کد خبر: 14566| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۲۳ شهریور سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۱:۵۴:۰ | تعداد بازدید: ۳۱۶۷

رییس دانشگاه تهران گفت: کاهش تعداد شرکت کنندگان گروه ریاضی و فیزیک با توجه به اهمیت علوم پایه و بنیادی و نیاز مبرم کشور به تولید و توسعه زیرساخت‌ها می‌تواند نگران کننده باشد.
مراسم آغاز سال تحصیلی ۱۳۹۹_۱۴۰۰ با حضور مجازی رییس جمهور، حضور منصور غلامی؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سعید نمکی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مصطفی رستمی نماینده ولی فقیه در دانشگاهها و سورنا ستاری؛ معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ظهر امروز در دانشگاه تهران برگزار می‌شود.
در این مراسم رؤسای دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تهران نیز حضور داشتند.
نیلی احمد آبادی در ابتدای این مراسم اظهار داشت: مراسم آغاز سال تحصیلی امسال می‌توانست فرصت مناسبی برای مرور عملکرد ۸ سال گذشته آموزش عالی و نگاهی به آینده آن باشد ولی شیوع ویروس کرونا و کیفیت پاسخ آموزش عالی و مدیریت این پدیده که همه ابعاد جامعه را به شدت تحت تاثیر قرار داده می‌تواند تا حد زیادی عملکرد، توانمندی‌ها و مسئولیت پذیری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی را نشان دهد.
 وی افزود: همانگونه که همگان مطلع هستند بعد از چین، ایران جزو اولین کشورهائی بود که با پدیده شیوع ویروس کرونا مواجه شد. عدم دسترسی کامل به اطلاعات آنچه در چین می‌گذشت باعث شد تا ایران خود بدون داشتن تجربه کافی برای مقابله با این نوع بیماری واگیر دار و عمدتا به استناد دانش و توانمندی‌های خود شرایط را مدیریت کند.
نیلی گفت: شیوع ویروس کرونا در کنار همه مشکلات باعث شد تا در پس هیاهوها، رقابت‌ها و مصرف زدگی، مردم دنیا به خود آمده و آنچه انجام داده و می‌دهند را مرور کرده و با نگاهی منطقی‌تر به آینده بشر و زمین فکر کنند. شیوع این ویروس یکبار دیگر جایگاه و نقش ویژه علم و دانش را آشکار کرد، به اصلاح برخی از انگاره‌ها و باورهای غلط کمک کرد و نشان داد که بی‌توجهی به علم به ویژه علوم پایه و بنیادی تا چه میزان می‌تواند برای آینده کشور و جهان آسیب زا باشد. از همین منظر است که نتیجه سرمایه گذاری‌های کشور و دانشگاه‌ها و البته کم کاری‌ها در علوم پایه و بنیادی مشخص می‌گردد.
رییس دانشگاه تهران گفت: یکی از نگرانی جامعه علمی کشور، عدم توجه کافی به علوم پایه و بنیادی است که کمتر مورد توجه نخبگان جوان و سیاست گذاران قرار گرفته است. برای عدم استقبال جوانان دلایل متعددی می‌توان ذکر کرد ولی قطعا جایگاه و منزلت اجتماعی و آینده شغلی می‌تواند از جمله دلایل آن باشد.
وی گفت: برای مثال تعداد شرکت کنندگان در آزمون سراسری سال جاری در گروه ریاضی فیزیک حدود ۱۵۰.۰۰۰ نفر بوده در حالی که در گروه علوم تجربی ۵۹۴۰۰۰۰ و گروه علوم انسانی حدود ۳۴۱۰۰۰۰ نفر بوده است. اگرچه افزایش شرکت کنندگان در گروه علوم انسانی با توجه به نقش و جایگاه آن خبر خوبی است ولی کاهش تعداد شرکت کنندگان گروه ریاضی و فیزیک با توجه به اهمیت علوم پایه و بنیادی و نیاز مبرم کشور به تولید و توسعه زیر ساخت ها می‌تواند نگران کننده باشد.

منبع:ایلنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7