کد خبر: 10149| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۲۰ بهمن سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۳:۵۴:۰ | تعداد بازدید: ۲۶۰۲

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از فیلم‌های حوزه‌های خاص همچون نهاد خانواده، عزت عمومی، انسجام اجتماعی و رفع گسست‌های اجتماعی حمایت می‌کنیم.
دکتر سید عباس صالحی در حاشیه بازدید از سینمای رسانه‌های سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره اولویت‌های حمایتی وزارت ارشاد در حوزه فیلم‌سازی و سینما افزود: براساس برنامه‌ای که برای حمایت از محتوا تدوین شده است، از فیلم‌های حوزه‌های خاص همچون نهاد خانواده، عزت عمومی، انسجام اجتماعی و رفع گسست‌های اجتماعی حمایت می‌کنیم تا تولید محتوا را در این بخش تقویت کرده باشیم.
وی افزود: به نظر می‌رسد مهمترین مسئله ما در فضای اجتماعی امروز، بحث گسست‌های اجتماعی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این گسست‌ها هم در فضای رابطه حاکمیت و ملت و هم در میان ملت و ملت وجود دارد. اینکه بتوانیم انسجام اجتماعی را ارتقا دهیم خود به خود به رفع این گسست‌ها کمک می‌کند.
وی افزود: ۴ موضوع اصلی را مشخص کرده‌ایم که ان‌شالله در همین محور‌ها از آثار حمایت می‌شود.
وزیر ارشاد در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره لزوم تولید فیلم‌های راهبردی ادامه داد براساس پیمایش‌هایی که ما و دیگران در این باره داشته‌ایم مهمترین موضوع، بحث گسست‌های اجتماعی است.
وی گفت: در فضای انسجام اجتماعی چند محور اصلی را تعریف کرده‌ایم که طبیعتاً دربخش حمایت‌های راهبردی در سینما به این محور‌ها هم توجه خواهد شد.
آقای صالحی تصریح کرد: عزت و اقتدار ملی با نگاه به پیشرفت‌های آینده، نهاد خانواده، فاصله گرفتن از فردگرایی و همگرایی اجتماعی محور‌هایی است که در تولیدات سال‌های آینده بیشتر به ان‌ها توجه خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه با توجه به فضای اعتراضات اخیر، لزوم برگزاری جشنواره فجر چه بود هم گفت: همین که امروز شما و ما در این فضا هستیم نشان می‌دهد که جشنواره می‌تواند تأثیرگذاری مهمی در این باره داشته باشد.
وزیر ارشاد ادامه داد جشنواره رویدادی است که فضای یک سال آینده سینمای ایران را تعیین می‌کند و این اتفاق خوبی برای سینمای ایران است.
وی درباره انتقاد برخی سینماگران در قالب تحریم جشنواره و نیز اعتراض آقای فرامرز قریبیان در نشست خبری فیلم «خروج» نسبت به فضای مدیریت سینما هم گفت: اعتراض آقای قریبیان همانطور که اشاره شد، مربوط به این دوره وزارت ارشاد نبوده، اما نگاه کلی ما این است که بتوانیم اهالی سینما را به‌صورت حداکثری در کنار هم داشته باشیم و خانواده سینمای ایران حداقل دفع را داشته باشد. کنار هم قرار گرفتن‌ها باید تداوم پیدا کند و جشنواره فیلم فجر نماد این هم‌گرایی حداکثری است.
آقای صالحی درباره چندصدایی بودن جشنواره فیلم فجر و حذف فیلم‌هایی با نگاه متفاوت از ویترین این رویداد هم افزود: تأکید بنده به دوستان در هیأت انتخاب و داوران، به دبیر جشنواره و هم به رئیس سازمان سینمایی این بوده است که جشنواره سینمایی فجر، ویترین سینمای ایران با همه سلیقه‌های متکثر باشد و همین نکته است که جشنواره فجر را زیباتر کرده است و می‌کند.
وی افزود: تأکید بر این بوده است که هیأت‌های انتخاب و داوری هم با همین رویکرد عمل کنند و امروز هم شاهد این تنوع در فضای جشنواره فجر هستیم که شور و شوق نسبی را هم به همراه داشته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تأثیر جریان تحریم جشنواره فجر از سوی برخی سینماگران، بر برگزاری این دوره از این رویداد گفت: ترجیح می‌دهم اینگونه تعبیر کنم که در پی اتفاقات تلخی که رخ داده بود، پاره‌ای از عکس‌العمل‌های عاطفی را شاهد بودیم، اما خوشبختانه آنچه این روز‌ها در جشنواره فیلم فجر و دیگر جشنواره‌های هنری فجر شاهد هستیم این است که احساس اهالی فرهنگ و هنر این است که جشنواره‌ها اتفاقی هستند که به راحتی نمی‌توان از آن‌ها گذشت. در کنار هم بودن معمولاً اتفاقات بهتری را رقم می‌زند.
وی درباره موضع یکی از نمایندگان مجلس در تهدید هنرمندان تحریم‌کننده جشنواره‌های فجر افزود: موضع ما تا به امروز حرکت در مسیر همگرایی بوده است و این مسیر را حتماً ادامه می‌دهیم. فضای جشنواره‌های فجر هم امروز نشان می‌دهد که خوشبختانه هنرمندان خیلی زود در این رویداد‌ها گردهم آمده‌اند. اهالی هنر ممکن است در مواردی انتقاد‌هایی هم داشته باشند، اما در اصل یک خانواده هستند و این خانواده را به راحتی رها نمی‌کنند.
آقای صالحی درباره صحبت‌های آقای ابراهیم حاتمی‌کیا درباره حذف فیلم خروج از فهرست آرای مردمی، گفت: حقیقتاً اینگونه احساس نمی‌کنم. بالاخره مسئله فیلم ایشان و تم آن از قبل روشن بوده و نگاه دولت این است که فضای نقد و انتقاد در بخش‌های مختلف اجتماعی من جمله انتقاد از دولت، باز باشد از همین زاویه نیز به شخص بنده که طبیعتاً خط مستقیم این ارتباط با دولت بوده‌ام هیچ کس از دولت چه قبل از جشنواره چه در ایام نمایش فیلم در جشنواره، زبان به گلایه باز نکرده است.
وی همچنین درباره انتقاد آقای حاتمی‌کیا به اولویت نداشتن موضوعات ارزشی همچون فیلم‌های دفاع مقدس در وزارت ارشاد و کمک سازمان اوج به رفع این خلأ هم افزود: شخصاً چنین تعبیری را از وی نشنیدم. متن صحبت‌های ایشان، ارجاعی به وزارت ارشاد نداشته، اما واقعیت این است که بحث دفاع مقدس و موضوعاتی از این قبیل در دستور کار ما بوده و هست.
وزیر ارشاد گفت: امکانات و منابع ما به‌شدت محدود است و این محدودیت پاره‌ای معذوریت‌ها را در حمایت‌ها ایجاد کرده است.

منبع:مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7