کد خبر: 21825| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۲۵ دی سال ۱۴۰۱ | ساعت ۸:۱۴:۰ | تعداد بازدید: ۶۹۱

رئیس شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده شورایعالی انقلاب فرهنگی، تشکیل یک وزارتخانه برای خانواده یا یک سازمان مستقل برای زنان را ضروری میداند.
دکتر کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده شورایعالی انقلاب فرهنگی، با حضور در خبرگزاری بسیج در گفت‌وگویی با اشاره به جایگاه زن در اسلام اظهار کرد: نگاه مترقی و عادلانه اسلام به زن به روشنی بیان شده است که جنسیت ندارد و مبتنی بر روح الهی است. اگرچه در شان انسانی، جنسیت وجود ندارد، اما در نقش‌ها و نقش‌آفرینی‌ها، اسلام تعادل و نقش‌هایی را بیان کرده که حقوق و تکالیف متضمن و مکمل یکدیگرند.
وی با اشاره به تلاش غرب برای «برابری جنسیتی» گفت: آن‌ها می‌گویند با تفویض امتیازات و تصویب کنوانسیون‌هایی، زن باید مشابه مرد شود تا مگر تبدیل به انسان شود. این نگاه تبعیض‌آمیز و مردسالاری است که در غرب دنبال می‌شود. فلاسفه غرب و یهود این نوع نگاه را دنبال می‌کنند. آن‌ها زن را عامل فساد و مرد را از این موجود پلید، پرهیز می‌دارند. خزعلی گفت: زن که بنابر نظر غربی‌ها عامل فساد و فریب است، تلاش شد بعد از دوره رنسانس، به او حقوق مساوی داده شود. اینجاست که این نوع نگاه غرب به زن مورد توجه رهبر انقلاب قرار گرفت و آن را نگاهی به ظاهر متجدد اما خائنانه برشمردند. 
خزعلی گفت: نوع نگاه غرب نسبت به زن، از سوی ۲۶ دانشمند غربی که اکثرا کانادایی و آمریکایی هستند، مورد اعتراض واقع شده است و بعضی از آن‌ها کتاب‌هایی در رد این نوع نگاه ظالمانه و خیانت‌کارانه نوشته‌اند. بیان دانشمندان در کانادا و آمریکا در این حد است که معتقدند، مجموعه اقدامات غرب، به زن و کودک ضربه زده و نابودی بشریت را رقم می‌زند. وی اضافه کرد: کتاب «چه‌کسی خانواده آمریکا را کشت» نوشته خانم «فیلیس اشلفلی» یکی از کتاب‌ها در این زمینه است. این کتاب، قتل خانواده در آمریکا را اعتراف می‌کند. ما می‌توانیم با تکیه و ارائه این اسناد که دانشمندان یا آمارهایشان نشان می‌دهند، خیانت در غرب به زن را روشن کنیم.
خزعلی با بیان اینکه تاکیدات ما در دنیای اسلام نسبت به زن، بر موضوعات مثبتی است که انسانیت را مورد توجه قرار می‌دهد گفت: از نگاه اسلام، زن ریحانه و گل است و این برخاسته از روایات دینی است که جایگاه خاص زن در خانواده را ترسیم می‌کند. در مقابل غربی‌ها با عناوینی مثل زن متجدد، زن را نابود کردند و با سقط جنین، به میلیون‌ها انسان ضربه می‌زنند.
وی در ادامه به مخالفت رهبر انقلاب با خانه‌نشینی زن و محدودشدن زن به امور صرف خانه، گفت: ایشان فرمودند که کار زن خانه‌نشینی نیست و بر مشارکت همه‌جانبه زن در امور عبادی، سیاسی و اجتماعی تاکید کردند. کار زن در واقع حمایت از نقش تک تک اعضای خانواده و اداره همه‌جوانب مدیریتی، فکری و تربیتی خانه است. اداره خانواده نقش دختر، پسر، مادر و پدر را می‌طلبد. نقش زن در واقع اصالت‌دادن به خانواده است.

