کد خبر: 7543| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۲۸ آذر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۷:۳:۰ | تعداد بازدید: ۳۶۰۴

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ضرورت نگاه تمدنی به پژوهش در علوم انسانی اسلامی گفت: این نگاه تمدنی به پژوهش است که انقلاب اسلامی را به گامی بلند برای تحقق تمدن نوین اسلامی می رساند.معاون بین الملل دفتر رهبر معظم انقلاب با اشاره به ضرورت نگاه تمدنی به پژوهش در علوم انسانی اسلامی گفت: این نگاه تمدنی به پژوهش است که انقلاب اسلامی را به گامی بلند برای تحقق تمدن نوین اسلامی می رساند.
حجت الاسلام والمسلمین «محسن قمی» امروز(پنجشنبه 28 آذر) در آیین اختتامیه نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای پژوهشی جامعه المصطفی العالمیه که پیش از ظهر امروز در مجتمع امین قم برگزار شد، با بیان این که نهاد بالنده جامعةالمصطفی، امروز در مقایسه با نهادهای مشابه، مسیر رو به پیشرفتی را می‌پیماید، گفت: یکی از دلائل این مسأله همین نمایشگاه بزرگ ویژه نمایش دستاورهای المصطفی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به لزوم توجه به علوم دارای منفعت و ذکر برخی از روایات در این باب خاطرنشان ساخت: اگر معارف اسلام را شامل همه ابعاد زندگی بشر بدانیم، این علوم حوزه‌های بی‌شماری را شامل خواهد شد که باید مورد اهتمام ما قرار بگیرند.
 معاون امور بین‌الملل دفتر رهبر معظم انقلاب با اشاره به لزوم توجه بیشتر جامعه نخبگان به سخنان رهبر انقلاب گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب، که تجربه جدیدی در متن‌نویسی برشمرده می‌شود و از ویژگی‌های ممتاز آن این است که ایشان با سال‌ها تجربه و نگاه به آینده، تمام کلمات آن را شخصاً به رشته تحریر درآورده‌اند، مسئله تحقق تمدن نوین اسلامی در سطحی فراتر از دیگر امور مدنظر قرار گرفته است.
 عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تمدن اسلامی را دارای سه لایه سطحی، میانی و عمیق دانست و گفت: در لایه عمیق، مفاهیم هستی‌شناسی، معرفت‌شناسی و انسان‌شناسی بر پایه عقل، که مفتاح، مدرک و معیار برای فهم علوم دینی به شمار می‌رود، مورد توجه است و این نگاه تمدنی به پژوهش است که انقلاب اسلامی را به گامی بلند برای تحقق تمدن نوین اسلامی می رساند.
 حجت الاسلام والمسلمین قمی با تأکید بر این که محتوای پژوهش برای شناسایی خلأها باید مورد بررسی قرار گیرد، ابراز داشت: امام خمینی(ره) حکومت را فلسفه فقه می‌دانستند و این، یکی از تمایزات ایشان بود.
 وی اضافه کرد: هدف ما از پژوهش همواره باید مورد توجه باشد، مسائلی مانند کرامت اسلامی، عدالت، نیاز به معنویت و اخلاق، فلسفه تطبیقی، تدوین متون آموزشی، به ویژه در رشته‌های اسلام‌شناسی، شیعه‌شناسی و ایران‌شناسی و نگاه به مسائل مورد نیاز جامعه امروز، از اولویت‌های ما در پژوهش محسوب می شود.
 معاون بین الملل دفتر رهبر انقلاب با تأکید بر لزوم اتخاذ نگاه بین‌المللی در ساختار و نظام پژوهش جامعةالمصطفی، یادآور شد: این نگاه بین‌المللی به پژوهش، که هویت المصطفی است، باید با استانداردهای مطابق با جامعه بین‌الملل صورت گیرد و در متن نظام آموزشی و تربیتی نیز جریان پیدا کند.
 وی در ادامه با اشاره به اهمیت اخلاق پژوهشی در میان پژوهشگران و مراکز پژوهشی یادآور شد: ما امروز نیازمند پژوهش جهادی هستیم؛ در پژوهش جهادی معیارهای مختلفی وجود دارد که برای شناخت آنها باید به سنت علمای پیشین مراجعه کنیم.

منبع:خبرگزاری شبستان

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7