همایش بینالمللی «غالب دهلوی؛ پاسدار زبان فارسی» توسط فرهنگستان زبان و ادب فارسی و با همکاری بخش فرهنگی سفارت هند در ایران، در تالار دکتر شهیدی فرهنگستان برگزار شد.
حداد عادل با اشاره به اینکه امروز بیش از هر زمان دیگر نیاز داریم مردم را به کتابخوانی تشویق کنیم، گفت: باید برای رواج کتاب و کتابخوانی در نسل جوان تدبیر کرد.
حداد عادل گفت: پیامبراکرم (ص) با وجود اینکه شاعر نبودند اما به شعر اهمیت بسیاری میدادند و شاعران حق گو را عزیز میداشتند. بر همین اساس شعر از دوران پیامبر اکرم(ص)و در اسلام جایگاه پیدا کرد.
رییس فرهنگستان زبان و ادب پارسی گفت: وجود شهریار نماد وحدت ملی و خنثیکننده نقشههای شوم بیگانگان برای تفرقهافکنی بود. او نماد وحدت است. شعر شهریار خواص پسند است و عامه فهم.
دکتر غلامعلی حدادعادل گفت: در کتاب «به صحرا شدم عشق باریده بود» حرفم این بود که راهپیمایی اربعین، یک بُعد و یک ضلع از اضلاع انقلاب اسلامی است. جوهر، روح و جان این راهپیمایی نتیجه تحولی است که نهتنها در ایران، بلکه در همهجا به برکت انقلاب اسلامی اتفاق افتاده و این تحول، زنده شدن مذهب است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب گفت: بیبیسی که امروز خود را دلسوز مردم ایران نشان میدهد همواره بلندگوی کشوری استعماری بوده است. نهضت جنگل به ما یاد داد که هرگز نباید به بیگانگان اعتماد کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه جوان ایرانی قابلیت دارد، شعار نیست بلکه واقعیت است، گفت: باید برای اداره کشور توجه اصلیمان به جوانان باشد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: خوشبختانه دوستداران زبان فارسی با دفاع هم از زبان فارسی و هم زبانهای مادری اقوام مختلف مردم ایران، اجازه ندادند حمله به زبان فارسی به یک فتنه مبدل شود.
دکتر حدادعادل، مبنای حرکت امام را در مبارزه با رژیم پهلوی مردمی شدن این حرکت عنوان میکند و میافزاید: مبنای فکری امام، حرکت تودهوار اسلامی و نه حرکتهای ایذایی زیرزمینی بود.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، با اشاره به اینکه اشعار شهریار سرشار از احساس، عاطفه، معنویت و دیانت است، گفت: اشعار هیچ شاعر معاصری مانند شهریار نتوانسته است در میان مردم نفوذ کند و اکنون مردم در سراسر ایران شعرهای او را در حافظه دارند.
رئیس بنیاد سعدی و فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به اهمیت توجه به اهالی فرهنگ گفت: من احتمال میدهم که در دولت آیتالله رئیسی، بیتوجهی (به فعالان فرهنگی) جبران شود.
رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، گفت: علوم انسانی به منزله چراغ راه است که به مهندسان و متخصصان علوم تجربی راه را نشان می دهد.
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313(+9821) 66976601 - 7
info@sccr.ir www.sccr.ir