کد خبر: 24339| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۲۴ بهمن سال ۱۴۰۲ | ساعت ۱۴:۳۶:۰ | تعداد بازدید: ۳۰۵

وزیر بهداشت در جمع دانشجویان حاضر در اردوی جهاد اکبر گفت: دانشگاه‌های ما قوی‌ترین دانشگاه‌های منطقه هستند.
چهارمین روز اردوی آموزشی تشکیلاتی جهاداکبر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در مشهد، با حضور بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به‌همراه شیراوژن معاون فرهنگی و باقری فرد معاون آموزشی ‌وزارت بهداشت برگزار شد.
عین‌اللهی در ابتدا به بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه پزشکی پرداخت و سپس به سؤالات دانشجویان پاسخ داد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به این پرسش که تصمیم‌گیری در بحث افزایش ظرفیت‌ها به‌عهده نهاد‌های تخصصی این امر است و یا شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، گفت: تصمیم‌گیری درباره افرایش ظرفیت فقط مربوط به وزارت بهداشت نیست، آنچه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی آورده بودند افزایش ظرفیت سالانه 5000 نفر بود و در ادامه هر سال هم همین مقدار اضافه می‌شد. ما تمام تلاش و اعتراضمان را انجام دادیم و تا امروز هم این اعتراض ادامه دارد، ولی نهایتاً شورای انقلاب فرهنگی تصمیم را گرفت و ما مجبوریم که انجام بدهیم. در این مدت با تلاش‌هایی که انجام دادیم کمیسیون سلامت را به کمیسیون‌های شورای‌عالی انقلاب اضافه کردیم.
عین‌اللهی در پاسخ به افزایش مهاجرت و خودکشی میان افراد کادر درمان گفت: در ارتباط با این بحث خیلی درگیر فضای مجازی نشوید، یعنی این‌ها با واقعیات خیلی فاصله دارد. کل آمار مهاجرتی که ما بررسی کردیم، مهاجرت 200 نفر از اساتید بود. به‌هرحال بحث مهاجرت‌ فقط مربوط به علوم پزشکی نیست، این یک نوع استعمار جدید است که کشورهای غربی افراد نخبه را به‌سمت کشورهای خودشان بکشند.
وی در بحث فروش اینترنتی دارو ابراز کرد: ما شدیداً مخالفتمان را اعلام کرده‌ایم ولی برنامه‌ ما این است که مسئولیت فروش را به داروخانه بدهیم. یک فرد پیر با بیماری قلبی چرا باید به‌صورت حضوری به داروخانه مراجعه کند؟! منتها برای این نوع فروش، دارو نباید برای بار اول عرضه شود، در زمان حاضر بحث انتقال دارو بیشتر مطرح است و شرایطی که ما تعیین کرده‌ایم هنوز اجرا نشده است.
وزیر بهداشت در ارتباط با وضعیت پرونده‌های الکترونیک گفت: در شروع کار دولت، پرونده الکترونیک 10 درصد بود و الآن ما به بالای 90 درصد رسیده‌ایم و به‌زودی کلاً نسخه‌های چاپی از بین خواهد رفت.
عین‌اللهی در خصوص کمبود کادر درمان در خوزستان و عدم توازن توزیع کادر درمان در کشور گفت: درخواست ما به سازمان اداره استخدامی 75 هزار نفر بوده است و در مرحله اول، با استخدام 25 هزار نفر موافقت شده است. در بحث توزیع نیروهای تخصصی و نیروهای غیرتخصصی ما سعی کردیم 70 درصد توزیع آمار برای مناطق محروم تخصیص داده شود. زمانی که ما دولت را تحویل گرفتیم 50 هزار میلیارد تومان بدهی داشت. ما در عرض دو سال و نیم نمی‌توانیم که همه بدهی‌های قبلی را با این مشکلات درآمدی حل کنیم ولی در این مدت زمان تقریباً به نصف تقلیل داده شده است.
