کد خبر: 21857| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۱ بهمن سال ۱۴۰۱ | ساعت ۱۲:۴۹:۰ | تعداد بازدید: ۷۱۶

دکتر محمدعلی کی‌نژاد با توجه به وضعیت برخی رشته‌های بدون دانشجو در دانشگاه‌های کشور از ادغام رشته‌ها، ایجاد رشته‌های جدید پرمتقاضی و ایجاد رشته‌های بین‌رشته‌ای خبر داد.
محمدعلی کی‌نژاد رئیس هیئت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی در همایش منطقه‌ای هیئت‌های اجرایی جذب دانشگاه‌های استان‌های کرمان و هرمزگان که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس برگزار شد با تأکید بر اینکه هیئت علمی‌ دانشگاه‌ها باید مقابل اهداف دشمن هوشیارتر عمل کنند، اظهار کرد: تحولات اخیر دشمن در هفته‌ها و ماه‌های گذشته نشان داد که حداکثر استادان پایبند به مبانی انقلاب و دستاورد‌های آن هستند و فقط عده‌ای قلیل و انگشت‌شمار در این وادی، جانب دشمن را گرفتند که آنان هم متوجه اشتباه خود شدند.
وی هدف همایش هیئت‌های اجرایی جذب را کیفیت افزایی و ساماندهی هیئت‌های اجرایی جذب بر مبنای آمایش آموزش عالی، شفافیت در اجرای هم‌ترازی دانشگاه‌ها، کاهش روند ماندگاری پرونده‌ها در هیئت مرکزی جذب، لزوم سطح‌بندی دانشگاه‌ها بر اساس معیار‌های داخلی، تبدیل وضعیت اعضای هیئت علمی، اختصاص مجوز جذب نخبگان، لزوم تطبیق رشته‌ها بر اساس آمایش آموزش عالی، اقدام و پیگیری امور مربوط به پیگیری پرونده‌های بلاتکلیف هیئت علمی برشمرد.
 رئیس هیئت عالی جذب عنوان کرد که با تلاش همکاران و همفکری اعضای جذب استان‌های کشور درصدد رسیدن به هدف عالی و مورد تأیید استاندارد‌های جهانی هستیم.
کی‌نژاد با اشاره به وضعیت برخی رشته‌های بدون دانشجو در دانشگاه‌های کشور از ادغام رشته‌ها، ایجاد رشته‌های جدید پرمتقاضی و ایجاد رشته‌های بین‌رشته‌ای سخن گفت و بیان کرد: باید با نگاهی نوآورانه و برنامه‌ریزی بهتر و منسجم‌تر با نگاه به آینده، حرکت مستمر و توسعه محور را دنبال کنیم.

بیانیه گام دوم انقلاب نقشه راه برای رسیدن به تمدن سازی اسلامی
دبیر هیئت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این جلسه با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب و تأکید بر اسناد بالادستی، این دستورالعمل‌ها را به‌عنوان خط و مشی حرکت نویدبخش آموزش عالی اعلام کرد و گفت: الهام گرفتن از این بیانات و حرکت بر محور اسناد بالادستی، نقشه راه را برای رسیدن به تمدن سازی اسلامی در کشور، نشان می‌دهد و آینده روشنی را به روی آموزش عالی کشور ترسیم می‌کند.
جواد محمدی، رسیدن به دانشگاه‌های نسل جدید را نیاز امروز جامعه دانست و اضافه کرد: مسئله محور بودن دانشگاه‌ها باید در جذب هیئت علمی مورد تأکید باشد؛ زیرا اولویت باید مسائل ملی در راستای سند اسلامی شدن دانشگاه باشد. تقاضامحوری و عرضه محوری دو مؤلفه مهم بوده و برای حل مسئله و پاسخگویی به نیاز‌های جامعه باید تعامل مؤثر با صنایع برقرار شود. توجه به حوزه‌های مهارتی و بالا بردن ارتباط دوسویه برای حل‌وفصل نیاز‌های جامعه مورد تأکید و توجه قرار گیرد.
وی حرکت در راستای ارزش‌های انقلاب، آینده‌نگری در جذب هیئت علمی و به کار گرفتن راهکار‌های علمی و عملی مؤثر در پیشبرد اهداف آموزش عالی را مهم قلمداد کرد و ادامه داد: حفظ و اشاعه ارزش‌های انقلاب باید در جذب هیئت علمی نیز نمود پیدا کند و این مهم باید با همفکری و به‌کار گرفتن راهکار‌های درست ارزیابی و ارزش‌گذاری شود.

