کد خبر: 24205| تاریخ انتشار: جـمـعــه ، ۶ بهمن سال ۱۴۰۲ | ساعت ۱۲:۱۹:۰ | تعداد بازدید: ۳۸۹

وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم حفظ و ارتقای اعتماد به نفس جوانان و نخبگان، تاکید کرد: حفظ و ارتقای اعتماد به نفس و خودباوری جوانان، محققان و دانشمندان کلید پیشرفت کشور است.
دکتر بهرام عین اللهی در نشست جمعی از نخبگان علمی که در سالن اجتماعی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه شعار «ما می توانیم» نمادی از اعتماد به نفس، خودباوری و از شعارهای انقلاب اسلامی است، گفت: هدف ما دستیابی به مرجعیت علمی است. علوم پزشکی به انتها نرسیده و نتوانسته است همه مشکلات را حل و بیماری ها را درمان کند و البته ژن درمانی و سل تراپی از روش های جدیدی است که می تواند جایگزین روش های درمانی موجود شود.
وی با تأکید بر لزوم داشتن اهداف و افکار بزرگ در جامعه علمی کشور، گفت: باید برای حل مشکلات کنونی کشور در حوزه سلامت، راهکارهای جدید شناسایی و اقدام کنیم.
وزیر بهداشت قدرشناسی و تکریم فرهنگ غنی کشورمان را ضروری ارزیابی کرد و افزود: شاید در هیچ فرهنگی به اندازه فرهنگ ایران، خصیصه جهاد و ایثار وجود نداشته باشد. مردم غزه بیش از ۱۰۰ روز است که آماج آتش و قساوت رژیم صهیونیستی اند اما مقاومت می کنند؛ همچنان که ما ۸ سال در دوران دفاع مقدس، تحت شدیدترین فشارها بودیم اما توانستیم با قدرت ایمان، ایستادگی و مقاومت کنیم.
عین اللهی از وطن دوستی به عنوان یکی از ویژگی های نخبگان علمی یاد و خاطرنشان کرد: یک دیپلمات هرگز از منافع ملی خود غفلت نمی کند و همواره مدافع آن است؛ بلکه خصیصه اصلی یک دیپلمات، وطن دوستی است و باید زمینه های وطن دوستی و توجه به هویت اصیل ایرانی و اسلامی را در بین جوانان و دانشمندان تقویت کنیم.
وی تاریخ انقلاب اسلامی و دستاوردهای کشورمان در این دوران را پرافتخار دانست و گفت: قبل از انقلاب اسلامی، وابستگی کامل به استکبار جهانی داشتیم و مشکلات حوزه سلامت، بیشمار بود به گونه ای که کوچکترین اقدامات درمانی توسط پزشکان بی کیفیت خارجی انجام می شد و از سوی دیگر، کمتر از ۲۰ درصد از داروی مورد نیاز، تولید داخلی بود و حال آن که امروز وضعیت سلامت کشور قابل مقایسه با آن زمان نیست.
وزیر بهداشت، استقلال و عدم وابستگی به قدرت های خارجی را عامل پیشرفت و رشد کشور عنوان کرد و افزود: از دانش و فنون کشورهای دیگر استفاده می کنیم اما به آنها وابسته نمی شویم بلکه استقلال خود را حفظ و بر توانمندی های درونی تکیه می کنیم.
عین اللهی با اشاره به اقدامات تحول آفرین در حوزه سلامت کشور از جمله خدمات مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی در زمینه سلول های بنیادی، گفت: در دهه ۷۰ که ایشان در این حوزه متمرکز شدند، ایران جزء چند کشور اول دنیا در حوزه سلول های بنیادی قرار گرفت و این روش در حال حاضر در درمان بسیاری از بیماریها، کاربرد دارد.
