عضو وابسته فرهنگستان علوم گفت: دکتر اردکانی در دوره ریاست هیچ زمانی نظر خود را بر اعضای فرهنگستان علوم تحمیل نکرده و سعی بر انجام آرای عمومی داشته است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در آیین رونمایی از «نگارنامه عاشقی» اظهار کرد: آنچه جانِ عاشورا را برای ما زنده نگه میدارد، بُعد معنوی آن است. جهل عدهای باعث این فاجعه بزرگ شد، اما امروزه این حادثه همچنان برای ما جاندار است، از این جهت که به ما درس معنویت و سلوک عرفانی میدهد. عاشورا یک جنگ عادی و حادثه سیاسی صِرف نبوده، بلکه چنان است که حضرت زینب کبری(س) آن را «جمیل» میپندارد.
رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم با اشاره به افتخارات اخلاقی، علمی و آموزشی حوزه علمیه قم، گفت: مدارکی در بیت ما وجود دارد که نشان میدهد یکی از دغدغههای اصلی آیتالله حائری یزدی، مؤسس حوزه علمیه قم، تربیت طلاب متخصص به اخلاق حسنه بود، اما امروز به عنوان فارغالتحصیل حوزه قم همواره دغدغه آن را دارم که خدایناکرده اخلاق در حوزه ضعیف شود.
آیتالله محققداماد با تأکید بر جاری بودن تفسیر قرآن در همه اعصار، بیان کرد: بطون قرآن را فقط مطهرون درک میکنند، اما درک ظاهری آن نیز میسر است و هرکسی به حد معرفت خود از این رودخانه آب برمیدارد. کسی یک پیاله و دیگری یک سبو برمیدارد و به قول حکیم سنایی: «عروس حضرت قرآن نقاب آنگه براندازد/ که دارالملک ایمان را مجرد بیند از غوغا».
رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم گفت: مکتب حیات بخش اسلام و آموزههای دینی در عمل همگی را به گفتوگو، هماندیشی و طرح دیدگاهها با سایر ادیان الهی و توجه به نظر آنها برای سعادت انسان دعوت میکند.
آیتالله سیدمصطفی محققداماد در تفسیر آیه «اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ» بیان کرد: خطر اصلی، انحراف از صراط است و تعبیر قرآن بسیار زیبا است. آنکه از خدا میخواهید، صراط مستقیم است نه اینکه رسیدن به مقصود باشد، چون اگر در خط مستقیم باشیم، میرسیم. اگر قطار از ریل بیرون نیاید، به مشهد میرسد و خطر این است که از این خط بیرون آید.
عضو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی با تأکید بر اینکه نباید نظریات فقهی علامه طباطبایی را به نظریه اعتباریات محدود کنیم، اظهار کرد: شاهکارهای علامه طباطبایی در مباحث اجتماعی ـ فقهی است. مثلاً در ذیل آیه ۲۰۰ سوره مبارکه آل عمران، بحثی مفصل در اجتماعیات مطرح میکنند که نشانه نگاه وسیع به مسائل فقهی است و به نظرشان همه مردم باید برای توسعه اقتصادی و اجتماعی و رفع فقر اقدام کنند.
استاد حوزه و دانشگاه در نشست «بررسی کتاب تبصرة المتعلمین» گفت: اگر آقایان فقها با نظامهای حقوقی جهان امروز مانند حقوق مدون و حقوق عرفی آشنا باشند، یقیناً در نحوه استنباط آنان اثر خواهد گذاشت و فتاوای دقیقتری خواهند داشت.
آیتالله سیدمصطفی محققداماد در کنفرانس «اخلاق، الهیات و بلایای فراگیر» اظهار کرد: عملیات پزشکی که به درمان منتهی میشود، مقدمات فعل الهی است. لذا یکی از وجوه قدسیت حرفه پزشکی این است که همه دستاندرکاران امور پزشکی، انجامدهنده مقدمات فعلی هستند که خدا مستقیم به دست خود انجام میدهد و آن شفا است.
عضو شورای سیاستگذاری همایش بینالمللی «جایگاه زن در تمدن ایران و اسلام» با بیان اینکه زن در تمدن ایران از جایگاه رفیعی برخوردار است، گفت: زنان در مسائل سیاسی تاریخ تمدن اسلام نقش داشتند.
آیت الله محقق داماد، استاد حکمت اسلامی گفت: بشر باید «مضطر» باشد تا دعای او مستجاب شود. «مضطر» یعنی اینکه به ناچاری و ذنوب خود اعتراف کند. بشر باید اعتراف کند که عاجز است.
پاپ فرانسیس به نامهای که آیتالله محقق داماد در خصوص لغو تحریمهای امریکا علیه ایران در شرایط شیوع کرونا به وی ارسال کرده بود پاسخ داد.
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313(+9821) 66976601 - 7
info@sccr.ir www.sccr.ir