کد خبر: 17580| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۷ تیر سال ۱۴۰۰ | ساعت ۱۴:۲۲:۰ | تعداد بازدید: ۱۳۱۸

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: بهره برداری از رصدخانه ملی ایران در کلاس چهار که تنها رصدخانه در منطقه جغرافیایی از اسپانیا تا هند محسوب می شود، فخر علمی برای پروژه های علمی در حال اجرا در کشور است.
 سورنا ستاری روز دوشنبه در آیین بهره برداری از پنج پروژه ملی دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که به صورت ویدیو کنفرانس با حضور رییس جمهوری به بهره برداری رسید، افزود: هشت رصدخانه در نیم کره شمالی زمین قرار دارند و از اسپانیا تا هند، هیچ رصدخانه ای در این منطقه جغرافیایی وجود ندارد.
ستاری تصریح کرد: از این  هشت رصدخانه ۶  رصدخانه در کلاس چهار متری است. مطالعات این رصدخانه از چند سال پیش شروع شد و ۶ سال به طول انجامید. قله ۳۶۰۰ متری در قله گرگش شهرستان کامو کاشان از بین ۸۰ نقطه برای استقرار این رصدخانه انتخاب شده است.
وی ادامه داد: کل کار از قبیل مهندسی و طراحی در داخل کشور انجام شده است. بیش از ۹۰ تن وزن تلسکوپ رصدخانه ملی است و با دقت بسیار بالا کار می کند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآور شد: وزن آینه این تلسکوپ چهار تن است با قطر ۳.۴ متر که کلاس این رصد خانه است و در زمره رصدخانه حرفه ای قرار می گیرد.
ستاری گفت: حدود ۴۰ هزار قطعه فقط در تلسکوپ به کار رفته و ۲ و نیم میلیون نفر ساعت کار مهندسی انجام شده است. این اتفاقی بزرگ و شروعی برای کشور در این حوزه است.
وی خاطرنشان کرد: چند قله دیگر نیز نزدیک این قله است که می توان برای رصدخانه های بعدی در نظر گرفت و سرمایه گذاری بخش خصوصی را می توان داشت.
ستاری اظهار داشت: این پروژه، پروژه ای عظیم و فخر علمی برای تمام پروژه های علمی کشور است. بیش از ۷۰ درصد از عملیات اجرایی این رصدخانه در چهار سال گذشته انجام شده است.
راه اندازی کارخانه نوآوری و ایجاد شبکه خانه های خلاق در معاونت علمی 
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، راه اندازی کارخانه نوآوری را از دیگر اقدامات این معاونت نام برد و گفت: در کنار آن شبکه ای از خانه‌های خلاق ایجاد شده است. تا قبل از این اقدام میراث فرهنگی تنها دو برنامه برای خانه‌های میراث فرهنگی داشت که شامل تبدیل آنها به رستوران و هتل بود، ولی با این اقدام استارتاپ‌های حوزه صنایع خلاق و میراث فرهنگی در آن مستقر می شوند.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۱ خانه خلاق راه اندازی شده و تا پایان سال ۳۰ خانه خلاق راه اندازی خواهد شد، افزود: صنایع دستی، انیمیشن، آموزش و یادگیری، تولید محتوا، رسانه های صوتی، طراحی و مد و پوشاک، اسباب بازی از جمله صنایع خلاق هستند.
ستاری گفت: صنایع خلاق نفوذ تکنولوژی در صنایعی است که های تک نیستند، ولی با توسعه تکنولوژی حجم زیادی از بازار را به خود اختصاص داده اند. حجم بازار جهانی صنایع خلاق ۲۷۰۰ میلیارد دلار است. در این طرح با بازسازی خانه‌های قدیمی، استارتاپ ها و شتابدهنده های بخش خصوصی را  در آن مستقر می کنیم که توسعه آنها و حمایت از ایده‌های جدید به توسعه فناوری‌های ارزآور برای کشور منجر می شود. 
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در باره بهره برداری از نمایشگاه دایمی صادراتی محصولات دانش بنیان در تهران گفت: شبکه ای از ایرانیان خارج از کشور در معاونت ایجاد کردیم. در کشورهای مقصد صادراتی کشور، خانه های صادراتی راه اندازی کرده ایم که تاکنون در چین، سوریه و کنیا راه اندازی شده است و علاوه بر ارائه آموزش به شرکت‌ها، نمایشگاهی از توانمندی صادراتی دانش بنیان ایرانی برپا شده است.
وی یادآور شد: در آینده این خانه صادراتی در روسیه نیز راه اندازی خواهد شد و علاوه بر نمایشگاه، برنامه های مفصلی در خصوص آموزش شرکت های خصوصی برای ورود به بازارهای جهانی ارایه خواهد شد.
بهره برداری از اتوبوس برقی برای کمک به کاهش آلودگی هوا و مصرف انرژی فسیلی 
ستاری با اشاره به بهره برداری از اتوبوس برقی گفت: امروز این طرح نیز به همت یک شرکت دانش بنیان دانشگاه تهران و یک شرکت خودروساز وابسته به صنایع دفاعی افتتاح خواهد شد.
وی با بیان اینکه استفاده از این اتوبوس موجب کاهش آلودگی هوا و کاهش مصرف انرژی فسیلی می شود، یادآور شد: امروز همچنین تفاهم نامه خرید ۲۰۰ دستگاه از این اتوبوس توسط شهرداری تهران منعقد خواهد شد.
ستاری درباره افتتاح برج فناوری در کرمانشاه در این مراسم، گفت: در این استان فضا برای فعالیت دانش بنیان محدود بود و این برج یکی از بزرگترین برج‌های فناوری است که به همت جهاددانشگاهی و استانداری کرمانشاه ایجاد و در اختیار استارتاپ ها و فناوران قرار می گیرد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره ایجاد بیش از ۵۸۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور، گفت: این شرکت‌ها و شرکت های خلاق و فناور در مجموع بالغ بر ۷ هزار شرکت می شوند که یکی از افتخارات دولت دوازدهم است. 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7