کد خبر: 11464| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۱۴ خرداد سال ۱۳۹۹ | ساعت ۸:۴۵:۰ | تعداد بازدید: ۳۰۰۲

دکتر مخبر دزفولی بر شناخت ویژگی‌های ساخت حکومت و حکمرانی خوب برای بشریت امروز که توسط حضرت امام خمینی (ره) مطرح شده، تأکید کرد و گفت: بسیاری از آموزه‌ها در انقلاب امام(ره) هنوز ناشناخته است که شناسایی آنها می‌تواند الگوی تحولات سعادت بخش برای بشریت باشد.
دکتر محمدرضا مخبر دزفولی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در مصاحبه‌ای پیرامون سی‌ویکمین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی(ره) ضمن گرامی داشت ایشان گفت: بیش از هزار سال است که مروجین دین به تبلیغ اسلام مشغول هستند اما شاید بتوان گفت انقلابی که امام(ره) هدایت کردند اولین تجربه تاریخی شکل‌گیری یک حکومت همه‌جانبه به نام اسلام و مکتب اهل بیت (ع) در تاریخ بوده است.
وی با اشاره به اینکه امام(ره) برای این مسیر طراحی داشتند، خاطرنشان کرد: امام(ره) دوراندیشی نسبت به جامعه داشتند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این مطلب اسلامی را که امام(ره) معرفی می‌کردند، تکمله‌ای نسبت به دیگر مروجین اسلام داشت، گفت: این تفاوت اسلام سیاسی - اجتماعی امام(ره) بود.
نهضت‌سازی امام (ره) با زبان عام بود
دکتر مخبر دزفولی گفت: امام(ره) اسلام را از یک نگاه فردگرایانه به نگاهی که اداره جامعه و روابط اجتماعی در یک ملت را می‌توان تعریف کرد، معرفی می‌کردند.
وی با اشاره به اینکه به ویژگی اسلام سیاسی – اجتماعی امام (ره) کمتر پرداخته شده است، ظلم‌ستیزی، استکبارستیزی، طرفداری از محرومین، دفاع از آزادگان دنیا، دفاع از فلسطین، مبارزه با اسرائیل و... را به عنوان مؤلفه‌های اسلام سیاسی – اجتماعی بیان کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: امام (ره) اسلام همه جانبه‌ای که اجتماع را شامل می‌شود به مردم جهانیان معرفی کرد و اقشار مختلف را اعم از روحانیت و دانشگاهیان و... در این مسیر پرورش دادند.
دکتر مخبر دزفولی با اشاره به ویژگی دیگر امام (ره) گفت: نهضت‌سازی امام (ره) با زبان عام و زبان مردم بود و نزدیکترین زبان فهم اسلام و انقلاب را به صورت ساده، قابل فهم، باورپذیر، اعتمادساز و دلنشین مطرح می‌کردند.
وی افزود: زبان امام (ره) چه در قبل و چه بعد انقلاب هم برای اقشار معمولی و هم برای نخبگان قابل فهم بود و در واقع یاران امام (ره) هم از این اقشار بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه انقلاب امام(ره) انقلاب مردم‌نهاد بود، گفت: در آغازین ماه‌های پیروزی انقلاب رفراندوم اصل جمهوری اسلامی برگزار شد که در دنیا این سرعت مراجعه به آرای مردمی، بی‌سابقه است.
وی ادامه داد: امام (ره) در همان اوایل انقلاب به تدوین قانون اساسی تأکید داشتند که در این موضوع هم نگارندگان قانون اساسی توسط مردم انتخاب شدند.
دکتر مخبر دزفولی با تأکید بر اینکه انقلاب جمهوری اسلامی بنیاد مردم نهاد دارد، تصریح کرد: رمز پیروزی و ماندگاری انقلاب هم علی‌رغم همه مشکلات و سختی‌ها در چهل و دو سال اخیر نظام ولایت فقیه و مردم نهاد بودن انقلاب است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: امام(ره) در قرن بیستم انقلابی را هدایت کردند که اگر قرار بود دیگران چنین مسیری را طی کنند شاید نسبت به ساختارهای مرسوم جهان کنونی باور نداشتند.
وی گفت: امام(ره) از همان ادبیات مرسوم نظام‌های سیاسی البته با محتوایی به نام اسلام سیاسی، اسلام انقلابی، اسلام استکبارستیز، اسلام ضد سلطه و ویژگی‌های گونان استفاده می‌کردند.
دکتر مخبر دزفولی اضافه کرد: امام (ره) بر انتخاب رئیس جمهور، نمایندگان مجلس، تشکیل مجلس و... با مشارکت مردم تأکید داشتند.
وی به تشریح برخی ویژگی‌های امام (ره) پرداخت و گفت: علی‌رغم سنت­‌های پیشینی که در مورد نگاه به زن وجود داشت امام(ره) انقلاب را با حضور و مشارکت جدی بانوان، در کنار مردان شروع کردند.
