ارتش جمهوری اسلامی و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برای انجام همکاری های مشترک تفاهم نامه امضا کردند.
این تفاهم نامه همکاری امروز یکشنبه در ۱۵ بند بین امیر دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی و وحید احمدی مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور امضا شد.
همکاری مشترک در زمینه آینده نگاری بر اساس اولویت های علمی و فناورانه ارتش، همکاری مشترک در زمینه دیده بانی و رصد علم و فناوری در حوزه های تخصصی ارتش و همچنین پیاده سازی استراتژی های مدیریت دانش و مستند سازی تجارب سازمانی در ارتش از جمله محورهای این تفاهم نامه همکاری بین طرفین است.
همچنین همکاری مشترک در زمینه ترویج علم و برگزاری دوره دکترای مشترک، پسادکترا، بورس تحصیلی و فرصت های مطالعاتی و همکاری دو زمینه جذب و بهره برداری از نخبگان مرتبط دو قالب طرح های کسری خدمت و جایگزین خدمت سربازی از جمله محورهای این تفاهم نامه است.
از دیگر محورهای تفاهم نامه می توان به همکاری مشترک در زمینه تدوین و به روزرسانی اسناد راهبردی علم و فناوری ارتش در زمینه های مورد نیاز و همچنین انجام نظارت و داوری فعالیت های علمی و پژوهشی از جمله طرح های پژوهشی، کتب، مقالات بر اساس اولویت ها، اهداف و ضوابط طرفین اشاره کرد.
همکاری مشترک در زمینه برگزاری دوره های آموزشی، نشست های تخصصی، کارگاه ها، همایش ها و جلسات اندیشه ورزی و کرسی ها به میزبانی طرفین در زمینه های مورد توافق، همچنین همکاری در زمینه بررسی امکان عضویت کارکنان دانشی ارتش در گزوه های پژوهشی مرکز تحقیقات علمی و تبادل و بهره برداری از ظرفیت علمی اعضا هیات علمی و پژوهشگران در زمینه های آموزشی و پژوهشی در سطوح مختلف سازمانی و ملی دیگر محورهای گنجانده شده در این تفاهم نامه است.
استفاه از ظرفیت علمی دایمی و وابسته برای ارایه خدمات مشاوره ای مورد نیاز ظرفیت، طراحی و تهیه سامانه های نرم افزاری مورد نیاز، بسترسازی مرکز تحقیقات برای تسهیل مشارکت انجمن های علمی با ارتش، استفاده از تجهیزات، امکانات و ظرفیت های علمی و اجرایی طرفین همچون کتابخانه و منابع دیجیتالی بر اساس ضوابط برای پیشبرد اهداف مورد نظر از دیگر محورهایی است که قرار است ارتش و مرکز تحقیقات علمی با هم همکاری کنند.
هدف این تفاهم نامه گسترش همکاری مشترک دانشی، علمی، پژوهشی و آموزشی در حوزه های ذکر شده است.
احمدی گفت: در مجموعه دانشگاه ها، ظرفیت علمی بالای تخصصی در زمینه های مهندسی، علوم انسانی و مجموعه های برنامه ریزی مدیریت و سیاست گذاری وجود دارد. ارتش می تواند در بخش هایی که ظرفیت های علمی مشترک وجود دارد، از این ظرفیت استفاده کند.
وی اظهار داشت: همچنین در حوزه های بین رشته ای و میان رشته ای زمینه برای ارتباط ارتش با دانشگاه فراهم است. در دنیا این ارتباط همیشه وجود داشته و ارتش محل توسعه پیشرفت علمی بالا است و این امر جز با ایجاد مراکز تحقیقاتی و پروژه های مشترک بین ارتش و مراکز دانشگاهی قابل تحقق نیست.
مشاور وزیر علوم افزود: در کشور ما نیز این زمینه ها به فعلیت رسیده و زمینه های مشترک کاری بسیاری وجود دارد. در حوزه های مختلف ارتش هم از لحاظ ارتقای سطح علمی در بدنه ارتش و هدایت و تجمیع فعالیت های علمی نیازمند همکاری مشترک است که با این تفاهم نامه این زمینه همکاری فراهم می شود.
در این نشست مشترک که در مرکز تحقیقات سیاست علمی برگزار شد، معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، جمعی از فرماندهان ارشد ارتش و رییس و مدیران مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور حضور داشتند.
منبع:ایرنا