رییس جهاد دانشگاهی در آیین اختتامیه نهیمن دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی تأکید کرد: در مجموعه جهاد دانشگاهی به این نتیجه رسیدیم که باید مسابقات ملی مناظره دانشجویی را با هدف الگوسازی و ایجاد فرهنگ گفتوگو بین دانشجویان به عنوان مدیران آینده کشور برگزار کنیم. بحثهای علمی مستدل و علمی نشان میدهد که اگر مبنا، اخلاق، انصاف و بحث کارشناسی و علمی باشد، حتماً به نتایج خوبی دست خواهیم یافت.
دکتر حمیدرضا طیبی در آیین اختتامیه نهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران که صبح امروز (23 اسفند) برگزار شد، گفت: امروز شاهد برگزاری دو رویداد بسیار مهم و بزرگ بودیم. رویداد اول که مهمترین بخش آن برعهده جهاد دانشگاهی بود، ارائه گزارش پایانی پروژه طراحی و ساخت یک رام قطار 7 واگنه ملی است.
قطار ملی، نخستین کلانپروژه ملی با دانش بومی
رییس جهاد دانشگاهی افزود: این طرح، نخستین کلانپروژه ملی است که با دانش بومی، طراحی و ساخته شده است. پیشرفتهترین بخش آن که سیستم رانش قطار است و 30 درصد قیمت قطار را تشکیل میدهد، توسط جهاد دانشگاهی ساخته شده است.
دکتر طیبی خاطر نشان کرد: اصل کار، طرحی بود که به مجلس ششم شورای اسلامی ارائه کردیم که باید با توجه به توسعه بسیار گسترده حمل و نقل ریلی شهری و بین شهری و توان خوبی که حوزه مهندسی کشور دارد، همچین اهمیت بحث توسعه حمل و نقل ریلی در اقتصاد و در حوزه محیط زیست کشور، 85 درصد این بخش باید داخلیسازی شود و این موضوع را جهاد دانشگاهی در برنامه ششم توسعه تحت عنوان برنامه چهارم پیشنهاد و اجرا کرد. امیدواریم این طرح الگوی بسیار خوبی برای سایر کار های مهم در کشور باشد. امروز قرارداد طراحی و ساخت 105 دستگاه دیگر نیز بسته شد و اصل پروژه سال آینده با حضور ریاست جمهوری رونمایی میشود.
آسیبهای فراوان به کشور به دلیل نداشتن اجماع
دکتر طیبی با اشاره به رویداد مهم مناظره ملی دانشجویی گفت: کشورهایی به پیشرفت به معنای عام و وسیع دست پیدا کردند که نخبگان آنها - سیاسی، روشنفکری، دولتی - بر سر مصالح ملی کشور به توافق رسیدهاند؛ توافقی که حاصل گفتگوهای علمی و منطقی هست؛ یعنی یک امر سیاسی نبوده است. از طریق بحث علمی، بهترین راه را انتخاب و از آن حمایت کردند.
وی تأکید کرد: ما هم در نداشتن اجماع در کشور در مقاطع مختلف آسیبهای بسیار زیادی دیدیم. از دوران مشروطه که ایران متوجه شد چقدر در توسعه و پیشرفت عقب افتاده بود و باید حرکتهای جدی در این زمینه داشته باشد. جنبشهای ملی، مذهبی و اعتدالی شکل گرفت و در ادامه، همه در مقابل یکدیگر و حکومت قرار گرفتند و کشور فرصت پیشرفت را از دست داد. در دوران ملی شدن صنعت نفت، وقتی دو حوزه روحانیت و روشنفکران به توافق رسیدند، اتفاق بزرگ (ملی شدن صنعت نفت) روی داد و وقتی اختلاف بین آنها ایجاد شد، مشکلاتی برای کشور ایجاد شد. اکنون نیز کم و بیش شاهد این موضوع در کشور هستیم.
دکتر طیبی افزود: در مجموعه جهاد دانشگاهی به این نتیجه رسیدیم که باید مسابقات ملی مناظره دانشجویی را با هدف الگوسازی و ایجاد فرهنگ گفتوگو بین دانشجویان به عنوان مدیران آینده کشور برگزار کنیم. در دورههایی که در این مسابقات حضور داشتم، از بحث و گفتوگوی مستدل و علمی بین دانشجویان لذت بردم. دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی، بسیار دقیق و علمی مسائل کشور را بررسی کرده و راهحلهایی که ارائه میدهند.
رییس جهاد دانشگاهی تأکید کرد: این بحثهای علمی مستدل و علمی نشان میدهد که اگر مبنا، اخلاق، انصاف و بحث کارشناسی و علمی باشد، حتماً به نتایج خوبی دست خواهیم یافت و اگر اجماع، حاصل کار این بحثها باشد، کشور قطعاً پیشرفت میکند.
وی افزود: کشور هیچ مشکلی در زمینه توسعه علمی و فناورانه و فرهنگی که زیرساختهای اصلی کشور هستند، ندارد؛ آنچه که کشور را آزار می دهد، عدم رسیدن به اجماع یا ترجیح مسائل شخصی، حزبی و جناحی بر مسائل کشور است. امیدواریم این کار بزرگ (رویداد ملی مناظره دانشجویی) بیشتر فرهنگسازی شده و دانشگاههای کشور در آن مشارکت داشته باشند و کشور به آنچه شایسته آن است، بهویژه در گام دوم انقلاب دست پیدا کند.
منبع:روابط عمومی جهاددانشگاهی