31درصد از هیئت علمی دانشگاه‌­ها بانوان هستند
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی زنان را یک رکن بسیار مؤثر در پیروزی و تداوم انقلاب بیان کرد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر در نظام آموزش عالی کشور، بیش از 50درصد از بانوان مشغول به تحصیل هستند که این امر در قبل از انقلاب بی‌سابقه است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 30درصد زنان کشور تحصیل­کرده و 31درصد از هیئت علمی دانشگاه‌­ها بانوان هستند، تأکید کرد: این امر مبتنی بر نگاه مدبرانه و دوراندیشانه امام (ره) است که زن می‌­تواند یکی از ارکان استمرار ساخت جامعه پیشرفته مبتنی برمبانی اسلامی باشد، شکل گرفته است.
دکتر مخبر دزفولی با بیان این مطلب که امام(ره) از همان ابتدا علم و جامعه علمی را باور داشتند، گفت: به همین منظور در همان ماه‌های اول پیروزی انقلاب اسلامی نهضت سوادآموزی شروع به فعالیت کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: امام(ره) به محرومیت‌­زدایی نیز اعتقاد داشتند و از همان روزهای اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جهادسازندگی شروع به کار کرد.
وی بر نقش کلیدی دانشجویان در ساخت جهاد سازندگی تأکید کرد و گفت: دانشجویان نسلی مولد، جوان و با انگیزه انقلابی که امام(ره) به آنان اعتماد داشتند و مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) نیز همان مسیر را با قاطعیت و جدیت دنبال می‌­کنند.
دکتر مخبر دزفولی گفت: اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، مشارکت عمومی جامعه تحت یک نیرویی که از بطن مردم برخاسته با عنوان بسیج تشکیل شد.
۴ میلیون دانشجو در کشور ثمره دوراندیشی امام(ره)
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: ساختارسازی­‌های امام در طول قرن­‌ها و سال‌­ها کم نظیر است و مزایا و اثربخشی این خدمات را در طول این چهل سال به عنوان مثال در موضوع ریشه‌کنی بی‌سوادی که در حال حاضر  88درصد مردم جامعه ما باسوادند، مشاهده می‌­کنیم.
وی با بیان این مطلب که امام (ره) گسترش سواد و آموزش در بین اقشار مختلف را به عنوان عدالت آموزشی تأکید داشتند، خاطرنشان کرد: در واقع عدالت آموزشی از دبستان شروع و تا دانشگاه تداوم پیدا می­‌کند و این­ نهادسازی را حضرت امام(ره) برای رسیدگی به علم در کشور انجام دادند.
دکتر مخبر دزفولی با اشاره به درخواست امام(ره) از جوانان دانشگاهی و جامعه نخبگی کشور در سال 1359 مبنی بر خروج فرهنگ بدآموز غربی، افزود: بلافاصله بعد از این قضیه انقلاب فرهنگی شکل گرفت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه دانشگاه قبل از انقلاب یک دانشگاه بی روح و در خدمت جامعه نبود، تصریح کرد: امام(ره) دستور به تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی و ورود دانشگاه‌ها برای رفع نیاز جامعه دادند.
دکتر مخبر دزفولی با اشاره به اینکه اوایل انقلاب 170هزار دانشجو در کشور و 28 دانشگاه در کشور فعال بود، گفت: اما در حال حاضر نزدیک به چهار میلیون دانشجو و 250  دانشگاه جامع در کشور داریم که ثمره دوراندیشی و استراتژیست بودن امام(ره) است.
وی تأکید کرد: امروزه اگر در حوزه­‌های اجرایی کشور و بخش‌­های خدمت‌­رسانی دچار نقصان و کمبود هستیم به علت فاصله گرفتن از آرمان‌های امام (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: هرگاه مسئولین نگاه استکبارستیزی را تضعیف کردند، دچار آسیب شده‌ایم و هرگاه باورمندانه به این نگاه عمل کردند موفق شده‌ایم.
دکتر مخبر دزفولی ابراز امیدواری کرد: شکل­‌گیری نهادهایی مثل جهادسازندگی که تماماً مدبرانه و با توجه به نیازهای روز هستند، مجدداً احیاء شود.
وی با تأکید بر اینکه باید ویژگی­‌ها و ابعاد گوناگونی که امام(ره) در ساخت حکومت و حکمرانی خوب برای بشریت امروز داشتند را بشناسیم، گفت: بسیاری از آموزه‌­ها در انقلاب امام(ره) وجود دارد که هنوز ناشناخته است که شناسایی و بررسی این آموزه‌ها می­‌تواند الگوی تحولات سعادت بخش برای بشریت باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز امیدواری کرد: ادبیات، گفتمان و طراحی‌هایی که امام(ره) برای شکل­‌گیری، استقرار و ثبات انقلاب و استمرار برای آینده داشتند، احیاء شود و تحقق این امر بلاشک توسط مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) صورت می‌گیرد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7