رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: با توجه به تغییرات و تحولات به وجود آمده در جامعه، دروس معارف اسلامی از نظر عناوین، روش و محتوا نیازمند بازنگری هستند.
نشست حجت الاسلام و المسلمین رستمی، نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور با اساتید گروه معارف اسلامی، دفاتر هماندیشی اساتید و پژوهشگران حوزه و دانشگاه با حضور علی اکبری، رئیس دانشگاه ایلام، حجتالاسلام غیاثی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان و دانشگاه ایلام، در محل سالن فرزانگان این دانشگاه برگزار شد.
در این نشست حجتالاسلام رستمی با بیان اینکه اساتید گروه معارف جایگاه ویژهای برای تبیین اهداف انقلاب اسلامی دارند، گفت: الان دشمنان با تمام امکانات درصدد ناامید کردن جوانان مملکت ما هستند که یکی از ابزارهای اصلی آنان استفاده از شبهه برای تخریب باورها و اعتقادات این عزیزان میباشد که در این میان اساتید گروه معارف اسلامی بهواسطه اینکه همه دانشجویان مخاطب آنان هستند، وظیفه سنگینی برای مقابله با این تهاجم تمامعیار دارند.
نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور افزود: اساتید گروه معارف برای موفقیت باید سه ویژگی تسلط بر دانش مربوطه، تعهد، التزام، تقوا و باور به اهداف انقلاب اسلامی و مهارت لازم را برای ایجاد ارتباط با دانشجویان و پاسخگویی به سؤالات و شبهات آنان داشته باشند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره دروس معارف اسلامی، گفت: با توجه به تغییرات و تحولات به وجود آمده و شکلگیری مسائل و موضوعات جدید در جامعه، دروس معارف اسلامی ازنظر عناوین، روش و محتوا نیازمند بازنگری هستند.
وی در این نشست بهصورت ویژه از همگرایی مجموعه آموزش عالی استان ایلام تقدیر کرد.
حجتالاسلام رستمی با اشاره به نقش ویژه آموزش عالی استان ایلام در بحث پیادهوری زیارت اربعین، گفت: با توجه به اینکه بیشترین حجم تردد زائرین مربوط به استان ایلام است و بالطبع مجموعه آموزش عالی کشور هم انتظارات خاصی از آموزش عالی استان ایلام دارد، خوشبختانه بهواسطه همدلی و همراهی که بین مسئولان آموزش عالی و دفاتر نهاد نمایندگی وجود دارد، خدماترسانی مطلوبی به زائرین اربعین انجامگرفته که این امر قابلتحسین است و جای تشکر و قدردانی دارد.
وی در بخش دیگر سخنان خود، مسئولیت در نظام اسلامی را فرصت و امانت عنوان کرد و اظهار کرد: جوانان ایران اسلامی در اختیار دانشگاهها هستند و لذا باید از این فرصت با مهربانی و معاضدت و بر طبق سیره معصومین نهایت استفاده را بُرد و در تربیت جوانانی در تراز انقلاب اسلامی کوشا بود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: برای ارتقای فعالیتها و برنامههای فرهنگی فقط اهتمام دفاتر نهاد نمایندگی و معاونتهای فرهنگی در دانشگاهها کافی نیست، بلکه باید از ظرفیت اساتید بهخوبی استفاده کرد و با سپردن مسئولیت به آنان، درزمینهٔ ارتقاء کیفیت خدمات فرهنگی تلاش کرد.
در این نشست علی اکبری، رئیس دانشگاه ایلام ضمن خیر مقدم به حاضرین در نشست، با اشاره به نزدیک بودن سالروز شهادت آیتالله مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه، خاطرنشان کرد: مجموعه آموزش عالی استان ایلام بهواسطه همکاری، همراهی و همدلی که بین آنان وجود دارد، تجلی حقیقی وحدت حوزه و دانشگاه هستند.
اکبری با اشاره به همگرایی بینظیر آموزش عالی در استان ایلام گفت: با همراهی و همکاری تمام اقدامات و فعالیتها برای اعتلای آموزش عالی استان انجام می گیرد و خوشبختانه مرجعیت نهاد علم در استان اثباتشده و مورد پذیرش مسئولان، نخبگان و مردم میباشد که این مورد تأیید و تحسین مقامات عالی وزارت علوم هم است.
رئیس دانشگاه ایلام افزود: تمام زیرنظامهای آموزشی در استان ایلام وجود دارد و علیرغم وجود مأموریتهای مختلف، ما در استان ایلام وحدت در عین کثرت را داریم و با هماهنگی، همدلی و همافزایی خوشبختانه برنامههای مشترکی همچون اربعین و راهیان نور را بهخوبی مدیریت کردهایم که موردتقدیر وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی هم قرار گرفته است.
در این نشست روسا و مسئولان نهاد نمایندگی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی استان ایلام به بیان نظرات، پیشنهادات، انتقادات و انتظارات خود حول محورهایی شامل ضرورت اصلاح ساختار خاص دانشگاه فرهنگیان، افزایش بودجه فرهنگی دانشگاهها، افزایش بودجه نهاد نمایندگی در دانشگاههای مرزی، اهتمام در سبک زندگی ایرانی و اسلامی و انتقال آن به دانشجویان، تسهیل در سازوکار کرسیهای آزاداندیشی، اختصاص بودجه ویژه اربعین به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی استان پرداختند.
منبع:خبرگزاری دانشجو