کد خبر: 9955| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۳ بهمن سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۲:۳۷:۰ | تعداد بازدید: ۳۵۱۰

رئیس بنیاد سعدی می‌گوید: برای توسعه آموزش زبان فارسی در جهان نیاز به سردار سلیمانی در عرصه فرهنگ داریم.
بنیاد سعدی پیش از ظهر دیروز میزبان نمایندگان جمعی از رسانه‌های گروهی بود تا درباره برنامه‌های خود در زمینه توسعه و آموزش زبان فارسی گزارشی را به آن‌ها ارائه کند.
غلامعلی حدادعادل رئیس بنیاد سعدی در این نشست با بیان اینکه امروزه رابطه معناداری میان قدرت یک کشور و نفوذ زبان آن وجود دارد، تأکید کرد: زبان فارسی توانایی خودش را برای گسترش پیدا کردن در دنیا در طول تاریخ نشان داده و ثابت کرده است که حرف نویی برای جهانیان دارد. ما هم برای این موضوع سعی کردیم که کتاب‌هایی با استفاده از آخرین دستاورد‌های علمی و با هدف تقویت چهار مهارت خواندن، نوشتن، شنیدن و درک مطلب تهیه کنیم و در کنار آن متونی آموزشی برای دستور زبان فارسی، ادبیات و ایران‌شناسی نیز تدوین کردیم. حاصل این کار در هشت سال گذشته ۲۰کتاب درسی بود که یکی از این آثار با عنوان «گام اول» به ۱۳ زبان زنده دنیا ترجمه و هشت ترجمه از آن نیز تاکنون منتشر شده است. وی تصریح کرد: بنیاد سعدی در زمینه آموزش زبان فارسی قصد تصدی‌گری ندارد و از هر مؤسسه دولتی و غیردولتی فعال در این زمینه حمایت و ابزار لازم را در اختیار آن قرار می‌دهد.
رئیس بنیاد سعدی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره فعالیت بنیاد در کشور‌های محور مقاومت و خارج شدن زبان فارسی از دایره زبان‌های تحت استفاده در این کشور‌ها گفت: من شنیده‌ام که در سوریه جایی برای آموزش زبان روسی ایجاد شده است. من قبول دارم که در این زمینه ما ضعف داریم. یکی از علت‌هایش نیز نرم‌افزاری است. کشور روسیه سابقه نزدیک ۲۰۰ساله در حوزه آموزش فارسی به دیپلمات‌های خودش دارد. در تاریخ آمده است که پس از انقلاب کمونیستی در این کشور نخستین هیئت دیپلماتیک آن‌ها که به ایران سفر کرد ۱۹۰عضو داشته است. بنیاد سعدی همزمان با تأسیس گرفتار موج تحریم‌ها شده است. رئیس بنیاد تحریم است و نرخ ارز به شدت بالا رفته است. در حال حاضر هم توان ارزی ما یک‌سوم شده است. ما اگر در حوزه فرهنگ و آموزش زبان فارسی هم یک سردار سلیمانی داشتیم وضع‌مان به مراتب بسیار بهتر بود و پیروزی‌ها دور از انتظار نبود.
وی افزود: در حال حاضر در ایالات متحده دفتر مشخص نداریم و ارتباط ما فارسی آموزان پراکنده است. در کانادا وضعیت به مراتب بهتر است و در اروپا بسیار بهتر. هم ما می‌توانیم استاد برای آن‌ها بفرستیم و هم آن‌ها می‌توانند زبان آموز به ایران بفرستند. همچنین با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی برای برخی از کشور‌ها معلم زبان فارسی تربیت کرده ایم تا دیگر احتیاج دائم به ما نداشته باشند.

منبع:خبرگزاری مهر

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7