در کنار امام و میزبانی ایشان از امام را شاهد هستیم و خدمات علمی، اجتهادی و قرآنی ایشان در دورانی که در سازمان اوقاف و امور خیریه حضور داشتند نیز با برکات بسیاری همراه بوده است.
منبع:ایکنا