کد خبر: 5165| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۳۱ مرداد سال ۱۳۹۸ | ساعت ۰:۳۳:۰ | تعداد بازدید: ۷۸۰۶

محمدرضا رضوان‌طلب (رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم) درباره هم‌اندیشی دانشگاه و دولت برای عبور از تحریم‌ها گفت: مساله هماهنگی و همکاری بین دانشگاه و دولت امری دائم و مستمر است و نمی‌توان گفت، بعد از اینکه در یک مدتی انجام شد، دیگر لازم نیست انجام شود. این اقدام میان دانشگاه و دولت ادامه داشته و حالا که شرایط تحریم در حال حادتر شدن است، طبیعتا باید راهکارهای جدیدی جستجو شود. قطعا در این میان دانشگاه می‌تواند نقش زیادی ایفا کند.
وی ادامه داد: بنابراین نمی‌توان گفت؛ چون در مقطعی این هم‌اندیشی و تعاملات وجود داشته، حالا پرونده‌اش بسته شده است. ما به طور مداوم نیازمندیم که روسای دانشگاه‌ها در هر استانی که هستند با مسائل خاص آن استان با مدیران اجرایی و مدیران بخش صنعت در تعامل باشند و رایزنی کنند. مسلما اساتید دانشگاه می‌توانند راه‌حل‌های خوبی را برای خروج از هر نوع بحرانی که جامعه با آن مواجه است، ارائه کنند، زیرا این افراد صلاحیت آن را دارند که مورد مشورت برای حل بحران‌های اجتماعی قرار گیرند. این راهکارها می‌تواند در ابعاد فکری و همچنین در ابعاد عملی و مشارکتی باشند.  
رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم درباره پرونده بورسیه‌ها و حکم دیوان عدالت اداری برای جذب تعدادی از بورسیه‌ها تاکید کرد: ما وظیفه نداریم به عقب برگردیم و کار گذشتگان را ارزشیابی کنیم. مسئول قانونی بودن یا قانونی نبودن کاری که در گذشته انجام شده، ارگان‌های نظارتی و  کسانی هستند که این تصمیمات را گرفته‌اند، از این رو ما نباید در این موارد اظهارنظری کنیم، بنابراین ما اصلا به اینکه فرد داوطلب عضویت هیئت علمی بورس بوده یا غیر آن کاری نداریم؛ فقط بررسی می‌کنیم که این فرد در شرایط فعلی و در حالی که با دیگر متقاضیان رقابت می‌کند، آیا حائز اولویت هست یا نیست و در مورد قانونی یا غیرقانونی بودن گذشته وی ما نباید صحبتی کنیم.
وی به طور کل درباره شیوه جذب دانشجویان بورسیه در هیات علمی توضیح داد: دانشجویان زمانی که فراغت از تحصیل پیدا کردند، همه یکسان هستند و فرقی بین آنها نیست. همه در یک رقابت شرکت می‌کنند و زمانی که احراز اولویت شدند، آن افراد جذب می‌شوند. بنابراین فرقی بین کسانی که بورسیه شدند یا نشدند وجود ندارد.
رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم ادامه داد: در این خصوص نه برای دانش آموختگان بورسیه شده ممنوعیتی وجود دارد به این معنا که دانشگاهی بگوید، آنان را به دلیل بورس بودن قبول نمی‌کند، چراکه  این اعمال سلیقه درست نیست و ممنوع است. یا به عکس بگوییم چون آن شخص بورس بوده، پس دیگر در هیچ رقابتی شرکت نخواهد کرد.
وی اشاره کرد: در خصوص جذب اعضای هیات علمی مسلما یک رقابتی شکل می‌گیرد و البته که کار ما این است، این رقابت را به شکل عادلانه‌ای تنظیم کنیم، یعنی هر کسی می‌تواند در آن مبارات علمی و اختبار وارد شود و مورد سنجش قرار بگیرد و در آخر آن شخصی که اولی و ارجح است، انتخاب خواهد شد.
رضوان طلب درباره آمار جذب بورسیه‌ها در اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها گفت: در حال حاضر در جلسات هیات مرکزی که ما برگزار می‌کنیم، معمولا به طور میانگین حداقل ۲۰۰ پرونده هیات علمی مطرح می‌شود و حداقل ۲۰ نفر از آنها افرادی هستند که مسبوق به بورس هستند، یعنی کسانی بورس گرفته بودند و حالا دوره بورس‌شان تمام شده و در رقابت‌های جذب هیات علمی شرکت کرده‌ و اولویت‌ها را احراز کرده‌اند و عضو هیات علمی شدند.
رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم در پایان اظهار داشت: اینطور نیست که قاطعانه بگوییم هر بورسی عضو هیات علمی می‌شود یا هیچ بورسی عضو هیات علمی نخواهد شد، احراز کرسی عضویت هیات علمی یک امر رقابتی است که همه در آن شرکت می‌کنند و هر کسی که احراز اولویت شد، آن شخص می‌تواند عضو هیات علمی شود.
منبع: ایلنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7