توان‌افزایی هیئت علمی در راستای ارتقا دانش و فن بیان
رئیس مرکز جذب و امور هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نیز با اشاره به فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی با قدردانی از همکاری خوب وزارتین و رئیس شورای عالی جذب مطرح کرد: فراخوان نوبت‌های اول و دوم و آمایش لازم در جذب هیئت علمی انجام گرفته و توان‌افزایی هیئت علمی در بدو خدمت نیز از برنامه‌های بوده که مدنظر برای ارتقا دانش و فن بیان در انتقال مفاهیم به دانشجویان هستیم.
عباس اشرفی ایجاد و برگزاری دوره‌های معرفتی و بصیرت افزایی را از دیگر برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی برشمرد و بیان کرد: دوره‌های تلفیقی معرفت افزایی و توانمندسازی مانند گذشته ادامه خواهد داشت و با برنامه‌ریزی بهتر و منطبق بر اسناد بالادستی اقدامات مؤثر و خوبی صورت می‌گیرد.

ظرفیت‌های دانشگاه آزاد هرمزگان
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز با اشاره به توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی توضیح داد: دانشگاه آزاد اسلامی این استان با ۱۲۰ هزار دانش‌آموخته، ۱۸ واحد و مرکز دانشگاهی، ۲۴ هزار و ۷۰۰ دانشجو، ۳۳۰ عضو هیئت علمی و یک هزار استاد مدعو و حق‌التدریس، نقشه برجسته و بزرگی در کشور ایفا کرده است.
محمدحسین رنجبر، حرکت دانشگاه آزاد اسلامی را بر محور مهارتی و کارآفرینی معرفی کرد و توضیح داد: نگاه این دانشگاه به حل مسائل و مشکلات جامعه، تربیت نیروی کاردان و مهارت محور، راه‌اندازی هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان، داشتن امکانات و تجهیزات کم‌نظیر و ایجاد شبکه آزمایشگاهی منسجم و بهره‌گیری از توان استادان این دانشگاه در سایر استان‌ها، این دانشگاه را در عرصه علمی و فناوری پیشتاز ساخته و می‌رود تا با رویکرد جدید، حرکت هدفمند و رو به رشد خود را تثبیت و استمرار بخشد.
وی راه‌اندازی مراکز تحقیقاتی در استان را در حوزه‌های مختلف از دیگر فعالیت‌های این دانشگاه در عرصه صنعت خواند و گفت: راه‌اندازی پارک علم و فناوری در بندرعباس از دیگر طرح هایست که به‌زودی به نتیجه خواهد رسید و کار خود را آغاز خواهد نمود.
به گزارش آنا، بیان نظرات رؤسای دانشگاه‌های هرمزگان و دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان درباره توانمندی‌ها و بیان مشکلات پیش رو در حوزه آموزش عالی در این استان ازجمله محور‌های این همایش بود که مورد توجه قرار گرفت و سپس سایر حاضران در جلسه چه به‌صورت حضوری یا فضای مجازی به بیان نظرات خود پرداختند و مقرر شد تا این تعاملات ادامه داشته باشد و پیشنهاد‌ها قابل اجرا برای بررسی بیشتر مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

منبع:خبرگزاری آنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7