کد خبر: 16496| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۱۲ اسفند سال ۱۳۹۹ | ساعت ۹:۴۸:۰ | تعداد بازدید: ۱۴۲۸

شتاب‌دهنده‌ها دست به کار شدند تا مواد اولیه دارویی را تولید کنند.این کار نیاز کشور به این مواد پایه و حیاتی را برطرف می‌کند.
دارو یکی از حوزه‌های مهم و راهبردی در دنیا است و همه کشورها با کمک فناوران و صنعتگران خود در تلاش هستند تا این صنعت را گسترش دهند. تامین مواد اولیه دارویی یکی از نیازهای این صنعت فناورانه است و کشورهایی که به دنبال توسعه دادن بخش دارو و درمان خود هستند، تلاشی مضاعف می‌کنند تا این مواد کاربردی را به صورت بومی تولید کنند.
سال‌ها بود که بازار داخلی ایران در این حوزه چندان رونقی نداشت و بخشی از نیازهای کشور از بازارهای جهانی تامین می‌شد. اما چند سالی است که با باور دانش بومی و تکیه بر تخصص دانشمندان، این صنعت مسیر رو به رشدی را در پیش گرفته است و هر روز اخبار جدیدی از تولید مواد اولیه دارویی در کشور به گوش می‌رسد. موادی که در مرز دانش و بر پایه مواد زیستی چون جلبک به تولید رسیده‌اند. ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز حامی اصلی این تولیدات در کشور است.
تلاش‌های فناوران و حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی منجر به تایید نهایی 5 ماده اولیه که شتاب‌دهنده‌ها به تولید آنها ورود کرده‌اند شده است و 31 ماده دیگر نیز در حال طی مراحل مختلف برای به بازار رسیدن هستند. بر اساس این همکاری قرار است در نهایت 36 ماده اولیه دارویی در کشور تولید شود. 
یکی از 5 ماده اولیه تولید شده در کشور «اکسی‌توسین» است که محرک انقباضات رحمی، محرک ترشح شیر و متوقف کننده خون‌ریزی بعد زایمان به کار می‌رود.
«تلاوانسین» محصول دیگری از نوع آنتی‌بیوتیک‌ها است. این داروبرای درمان عفونت حاد باکتریایی پوست استفاده می‌شود. «رلتسیمود» ماده بعدی است که در درمان آسیب‌های حاد کلیوی و عفونت های ساختاری پوست کاربرد دارد.
«پکسیگانان» محصولی ضد باکتریایی برای درمان عفونت های زخم پای دیابتی و «امیگانان» کاربردی در درمان زخم ها و عفونت های پوستی و باکتریایی محصولات دیگری است که به مرحله تولید رسیده‌اند.
این اتفاق در کنار تامین نیازهای کشور، اشتغالزایی نیز به همراه دارد و مسیر جدیدی پیش روی فعالان این حوزه برای ورود به بخش تولید داروهای زیستی باز می‌کند. فعالانی که توانمندی خود را در این عرصه به اثبات رسانده‌اند و برخی از این محصولات با کیفیت بالایی تولید می‌شوند و بازار صادرات قابل توجهی دارند.

منبع:مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7