کد خبر: 4986| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱۴ مرداد سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۰:۴۰:۰ | تعداد بازدید: ۶۷۹۴

​​​​​​​دکتر مسعود سلطانی‌فر در نشست با دکتر طیبی از دغدغه‌های خود پیرامون موضوع مکمل‌ها و داروهای انرژی‌زا و آسیب‌های جدی به جوانان و ورزشکاران سخن گفت و خواستار مساعدت جهاددانشگاهی با استفاده از تجربه‌های تحقیقاتی‌‌اش برای حل این مساله شد.
در این نشست که روز شنبه (12 مردادماه) برگزار شد، دکتر سید حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی به معرفی توانمندی‌های این نهاد پرداخت و گفت: نگاه به پژوهش در جهاددانشگاهی کاملا کاربردی است و در اساس‌نامه ما این اجازه داده شده برای رسیدن نتیجه پژوهش به کاربرد تا مرز نیمه‌صنعتی و صنعتی تولید شود..
وی اظهار کرد: در جهاددانشگاهی انتخاب موضوع به گونه‌ای است که مطمئن هستیم آن موضوع به نتیجه می‌رسد و از محلش برای مدتی تولید درآمد می‌کند؛ در ادامه در قالب شرکت از بدنه‌ی جهاددانشگاهی جدا می‌شود.
دکتر مسعود سلطانی‌فر نیز در این نشست از دغدغه‌های خود پیرامون موضوع مکمل‌ها و داروهای انرژی‌زا و آسیب‌های جدی به جوانان و ورزشکاران سخن گفت و خواستار مساعدت جهاددانشگاهی با استفاده از تجربه‌های تحقیقاتی‌اش برای حل این مشکل شد.
وی در ادامه گفت: در سه جلسه وزارت ورزش که به زودی برگزار می‌شود می توان طرح های و توانمندی های جهاددانشگاهی در زمینه مکمل ها را ارایه داد؛ جلسه‌ی اول، روسای فدراسیون‌های وزارت است تا همه‌ی روسا در جریان باشند که ما قرار است با جهاددانشگاهی همکاری داشته باشیم و آن‌ها را ملزم کنیم تا تمام فدراسیون‌ها با این نهاد همکاری کنند؛ دیگری هم جلسه مدیران و جلسه سوم جلسه ستاد مبارزه با دوپینگ است.
وزیر ورزش و جوانان افزود: لازم است نماینده‌های جهاددانشگاهی در این سه جلسه حضور پیدا کنند و مکمل‌هایی که تولید می‌کنند و مکمل‌هایی را که می‌خواهند تولید کنند، در یک لیست ارایه دهند تا یک تفاهم‌نامه امضا شود.
دکتر سلطانی‌فر تصریح کرد: ما آمادگی داریم در بحث تولید انبوه و بخشی که جهاددانشگاهی کار مطالعاتی کرده است و نیاز به سرمایه‌گذاری دارد، ورود کرده، متمرکز شویم و کار کنیم. یک روز و یک جایی در این کشور باید قدم‌هایی اساسی برای ارایه مکمل‌های غذایی سالم برداشته شود و حال ممکن است این کار 3 یا 5 سال آینده جواب دهد، اما باید این قدم برداشته شود چون فضای بازار نامناسب است.
وزیر ورزش و جوانان همچنین با اشاره به ظرفیت جهاددانشگاهی در حوزه‌های افکارسنجی و پژوهش‌های راهبردی، از این نهاد به عنوان مجموعه‌ای مورد اعتماد یاد کرد.
وی با بیان این‌که در چند زمینه می‌توانیم با جهاددانشگاهی همکاری کنیم، تصریح کرد: یکی از نیازهای ما پژوهش‌های راهبردی است که اگر با جهاددانشگاهی طرف باشیم، اعتمادمان نسبت به نتایج آن مطمئن است.
 