وی گفت: در رابطه با تعرفه پرستاری در سال 1387 مجلس تعرفه پرستاری را مصوب کرد اما تا 1400 اجرا نشد، این قانون را ما شروع به اجرا کردیم، در این طرح طیف پرستاری کاملاً عملکردی است و با کارانه فرق می‌کند.
عین‌اللهی درباره بحث کمبود دارو در داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها اعلام کرد: ما 99% داروهای مورد نیاز کشور را در کشور تولید می‌کنیم اما 50 درصد مواد اولیه وارداتی است. متأسفانه در بعضی از استان‌ها علی‌رغم وجود استعداد ما اصلاً تولید دارویی نداریم. بعضی از مردم ما پول خود را صرف خرید ارز و سکه می‌کنند در حالی که اگر این سرمایه‌ها وارد صنعت شود باعث رشد ما در صنعت دارو نیز خواهد شد.
عین‌اللهی ادامه داد: در بحث صندوق بیماری‌های خاص مجلس پارسال حدود 5 هزار میلیارد تومان و امسال 7 هزار میلیارد تومان تصویب شده است که عمدتاً برای بیماری‌های خاص است. برای اینکه در حضور پزشکان در مناطق محروم انگیزه ایجاد شود، سقف پرداخت کل پزشکان متخصص در مناطق محروم برداشته شده، همچنین مالیات از 30٪ به 10٪ تقلیل پیدا کرده‌ است.
وی اضافه کرد: دانشگاه‌های ما قوی‌ترین دانشگاه‌های منطقه هستند، در منطقه از ما قوی‌تر وجود ندارد. ما در کربلا یک شعبه‌ از دانشگاه تهران به اسم دانشگاه سبطین را داریم که از آن درآمد کسب می‌کنیم.
وزیر بهداشت همچنین در موضوع طرح اجباری خاطرنشان کرد: طرح اجباری مصوب مجلس است و بر اساس آن کلیه فارغ التحصیلان مابه‌ازای تحصیلی که می‌کنند باید خدمت کنند. این طرح از قبل وجود داشته اما اجرا نمی‌شده است و ما در اجرای آن صددرصد مصرّ هستیم مگر اینکه در یک منطقه به نیرو نیاز نداشته باشیم.
عین‌اللهی در رابطه با پذیرش آزمون‌های دستیاری گفت: کل دستیاری که در سال‌های قبل پذیرفته شده بودند، 3400 نفر بود و ما آن را به 5600 نفر رساندیم. سه رشته ما تقاضا نداشته است که البته از دلایلش میزان تعرفه‌ است، ما امسال این را جبران می‌کنیم یعنی تعرفه را قطعاً بالا می‌بریم. رشته اطفال، بیهوشی و طب اورژانس سه رشته بودند که ما این امکان را دادیم که استریت‌ها مستقیماً وارد این رشته‌ها شوند، دفعه اول نیست که این مورد اجرا می‌شود، البته این مصوب شورای آموزش پزشکی و تخصصی است و کاملاً قانونی است.
وی افزود: انتقال از خارج به داخل دیگر مانند زمان اصلاحات نیست؛ ما قانونی را در شورای انقلاب فرهنگی به تصویب رساندیم که طبق این قانون هیچ کسی نمی‌تواند از خارج به داخل منتقل شود مگر اینکه 75 واحد را طی کرده باشد و در امتحان ورودی نیز شرکت کرده باشد. تعداد دانشجویان خارجی اصلاً قابل مقایسه با گذشته نیست و کاهش پیدا کرده است.
 عین‌اللهی در پاسخ به به این پرسش که چرا دانشجویان دانشگاه‌های آزاد نیز طرح اجباری دارند با اینکه صفر تا صد هزینه‌های تحصیلشان را پرداخت می‌کنند، پاسخ داد: ما تابع قانون هستیم و در قانون مجلس ذکر شده و برای دانشجویان فارغ‌التحصیل استثنائی قائل نشده است، علاوه بر آن بالاخره این دانشجویان هم از یک رانتی استفاده می‌کنند ولی شما می‌توانید به مجلس پیشنهاد کنید که دانشگاه‌های آزاد را مستثنی کند ولی در قانون فعلی آزاد مستثنی نیست.

منبع:تسنیم

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7