وی با بیان اینکه در دوران همه گیری کرونا ۲۰۰ میلیون دلار از کشور ما برای ایجاد کوواکس و توزیع واکسن کرونا دریافت شد، گفت: تا قبل از آغاز به کار دولت مردمی، حدود ۱۹ میلیون دز واکسن کرونا به ایران تعلق گرفته بود و کرونا روزانه بیش از ۷۰۰ قربانی می گرفت و ما علیرغم منابع مالی پرداخت شده، منتظر دریافت واکسن بودیم اما هیچ اتفاقی نیفتاد و در حال حاضر هم ۱۲۰ میلیون دلار از کواکس مطالبه داریم بنابراین نگاه ما باید به داخل و توانمندی های کشور باشد که نمونه این رویکرد و موفقیت آن را در تولید واکسن کرونا در ۶ پلتفرم در کشور شاهد بودیم.
وزیر بهداشت از دیپلماسی فعال سلامت به عنوان یکی از مهمترین برنامه های وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: برای همکاری با هر کشوری که خواهان تعامل با ما در حوزه سلامت باشد، آمادگی کامل داریم و تاکنون با ۲۰ وزیر بهداشت از کشورهای مختلف مذاکره داشته ایم؛ به طوری که برخی کشورها، داروهای ایرانی را به رسمت شناخته اند و در پیمان شانگهای نیز مسؤولیت دبیرخانه سلامت به جمهوری اسلامی ایران واگذار شده است.
عین اللهی در ادامه به تجاری سازی نشدن بسیاری از محصولات سلامت محور شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: استعداد بالقوه ما در تولید دارو و تجهیزات پزشکی بسیار بالاست اما لازم است محصولات شرکت های دانش بنیان، تجاری سازی و تولید انبوه شود. مردم نیز می توانند با سرمایه گذاری در تولید محصولات سلامت محور به رونق تولید دانش بنیان و توسعه صادرات، کمک کنند.
وی ادامه داد: در دیدار با مقامات کشورهای مختلف، تولیدات شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت را به آنها اهدا می کنیم که این پیشرفت کشورمان در این زمینه تحسین و حیرت بسیاری از مقامات کشورها را برانگیخته است.
به گفته وزیر بهداشت، ۳۵ دستگاه سی تی اسکن تولید داخل در جهت حمایت از محصولات دانش بنیان از سوی وزارت بهداشت، پیش خرید شده و این وزارتخانه خرید و حمایت از محصولات سلامت محور را به شرط کیفی بودن آنها، تضمین می کند.
عین اللهی، برنامه ملی سلامت خانواده را پرچم و نمادی از خدمات وزارت بهداشت در دولت مردمی دانسته، از طرح پزشک خانواده در دهه های قبل به عنوان طرحی ناموفق یاد کرد و گفت: طرح پزشک خانواده به دلیل درمان محوری صرف نتوانست هیچ یک از شاخص های بهداشتی را ارتقا و حال آن که ما رویکرد پیشگیری محور در تأمین سلامت خانواده را موجب سلامت جامعه می دانیم.
وی تاکید کرد: در پویش ملی سلامت مشخص شد مشکل اصلی ما در شهرهاست؛ یک سوم جمعیت کشور در شهرها سکونت دارند و شیوع فشارخون بالا، دیابت، کم تحرکی، استرس و استفاده بی رویه از فست فودها و غذاهای سریع، عوامل تسلط بیماری های غیرواگیر در شهرهاست که اجرای برنامه ملی سلامت خانواده می تواند از بار این مشکلات بکاهد.
وزیر بهداشت همچنین از اعتلای حوزه بهداشت و پیشگیری، کمک به جوانی جمعیت، ترویج سبک زندگی سالم، مردمی سازی نظام سلامت، تقویت نوآوری، فناوری و پژوهش، افزایش تولیدات دانش بنیان و ارتقای بهره وری در نظام سلامت به عنوان زمینه های همکاری مشترک نخبگان و وزارت بهداشت یاد کرد.
وی از معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خواست تا با ایجاد یک راه ارتباطی با نخبگان علمی، زمینه تعامل مستمر آنها را با وزارت بهداشت فراهم آورده و نظرات، انتقادات، پیشنهادها و راهکارهای آنان را دریافت کند.

منبع:وزارت بهداشت

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7