تولید محصولات غذایی دانش‌بنیان مغذی و انرژی‌زا برای ورزشکاران
در ادامه‌ی این نشست، هریک از حاضران به بیان نکاتی در رابطه با مکمل‌ها پرداختند.
دکتر فرشته حسینی معاون پژوهشی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی در این نشست، بیان کرد: جهاددانشگاهی تجربه‌های مناسب و دانش فنی‌ در زمینه‌ی مکمل‌ها و دسته بندی‌ها دارد. دانش فنی تولید و استخراج مکمل‌هایی که شرکت‌های بزرگ دنیا به صورت مکمل‌های اکسیدانی عرضه و ورزشکاران نیز برای بهبود عملکردشان استفاده می‌کنند و پژوهشگران این نهاد می‌توانند این دانش فنی را به صورت فرموله شده عرضه کنند و در اختیار ورزشکاران قرار دهند.
وی ادامه داد: در کنار بحث مکمل‌ها، با تجربه‌ی 30 ساله‌ای که پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی در حوزه فرمولاسیون‌های مواد غذایی دارد، پیشنهاد تولید محصولات غذایی دانش‌بنیان مغذی و انرژی‌زا برای ورزشکاران را می‌دهیم که با فرمولاسیون نوآورانه‌ای می‌تواند برای این ورزشکاران طراحی شود و با حالت غنی‌شده بتواند کمبودهای آن‌ها را برطرف کند؛ ضمن این‌که ورزشکاران به بازسازی انرژی نیاز دارند تا بتواند کمکشان کند.
دکتر شمسعلی رضازاده رییس پژوهشکده گیاهان دارویی نیز در این نشست با اشاره به این که فعالیت‌های ورزشی بدنی سنگین است و منجر به آسیب‌های کلیوی و کبدی می‌شود و محصولات مختلف و متنوعی در بازار وجود دارد و ورزشکاران آن را مصرف می‌کنند، گفت: محققان پژوهشکده می‌توانند در این حوزه، مکمل و داروی ویژه‌ای را برنامه‌ریزی کنند و بحث درمان برای پیشگیری از آسیب‌ مکمل‌های غیراستاندارد را مد نظر قرار دهند.
در ادامه، مهدی رفیعی سرپرست مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران وابسته به جهاددانشگاهی (ایسپا) به بیان فعالیت‌های انجام شده در این مرکز پرداخت و مطرح کرد: فعالیت ایسپا، نظرسنجی و پیمایش‌های ملی است؛ یکی از محورهای این مرکز بحث جوانان است و به‌طور مرتب این موضوع در کارهای ایسپا و در موضوعات مختلف رصد می‌شود.
وی گزارشی از نتایج نظرسنجی ملی ایسپا با عنوان «نگرش جوانان به ازدواج و تشکیل خانواده» به مناسبت روز ازدواج، ارایه کرد و افزود: این طرح در اسفند ماه 1397 با جامعه‌ی آماری جوانان مجرد 18 تا 34 کل کشور و با حجم نمونه 3000 اجرا شد؛ در این نظرسنجی از پاسخ‌گویان خواسته شد نظر خود را درباره‌ی این جمله که «بعضی معتقدند لازم نیست آدم حتما ازدواج کند» اعلام کنند.
رفیعی ادامه داد: 60.1 درصد از جوانان مخالف و 38.9 درصد موافق این جمله بودند. هم‌چنین یک درصد نیز به این سوال پاسخ ندادند. در ادامه از پاسخگویان در مورد تصمیم به ازدواج پرسیده شد: «آیا در آینده تصمیم به ازدواج دارید؟» 68.3 درصد جوانان کشور اعلام کرده اند در آینده ازدواج خواهند کرد. 25.2 درصد اعلام کرده اند مطمئن نیستند ازدواج کنند و 4.3 درصد نیز گفته اند اصلا ازدواج نخواهند کرد.
گفتنی است در این نشست که با حضور معاونان و برخی از مدیران وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، مباحثی هم‌چون هماهنگی بین وزارت بهداشت، جهاددانشگاهی و وزارت ورزش برای وصل کردن چرخه‌ی اعتماد فدراسیون و باشگاه‌ها در ارتباط با تولید محصولات ارایه‌شده، ورود تخصصی جهاددانشگاهی به بحث تغذیه‌ی ورزشی و رژیم غذایی متناسب با هر رشته‌ی ورزشی، پیشنهاد تشکیل کارگروه تخصصی تغذیه‌ی ورزشی زیر نظر معاونت ورزش قهرمانی و متناسب با نیازها و ارایه‌ی خدمات تخصصی جهاددانشگاهی در این زمینه، مطرح شد.
منبع: جهاد دانشگاهی

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7