کد خبر: 6798| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۲۳ مهر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۱:۳۴:۰ | تعداد بازدید: ۶۶۲۱

رییس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران گفت: اصل در اسلام آشتی و صلح است و جنگ پدیده‌ای استثنایی و تلخ است.
آیت الله مصطفی محقق داماد در کنفرانس تخصصی کنوانسیون سازمان ملل درباره موافقتنامه‌های حل و فصل بین المللی ناشی از میانجی‌گری (کنوانسیون سنگاپور) گفت: رابطه با خدا امن است و همانطور که کودکی به آغوش امن مادر خود پناه می‌برد، مومن هم به آغوش خدا پناه می‌برد.  رابطه با انسان ها با یکدیگر بر پایه دوستی است و مومن نباید فقط خود را ببیند بلکه باید همه را مدنظر قرار دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: برادری دینی در کنار برادری جهانی قرار دارد. در قرآن پیامبر مشرکان را برادر خود خواندند. در حالی اعلامیه حقوق بشر در قرن معاصر  همه افراد را برادر و برابر خواند که قرآن کریم سال ها پیش این موضوع را بیان کرده بود.
آیت الله محقق داماد تصریح کرد: اصل در اسلام آشتی و صلح است و جنگ پدیده ای استثنایی و تلخ است.
وی گفت: در قرآن دو نهاد وجود دارد، یکی نهاد میانجیگری و دیگری نهاد حکمیت است؛ نهاد میانجیگری به اصلاح اختلافات اشاره دارد و یکی از زیباترین نهادهای اخلاقی اسلام است.
وی ادامه داد:  داوری رای صادر می‌کند اما میانجیگری رای صادر نمی‌کند؛ میانجیگری به معنای اصلاح روابط میان افراد است و در قرآن بطور کامل این موارد ذکر شده اند.
آیت الله محقق داماد تصریح کرد: قاضی نباید روی عواطف رای دهد؛  شرایط داور را خدا مشخص  کرده است و او باید عادل، فقیه و دانشمند باشد.
وی در پایان گفت: بهترین چیزها برای انسان صلح است و این موضوع در قرآن ذکر شده است.
منبع: ایسنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7