کد خبر: 10924| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱ اردیبهشت سال ۱۳۹۹ | ساعت ۹:۵۴:۰ | تعداد بازدید: ۲۴۳۸

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: عملکرد ایران در حوزه بیوتکنولوژی در منطقه بی نظیر است.
سورنا ستاری افزود​: طی برنامه های تدوین شده و هدف گذاری شده قصد داریم 10 درصد حوزه اقتصاد کشور را بر روی زیست بوم بیوتکنولوژی پایه گذاری کنیم، در حال حاضر فقط 1/5 درصد از اقتصاد بر بیوتکنولوژی پایه گذاری شده است.
او با بیان اینکه 98 درصد داروهای موجود در کشور، تولید داخل است ادامه داد: با درس هایی که از این بحران گرفتیم قصد داریم صنعت دارویی کشور را گسترش دهیم در حال حاضر در ایران 23 داروی بیوتک تولید می شود در صورتی که ترکیه به عنوان کشور همسایه ما و اروپا، این توانایی را ندارد.
ستاری با اشاره به تولید روزانه 40 ونتیلاتور در داخل کشور افزود:در تولید ونتیلاتور به صادرات رسیده بودیم اما بحران کرونا سبب شد تا همه ونتیلاتورهای صادراتی به داخل کشور سرازیر گردد، در شرایط بحرانی کنونی قیمت هر ونتیلاتور به یک میلیارد تومان رسیده و اگر توان تولید آن را نداشتیم در شرایط فعلی واردات آن از دیگر کشورها برایمان غیر ممکن بود.
او تصریح کرد: از کرونا آموختیم که بیوتکنولوژی تنها اقتصاد نیست بلکه تضمین امنیت است بنابراین قطعاً در آینده پروژه های وحشتناکی را در حوزه بیوتکنولوژی راه اندازی خواهیم کرد.
ستاری با بیان اینکه در حال حاضر زبان پارسی،نهمین زبان اینترنت در جهان محسوب می شود افزود: تمام تلاش های به عمل آمده در استارت آپ های رشد یافته در بستر بیوتک سبب شده تا ایران در جهان به عنوان یک قدرت و دارنده صنایع بیوتکنولوژی شناخته شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: جهان بعد از کرونا دستخوش تغییرات بسیاری قرار می گیرد، بسیاری از کسب و کارها از بین می رود و شکل نوینی از کسب و کار ظهور می کند.
ستاری افزود: کرونا سبب شده که بیماری از خارج رفته ها اقدام به بازگشت کنند زیرا آمار بازگشت بسیار بالا رفته و این به دلیل ریختن هیبت اروپا و سایر کشورهای جهان است.
او با اشاره به اینکه ما واکسن ساز نبودیم ادامه داد: به تازگی وارد قرارداد ساخت و تولید واکسن شده ایم احتمالا تعداد قراردادهای تولید واکسن این هفته به 6 عدد خواهد رسید.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت:​ امسال اولین بار است که تولید کنندگان خصوصی، اقدام به ساخت و صادرات واکسن انسانی کرده اند در حال حاضر در حال ساخت 5 واکسن انسانی توسط تولید کنندگان خصوصی هستیم.
ستاری تصریح کرد: کرونا فرصتی را فراهم آورد تا جامعه پزشکی کشور به تحقیقات ارزشمند دست یابد از آنجا که احتمال می رود در آبان و آذرماه سال جاری چالش دوباره ای با کرونا داشته باشیم باید سیستم دفاعی مان را تقویت کنیم و آماده رویارویی دوباره با کرونا باشیم.
او خاطر نشان کرد: روزگاری بود که ما دستگاه تولید فیلتر به چین صادر می کردیم اما با بحران کرونا مجبور شدیم برای مصرف داخلی، بر روی ساخت دستگاه تولید ماسک متمرکز شویم تا این لحظه از حدود 6 شرکت تولیدکننده دستگاه تولید ماسک، 17 دستگاه تولید ماسک به دولت تحویل داده شده که این اتفاق می تواند نوید بخش توان صادرات دستگاه تولید ماسک ایرانی به دیگر کشورها باشد.
او از ساخت و راه اندازی پالایشگاه پلاسما در کشور خبر داد و افزود:​با تائیدات وزارت بهداشت احتمال می رود این پالایشگاه وارد مدار گردد این پالایشگاه می تواند در شرایط پیک احتمالی که در آبان و آذر امسال پدیدار می شود ما را یاری و تجهیز نماید.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: مشکل فضای کسب و کار در این روزها فقط به دولت مربوط نمی شود بسیاری از زیرساخت های اقتصادی و تولیدی کشور توسط واردات و گسترش جنبه های گوناگون آن از بین رفت و نابود شد در حال حاضر تغییر این فضا کار آسانی نیست.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور همچنین گفت : فکر دانش بنیان ، اقتصاد کسانی نیست که سرمایه شان بجای جیبشان در سرشان است.
سورنا ستاری افزود: اولین سرمایه اقتصاد دانش بنیان نیروی انسانی خلاق هر مجموعه می باشد و در اکو سیستم واردات چی نمی توان امید رشد و توسعه اقتصاد دانش بنیان داشت.
او ادامه داد: برای اشاعه اقتصاد دانش بنیان باید فرهنگ دانش بنیان را در جامعه توسعه دهیم و این حرکت از دل مردم کوچه و بازار شروع و به دولت می رسد.
ستاری تصریح کرد:​ تنها دلیلی که در حوزه تولید دارو به خودکفایی 98 درصد رسیده ایم را می توان تلاش های سازمان غذا و دارو عنوان کرد این سازمان علی رغم انتقادات فراوانی که می شنود ، گام های موثری در خصوص تولید دارو در کشور برداشته است .

منبع:خبرگزاری صدا و سیما

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7