کد خبر: 13823| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۱۹ تیر سال ۱۳۹۹ | ساعت ۲۰:۵۳:۰ | تعداد بازدید: ۳۱۷۷

دکتر حدادعادل با بیان اینکه مردان عاشورایی در دامن زنان عاشورایی تربیت می‌شوند، تصریح کرد: مردان و زنان جهان اسلام در دامن زنان عاشورایی تربیت می‌شوند و دامن مادر اولین و بهترین مدرسه‌ای است که در آن ارزش‌های عاشورایی به فرزندان جهان اسلام برای آینده تعلیم داده می‌شود.
دکتر غلامعلی حداد عادل در نخستین نشست از سلسله نشست‌های «بانوان عاشورایی» که با هدف معرفی جایگاه بانوان اسلام، با موضوع نقش بانوان صدراسلام تا پایان امامت امام حسن مجتبی (ع)، عصر امروز ۱۸ تیر به صورت مجازی برگزار شد به جایگاه زن در اسلام پرداخت.
وی گفت: زن در اسلام از نظر معنوی و در پیشگاه خداوند با مرد یکسان است، برخلاف برخی تصورات غلط قدیمی که امروز هم ممکن است در اذهان جای داشته باشد، هیچ تفاوتی میان زن و مرد وجود ندارد. مرد به دلیل مرد بودن، رجحانی بر زن ندارد، زن و مرد هر دو بنده خدا هستند و قابلیت تعالی یافتن و کمال یافتن را دارند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به آیه شریفه « مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَیٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً ۖ وَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ » تصریح کرد: این آیه به روشنی دلالت بر این دارد که زن و مرد از حیث تقرب به درگاه الهی یکسان هستند.
وی با بیان اینکه با ظهور اسلام، زن از نظر اختیارات، شان، کرامت و عزت مقام ارجمندی پیدا کرد، یادآور شد: زن پس از اسلام میدان وسیعی برای فعالیت اجتماعی پیدا کرد و بانوان بزرگی همچون حضرت خدیجه (س) سهم بزرگی در پایه گذاری و ترویج اسلام داشتند. حضرت فاطمه (س) نیز در عمر کوتاه خودشان از حیث عبادت، همسرداری، فرزندپروری، حق طلبی، دفاع از امامت و ولایت، دینداری، حضور در صحنه‌های حساس و صحنه‌ها خطیر مهم اجتماعی بانوی نمونه و الگویی بودند و این میراث از طریق حضرت خدیجه (س) و حضرت فاطمه (س) به بانوی بزرگ عاشورای و سرآمدبانوان عاشورای زینب کبری سلام الله علیها رسید.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، با بیان اینکه نقش حضرت زینب (س) در مدیریت امور داخلی اردوی کربلا پیش از عاشورا بر کسی پوشیده نیست، خاطرنشان کرد: پس از شهادت حضرت سیدالشهدا و یاران باوفای او این نقش مضاعف شد و نقشی سیاسی و اجتماعی و همه مسئولیت کاروان بر عهده این بانوی بزرگ اسلام قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه عاشورا و کربلا از نام حضرت زینب (س) جدا نیست و نام حضرت زینب (س) در کنار برادر بزرگوارش حسین بن علی مانند خورشیدی بر آسمان عاشورا می درخشد، ادامه داد: این نگاه و جایگاه و مسئولیت شناسی همچنان در طول تاریخ به زنان عاشورای منتقل شده است و در روزگار ما یکی از مظاهر، زنان عاشورا و جلوگاه‌های تفکر عاشورایی زنان مسلمان انقلاب اسلامی هستند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در انقلاب اسلامی این زنان بودند که مردان را برای حضور در صحنه‌های انقلاب، جهاد و شهادت تشویق و پشتیبانی می‌کردند، افزون بر اینکه خود آن‌ها نیز در صحنه‌ها حضور فعالی داشتند. آن مردان که قبل  از پیروزی انقلاب اسلامی به میدان خون و قیام آمدند و شهید شدند تا انقلاب را به پیروزی رسید، رضایت همسران و مادران خودشان را بدست آورده بودند.
وی نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی را کمتر از نقش مردان ندانست و تاکید کرد: در سال‌های اخیر نقش زنان عاشورایی از جمله در راهپیمایی اربعین به خوبی افزایش یافته و بنده در اربعین شاهد حضور چشمگیر زنان بودم، سه سال پی در پی در راهپیمایی اربعین حضور داشتم و حقا یکی از جلوه‌های شگفت انگیز، معنوی و الهی راهپیمایی بزرگ و جهانی اربعین حضور زنان در این اجتماع عظیم است.
حدادعادل خاطرنشان کرد: بسیار دیده ام زنان سالخورده را از جای جای کشورهای اسلامی از جمله کشور عزیزمان ایران که عکس شهید خودشان را بر کوله پشتی شان نصب کرده و به تنهایی از روستا و شهر دور افتاده طی طریق کرده‌اند و با یاد شهید خودشان رو به سوی قبله شهیدان حضرت حسین بن علی حرکت کرده‌اند و از نجف تا کربلا با پای پیاده طی طریق می‌کنند و با جهاد و شهادت تجدید عهد می‌بندند.
وی یادآور شد: کم نیستند زنانی که مادر شهید، همسر و خواهر شهید هستند و مسیر نجف تا کربلا را با یاد شهیدان عطرآگین می‌کنند، کم نیستند بانوانی که در ابتدای تشکیل زندگی با همسر خود با کودک خردسال در گهواره این مسیر را پیاده طی می‌کنند، سختی‌ها را به جان می‌خرند و راه حضرت زینب سلام الله علیها را ادامه می‌دهند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: همین روحیه و حضور زنان به راهپیمایی اربعین معنای معنوی مهمی بخشیده و  پیام مهمی را به جهانیان منتقل می‌کند. هر کس از این راهپیمایی عظیم فیلمی تهیه و آن را ملاحظه کند، می‌بیند از نظر کمیت فرقی میان حضور زنان و مردان نیست، زنان با همان  انبوهی که مردان در این راهپیمایی حضور دارند، با همان فداکاری و ایمان  شرکت می‌کنند.
وی ادامه داد: در واقع جلوه‌ای از همه سخنانی که اسلام درباره ایمان به خدا، کرامت نفس، عزت نفس، عفت، دوری از خودنمایی به نامحرم درباره زنان بیان کرده است و در عین حال آگاه به وظیفه مادری و همسری و حضور فعال در صحنه های اجتماعی و سیاسی، بینش والا، دوست شناسی، دشمن شناسی، رهبر شناسی همه اینها را در زنان عاشورای می‌توان دید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: همه مردانی که در راهپیمایی اربعین شرکت دارند و در صحنه‌های حق طلبی جهاد و شهادت در سراسر جهان اسلام حضور دارند، بلکه  مردان عاشورایی نیز در دامن زنان عاشورایی تربیت می‌شوند، بنابراین مردان و زنان جهان اسلام در دامن زنان عاشورایی تربیت می‌شوند و دامن مادر اولین و بهترین مدرسه‌ای است که در آن ارزش‌های عاشورایی به فرزندان جهان اسلام برای آینده تعلیم داده می‌شود.

منبع:خبرگزاری حوزه

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7