همایش حکمرانی فرهنگ و علم به مناسبت چهلمین سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور رئیس جمهور، دبیر و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزرا و روسای دستگاهی علمی و فرهنگی و نخبگان صبح امروز(19 آذرماه) در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
همایش الگوی حکمرانی اسلامی-ایرانی پیشرفت با بهرهگیری از تحول علوم انسانی، اجتماعی و هنر با جایگاه رشتهای و بینرشتهای و بهرهمندی از فضای تکمیلی فیزیکی و مجازی با حضور حجتالاسلاموالمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر سعید رضا عاملی رئیس شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی، دکتر محمدرضا مخبردزفولی رئیس فرهنگستان علوم و دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل فرهنگستان علوم برگزار شد.
نشست علمی حکمت حکمرانی به همت گروه کلام اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و دکتر حسین لطیفی در تالار نمایشگاه دائمی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.
الزامات هفتگانه ایجاد شبکه حکمرانی شبکه ای نخبگانی در کشور توسط دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تشریح شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد است: بهترین روش حکمرانی، حکمرانی هوش حکمی است. معنای حکمرانی هوش حکمی این است که اگر میخواهیم سیاستگذاری و تنظیمگری و خدمات عمومی داشته باشیم، باید حکمی باشد. یعنی اولاً حکمرانی با علم باشد، نه قبیلهگرایی حزبی؛ عالمان حکمرانی کنند، نه چون اصولگرا یا اصلاحطلب هستند. الان حکمرانی در کشور ما قبیلهگرایی است، نه علم محوری. یک قبیله میآید سر کار، سپس قبیلۀ دیگر میآید.
حجت الاسلام والمسلمین واعظی گفت: یکی از خطاهای ما این است که ما بین حکمرانی و حاکمیت خلط کردیم. حکمرانی اقتصادی، فرهنگی و سیاسی یک وجه آن حاکمیتی هست، یعنی نقش آفرینی دستگاهها دولتی و حاکمیتی، وجه دیگر آن بخش غیر رسمی یعنی به خود مردم باز میگردد یعنی به گروههای اجتماعی و گروههای مردمی باز میگردد. اگر وجه مردمی حکمرانی مغفول بماند کار به سامان نمیرسد. در ادبیات امام راحل و پیش قراولان انقلاب تاکید بر مردم بود و این خیلی مهم است این اساس و پایه گفتمان انقلاب اسلامی است.
حجتالاسلام خسروپناه فقدان حکمرانی متوازن در کشور را یکی از جدیترین کاستیهای حکومت اسلامی میداند و معتقد است: ما در بسیاری از مقولهها حکمرانی نداریم.
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313(+9821) 66976601 - 7
info@sccr.ir www.sccr.ir