کد خبر: 22042| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱ اسفند سال ۱۴۰۱ | ساعت ۹:۳۵:۰ | تعداد بازدید: ۳۹۴

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اصل فرهنگ‌سازی باید در آموزش و پروش رقم بخورد و در این راستا در قانون حمایت از خانواده به موضوع آموزش و پرورش توجه شده است.
امیرحسین بانکی‌پور، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه انقلاب اسلامی از آموزش و پرورش بهره فروانی برد و اغلب نیروهای کلیدی ابتدای انقلاب از این نهاد بودند، اظهار داشت: بر خلاف این موضوع هرچه جلوتر رفتیم آموزش و پرورش ضعیف شد و از توجه به آموزش و پرورش کاسته شد که این مورد بزرگ‌ترین خطای استراتژیک‌مان است که متأسفانه همچنان ادامه دارد. 
وی افزود: تا این نگاه استراتژیک تغییر نکند و مجلس، دولت و سایر نهادهای متولی متوجه نشوند که اولین مسأله‌مان آموزش و پرورش است، دیگر مسائل‌ هم حل نخواهد شد. 
بانکی‌پور با بیان اینکه اغتشاشات اخیر فرصتی بود که برخی از خواب غفلت بیدار شوند، گفت: وزارت آموزش و پرورش باید اصلی‌ترین وظیفه خود را تغییر نگاه دولت و سازمان برنامه‌و‌بودجه به آموزش و پرورش بداند زیرا در آموزش و پرورش نیروهای خوبی حضور دارند اما منزلتی که باید داشته باشد را ندارد و تا جایگاه و منزلت آموزش و پرورش باز نگردد، اقدامی نمی‌توان انجام داد لذا در این راستا یکی از اقداماتی که باید جزو اولویت‌های شورای آموزش و پرورش قرار بگیرد، این است که چه‌کاری انجام دهند تا آموزش‌وپرورش به آن جایگاه و منزلت اصلی خود بازگردد. 

ضربه بزرگی از تعطیلی مدارس در دوران کرونا خوردیم
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه در برنامه هفتم توسعه آموزش و پرورش را جزو مباحث اولویت‌دار مطرح کردیم، عنوان کرد: وقتی گاز کم است اولین جایی که تعطیل می‌شود، مدارس است؛ در مسائل دیگر نیز به همین شکل در حالی که ضربه بزرگی از تعطیلی مدارس در دوران کرونا خوردیم. 
وی با بیان اینکه در حال حاضر به جمعیت به‌عنوان ابزار قدرت و مزیت نگاه نمی‌کنیم بلکه موضوعی فراتر از این است، تصریح کرد: مسأله جمعیت در سال‌های آینده تبدیل به بحران خواهد شد که رهبر انقلاب از آن به عنوان آینده هولناک تعبیر کرده‌اند. 
بانکی‌پور با بیان اینکه متأسفانه مسؤولان هنوز به ابعاد و پیامدهای بحران جمعیت پی نبرده‌اند، گفت: این بحران به‌دلیل ملموس نبودن اکنون قابل درک نیست و مورد تمسخر قرار می‌گیرد اما وقتی به زمانی برسیم که این موضوع ملموس شود دیگر نمی‌توان به سادگی از این بحران خارج شد. 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه تأکید کرد: باتوجه به فرصت اندک باقی مانده برای رهایی از پرتگاه سیاه‌چاله جمعیت لازم است همگان نسبت به این موضوع ادراک پیدا کنند و نقش خود را متوجه شوند و آموزش و پرورش نیز در این میان به‌دلیل ارتباط گسترده با جامعه نقش کلیدی و مهمی دارد. 

اصل فرهنگ‌سازی در آموزش و پرورش رقم می‌خورد
وی افزود: اصل فرهنگ‌سازی باید در آموزش و پروش رقم بخورد و در این راستا در قانون حمایت از خانواده به موضوع آموزش و پرورش توجه شده است. 
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بند الف ماده ۳۳ قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده اظهار کرد: بزرگ‌ترین مشکل‌مان در موضوع جمعیت این است که فرزندان‌مان برای زندگی آموزش داده نمی‌شوند و در این راستا آموزش و پرورش موظف است در تمام مقاطع مهارت‌های سبک زندگی، رشد شخصیت فردی و اجتماعی، مهارت‌های فردی، ترویج فرهنگ ارزشمند ازدواج و خانواده و مسؤولیت‌پذیری برای تشکیل خانواده را با لحاظ اصول یادگیری مبتنی بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در تمام برنامه‌های آموزشی، پژوهشی و تربیتی در کلیه قالب‌ها آموزش دهد و اصلی‌ترین خواسته‌مان از آموزش و پرورش این است که فرزندان‌مان را برای زندگی و خانواده تربیت کند. 
وی با اشاره به ماده ۳۴ قانون جمعیت خاطرنشان کرد: وزارت آموزش و پرورش باید با توجه به جایگاه و نقش خانواده، به گسترش و تقویت رشته‌ها بپردازد و در این مسیر باید رشته‌های مرتبط با خانواده گسترش پیدا کند و لازمه این اقدام تربیت معلمانی الگو برای چنین رشته‌هایی است. 
بانکی‌پور با اشاره به لزوم توجه به خوابگاه‌ متاهلین گفت: در برنامه هفتم در تلاش هستیم تا وزارت راه و شهرسازی بخشی از تسهیلات جهش مسکن خود را به ساخت خوابگاه‌های متاهلی برای دانشجویان اختصاص دهد. 

احداث خوابگاه‌های متأهلی در دانشگاه فرهنگیان مورد توجه قرار بگیرد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با یادآوری اینکه زمینه متأهل شدن در دانشگاه فرهنگیان بیش‌تر از دیگر دانشگاه‌ها فراهم است، تصریح کرد: یکی از این دلایل موضوع هویت است زیرا معمولا جوانان با تعیین شغل، هویت‌شان مشخص می‌شود و این امر بزرگ‌ترین تمایز این دانشگاه در مقایسه با دیگر دانشگاه‌ها است، لذا احداث خوابگاه‌های متاهلی موضوع قابل توجهی برای دانشگاه فرهنگیان است که نیازمند پیگیری وزارت آموزش و پرورش است. 
وی با اشاره به اهمیت بازنشر اخبار خوب در سطح جامعه خاطرنشان کرد: حدود ۱۸۰ هزار مادر خودرو دریافت کرده‌اند که بین ۲٠٠ تا ۵٠٠ میلیون تومان با قیمت بازار تفاوت دارد و مجموع آن حداقل ۲۵ هزار میلیارد تومان است در حالی که تمام بودجه قانون جوانی جمعیت ۱٠ هزار میلیارد تومان است اما کمتر به این موضوع پرداخته شده است. 
بانکی‌پور با یادآوری اینکه در قانون موردی به نام پیوست جمیعتی مطرح است و در این راستا بیان کردیم هر دستگاهی می‌تواند برای فعالیت‌های خود یک پیوست جمعیتی ارائه دهد، خاطرنشان کرد: اقدام بزرگ آموزش و پرورش در این موضوع نقل و انتقال فرهنگیان با ملاحظه تاهل و فرزندآوری بود که امیدواریم در دیگر فعالیت‌ها نیز مدنظر قرار گیرد.

منبع:فارس

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7