خزعلی گفت: البته غرب تاکید دارد که اصالت زن به این است که حتی خانواده تشکیل ندهد تا بدین صورت در خدمت سرمایه‌داری و ابزاری مهم در چرخه اقتصاد باشد. در این عرصه نیز رهبر انقلاب اشاره دارند که زن در درون خانه، اصالت دارد. اگر کار دائمی و اجتماعی زن با از بین‌رفتن جان فرزندش همراه باشد، این مشابه قتل است. جان فرزند اگر در اثر کار اجتماعی در خطر باشد، توجه به فرزند اولویت دارد. این مرگ نیز می‌تواند جسمی و حتی اخلاقی باشد. وی افزود: آنجا که مادر قاتل فرزند باشد، ضربه روحی هم می‌بیند. ما می‌توانیم به گونه‌ای رفتار کنیم که کودک در فضای مجازی که به قتلگاه فرزندان ما تبدیل شده، حضور مدیریت‌شده داشته باشند. برای همین، برخی قوانین و استثنا‌ها برای اشتغال بانوان مطرح شده تا به خانواده بیشتر توجه شود.
خزعلی گفت: توصیف رهبر انقلاب نسبت به حضور زن در جامعه با شروطی از جمله حجاب و عفاف، عدم اختلاط، حفظ مناسب کرامت انسانی و حتی رفاه و آرامش، همراه است. یعنی حضور زن در جامعه باید به گونه‌ای باشد که هم خدمات اجتماعی داشته باشد و هم به خانواده او ضربه نخورد. نباید فراموش کرد که سایر عرصه‌ها باید با خانه و خانواده تنظیم شوند. امام خمینی(ره) نیز نسبت به زنان و مسئولیت اجتماعی آن‌ها فرمودند: «زنان باید در مقدرات اساسی شرکت کنند و از حق‌شان استفاده کنند و مسئولیت اجتماعی دارند».
وی با بیان اینکه کار و رسالت اصلی را حضرت زهرا (س) انجام دادند گفت: ایشان توهین شنیدند و حتی در جایی سیلی خوردند یا فرزند شش ماهه‌شان سقط شد، اما در نهایت رسالت اجتماعی‌شان را انجام دادند و پای ولایت ماندند. مقام زن در اینجا با تمام وجود آمد ولو مورد توهین قرار گرفت. حضرت زهرا(س) به ما یاد دادند که برای دفاع از ولایت، حتی باید سیلی خورد اما از حق بازنگشت.
خزعلی با اشاره به دغدغه رهبر انقلاب برای تشکیل نهاد فراقوه‌ای برای زنان و خانواده گفت: در سال ۱۳۹۲ ایشان فرمودند مرکز عالی برای زنان و خانواده در نظر گرفته شود و فرا قوه‌ای باشد که با تغییرات مجلس و دولت تغییر نکند. برای کار فرهنگی باید به صورت درازمدت برنامه‌ریزی شود و نمی‌توان هر چهار سال یک بار که وزرا و معاونین عوض می‌شوند، موضوعی را از نو ترسیم کرد. مسائل مربوط به خانواده، اساسی هستند و نباید به این آسانی دچار تغییر شوند.
وی اضافه کرد: در سیاست‌گذاری حوزه زنان تحقیقات، پژوهش و گفتمان‌سازی و در اجرا نیز باید جایگاه قوی و پاسخگو به وجود بیاد. ما هر چه زنان فعال در دستگاه‌های اجرایی داریم، به عنوان مشاور وزیر هستند که اگر چیزی بگویند، می‌شود به آن‌ها عمل کرد یا عمل نکرد. این مشاور با کدام اختیارات می‌تواند موضوعی را دنبال یا ترسیم کند و چه کسی را می‌تواند بازخواست کند؟ از وجود زن در برخی دستگاه‌ها، استفاده نابجا می‌شود. مشاور نهایتا می‌تواند تذکر بدهد چراکه اختیار یا مسئولیتی ندارد. با این وجود، خانم‌های ما خیلی خوب استقبال میکنند و با مدیریت موضوعات مختلف، پاسخگوی مردم هستد، اما این جایگاه کافی نیست.
خزعلی با بیان اینکه رهبر انقلاب در سال ۱۳۹۲ مطالعات و پژوهش‌هایی در زمینه زنان خواستند گفت: ما هم مطالبی را آماده و ارائه دادیم. این طرحی که ما پیشنهاد کردیم، حتی دگراندیشان از آن استقبال کردند. مراکز مختلف دولتی و بسیج وارد این عرصه شدند و طرح‌هایی را به دفتر مقام معظم رهبری تقدیم کردند. حتی دگراندیشان از اینکه مرکزی فراقوه‌ای بر این عرصه نظارت داشته باشد، استقبال کردند، اما نیت آن‌ها این بود که این مرکز، زیر نظر سازمان ملل باشد.
