کد خبر: 15204| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۲۰ آبان سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۴:۷:۰ | تعداد بازدید: ۲۰۸۲

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با انتشار پیامی به مناسبت سالروز تولد علامه اقبال لاهوری، گفت: شاعرانگی اقبال لاهوری، مرهون دو نکته مهم است، اول عشق به زبان فارسی و دیگر عشق به اسلام.
در متن پیام دکتر ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، به مناسبت سالروز تولد علامه اقبال لاهوری، آمده است:
روز اقبال لاهوری، شاعر بزرگ پارسی‌گوی را باید به همه علاقه‌مندان به زبان و ادب فارسی تبریک گفت. این شاعر بزرگ با خلق اشعاری به زبان فارسی، سهم بزرگی در تثبیت سخنان حکمت‌آموز به زبان فارسی دارد.
شاعرانگی اقبال لاهوری، مرهون دو نکته مهم است اول عشق به زبان فارسی و دیگر عشق به اسلام. در اشعار این شاعر سترگ، رد پای عشق به حضرت حق و عشق به مخلوق موج می‌زند. شاعری که با الهام از قرآن، توانست مفاهیم انسانی و مؤمنانه را در قالب نظم به بشر هدیه کند.
اقبال لاهوری رشته پیوند ایران و پاکستان را مستحکم کرد و هنوز اشعارش در محافل علمی و ادبی تازگی می‌درخشد. این روز را به هر دو ملت ایران و پاکستان و همه علاقه‌مندان به زبان فارسی تبریک می‌گوییم.
اقبال لاهوری در یک نگاه
محمد اقبال لاهوری یا علامه اقبال (۱۸ آبان ۱۲۵۶ سیالکوت تا ۱ اردیبهشت ۱۳۱۷ لاهور) شاعر، فیلسوف، سیاست‌مدار و متفکر مسلمان پاکستانی بود که اشعار زیادی نیز به زبان‌های فارسی و اردو سروده‌است. اقبال نخستین کسی بود که ایدهٔ یک کشور مستقل را برای مسلمانان هند مطرح کرد که در نهایت منجر به ایجاد کشور پاکستان شد. اقبال در این کشور به‌طور رسمی «شاعر ملی» خوانده می‌شود.
اقبال در سیالکوت، که امروزه در ایالت پنجاب پاکستان واقع شده‌است، به دنیا آمد. نیاکان او از قبیله سپروی برهمنان کشمیر بودند و در سده هفدهم میلادی، حدود دویست سال پیش از تولد او، اسلام آورده بودند. پدر او مسلمانی دیندار بود.
اقبال همواره کوشیده‌است که مردم را آگاه کرده و از بند استعمار برهاند؛ ازاین رو نگاهی ژرف به کشورهای استعمارشدهٔ اسلامی پیرامون خود داشت و با نظر به ویژگی‌های سیاسی آن زمان و اندیشه‌های اسلامی،  پذیرش ویژه‌ای پیدا کرد. دلیل دیگر چهرهٔ فرامرزی وی را می‌توان در پیوستگی فرهنگی و تاریخی و مذهبی کشورش با برخی کشورهای همسایه مانند ایران و افغانستان دانست.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7