جلسه نوزدهم کمیسیون تدوین سند ملی دانشبنیان کشاورزی و غذا، به ریاست دکتر محمدرضا مخبر دزفولی رئیس این کمیسیون و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور این جلسه به ارائه گزارشی در مورد کاربرگهای بخش سرمایهگذاری در تولید، حمایت از تولید، ذخیرهسازی و توزیع، دسترسی اقتصادی و دسترسی فیزیکی اختصاص داشت که توسط دکتر علی کیانی راد رییس موسسه پژوهشهای برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی ارائه شد.
دکتر کیانی راد با بیان اینکه به یک برنامه جامع حمایت از تولیدکننده نیاز داریم، اظهار داشت: در این برنامه باید نوع حمایت از تولید کننده، متناسب با ساختار تولید و بازار آن محصول، مشخص باشد، بنابراین به بازنگری در سیاستهای قیمتی و غیرقیمتی با هدف حمایت توأمان از تولیدکننده و مصرفکننده نیاز است.
وی تصریح کرد: در دسترسی اقتصادی برخی از شاخصهای کلان تأثیرگذار هستند، که این شاخصها در حد نرخ بیکاری است، بنابراین برای دسترسی اقتصادی، باید اقدام در سطح کلان، منهای نظام توزیع انجام شود.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از ارائه این گزارش
دکتر مخبر دزفولی ضمن تقدیر از گزارش ارائه شده در سخنانی اظهار داشت: تولید در کشور فراوان است، اما ضرورت دارد نظام توزیع شفاف شود لذا سند امنیت غذایی دانش بنیان باید گرهگشای مسائل مربوط به حوزه توزیع مانند توزیع شیر و گوشت و غیره باشد.
وی تصریح کرد: باید راهبردها و اقدامات سند، به گونهای باشد که برای مردم دسترسی و فراهمی به تولیدات را بهدنبال داشته باشد، بنابراین باید یک سند اجرایی و عملیاتی تهیه شود.
دکتر مخبر دزفولی تأکید کرد: تعاونیها، تشکلها و اتحادیهها باید سازماندهی و پشتیبانی شوند و همچنین لازم است تعاونی دانشبنیان راه اندازی کرد، تا بتوان برای جمعآوری محصول از راهحلهای دانشبنیان استفاده کرد.