وی تصریح کرد: رهبر انقلاب سال ۱۳۹۳ اعلام کردند که چرا کار مطالعاتی و پشنهادات ما به نتیجه نرسیده است؟ ما هم اسنادی را تقدیم و نمونه طرح‌هایی را دادیم؛ بعد متوجه شدیم که با مشاوره‌هایی که انجام گرفته و با تغییر دولت در سال ۹۲ خواستند این نوع اقدامات متوقف باشد تا مگر دولتی بیاید که پای کار باشد. البته در سال اخیر، زمینه کار فراهم شده است و آبان‌ماه گذشته رهبر انقلاب دستور به تحول شورایعالی انقلاب فرهنگی دادند و جایگاه بسیار خوبی برای زنان و خانواده در نظر گرفته، تصویب و ابلاغ شد.
خزعلی با اشاره به ضرورت تشکیل وزارتخانه برای نهاد خانواده، گفت: سال‌هاست که شکل‌گیری وزارت خانواده یا ایجاد یک سازمان مستقل برای زنان مطرح است که دارای بودجه، برنامه، امکانات یا امکان پاسخگویی به مجلس باشد.
وی با اشاره به کارکرد شورای زنان و خانواده، تاکید کرد: این شورا از سال ۱۳۶۶ که حضرت آقا رئیس‌جمهور بودند و ریاست این مجموعه را خودشان بر عهده داشتند، شکل گرفت. ایشان حتی در اوج جنگ تحمیلی به امور زنان اهتمام ویژه داشتند تا جایی که به دستور ایجاد این شورا را دادند که در کل دنیا هنوز مشابه آن به وجود نیامده است.
وی با اشاره به مقدرات نظام اسلامی برای دخالت زن در امور جاری گفت: رهبری ما، جایگاهی برای زن ترسیم کردند (اشاره به شورای زنان و خانواده) که در جایگاه مشاوره رهبری و فراقوه‌ای است. شورای خانواده برای سه قوه برنامه‌ریزی می‌کند و در صحن شورایعالی با حضور روسای سه قوه و همه مسئولان نظام و مشاوران منتخب حضرت آقا، این برنامه‌ها بررسی می‌شوند.
خزعلی با اشاره به سختی‌های پیش‌روی قانون عفاف و حجاب گفت: طرح مربوط به عفاف و حجاب شش‌بار در صحن شورای فرهنگی-اجتماعی زنان و خانواده، مورد رای‌گیری قرار گرفت. هر دولتی که می‌آید می‌گوید این طرح باید بازنگری، بررسی و متناسب شرایط روز، تغییر کند. بعد شروع می‌کنند به این تغییرات و پس از جلسات متعدد، وقتی تصویب می‌شود که آخر عمر دولت است و نهایتا یک یا دو بند به آن(اصلاحیه طرح) افزوده می‌شود.
خزعلی تاکید کرد: نیروی انتظامی باید در بحث حجاب ضوابطی برای کار خود داشته باشد تا کار را هوشمندانه و با اجرای قانون دنبال کند. قانون حجاب، لازم‌الاجرا است چراکه شریعت است و در نحوه اجرای آن باید رعایت کنیم. وی با اشاره به سند عفاف و حجاب و مصوب‌شدن چندین‌باره آن در شورای زنان و خانواده گفت: این برنامه‌ریزی‌ها در سند عفاف و حجاب که دارای ۶ مرتبه مصوبه در شورای زنان است، وجود دارد. آموزش‌وپرورش، صداوسیما، دانشگاه‌ها، وزارت ارشاد و... باید به موضوع ورود و اقناع‌سازی و فرهنگ‌سازی کنند، اما چنین نشده است.

وی گفت: رهنمود رهبر انقلاب، تاکید بر قانون شریعت است و اینکه نباید هر کسی را به هر بهانه‌ای برانیم. چند نفری ضعف‌هایی دارند و باید حبیبانه و مادرانه کنارشان قرار بگیریم و مشکل آن‌ها را با اقناع ذهنی، گفتگو یا ارائه هدیه و راهکار شناسایی کنیم.
خزعلی با اشاره به معطلی طرح خانواده و جمعیت در دولت قبلی گفت: شاید ما در شورای زنان و خانواده جایگاه قانونگذاری نداشته باشیم، اما طرح‌های مفصلی برای مهندسی فرهنگی ارائه کردیم که یکی از آن‌ها مربوط به حوزه خانواده و جمعیت است. این طرح به مدت ۱۰ سال در دولت قبلی معطل ماند تا اینکه سال گذشته برای آن ۷۲ بند تصویب شد و از پارسال لازم‌الاجرا است؛ حتی بودجه برای آن اختصاص یافت. اگرچه بعضی از موارد این طرح با ضعف روبه‌رو است، اما در نظر داریم ضعف‌های آن را در برنامه هفتم مرتفع کنیم.

منبع:خبرگزاری بسیج

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7