کد خبر: 7211| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۲۸ آبان سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۳:۵۹:۰ | تعداد بازدید: ۲۷۰۷

بیست و ششمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی با تقدیر از آیت الله سیدمصطفی محقق داماد به عنوان استاد خادم کتاب و معرفی و تجلیل از هفت اثر برگزیده، ۱۴ اثر شایسته تقدیر و 2 ناشر آثار دانشجویی به کار خود پایان داد.
آیین اختتامیه این جشنواره روز سه‌شنبه در دانشکده علوم پایه دانشگاه تهران برگزار شد. در این جشنواره آثار در گروه های «علوم انسانی»، «علوم پایه»، «پزشکی و دامپزشکی»، «کشاورزی»، «هنر و معماری» و «فنی و مهندسی» ارزیابی شدند.
برگزیدگان جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی در بیست و ششمین دوره به این شرح است: در بخش پزشکی و دامپزشکی از هایده هورسان و فرزانه گلبنی به عنوان نویسنده و مترجم کتاب «مهارت بالینی مامایی در بلوک زایمان» و در بخش فلسفه از محمدهادی حاجی بیگلو مترجم کتاب «یوهانس کلیماکووس» تجلیل شد.
در بخش هنر ولی الله کاووسی مترجم کتاب «خوشنویس اسلامی»، در بخش تاریخ محسن کاظمی نویسنده کتاب «نقاشی قهوه خانه (خاطرات دارابی متهم دادگاه میکونوس)» و در حوزه ادبیات لیلا ورهرام نویسنده کتاب «مدخل حماسه ملی ایرانی» به عنوان دیگر برگزیدگان جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی مورد تقدیر قرار گرفتند.
از جمله دیگر منتخبان این جشنواره، مینا حسینی مولف کتاب «حقوق رقابت در آیینه ساختار و تصمیمات شورای رقابت» در بخش حقوق و مرتضی سلمان نژاد مولف کتاب «رویکردهای نوین در حدیث پژوهشی شیعه» در بخش علوم انسانی – اسلامی تقدیر شدند.    
اسامی شایستگان تقدیر بیست و ششمین دوره جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی به این شرح است: در بخش مدیریت مهرداد نوری کوپائی و شهروز محلاتی پورتنها برای کتاب «مرجع کامل مدیریت دانش کاربردی»، در بخش پزشکی، نسرین نوری برای کتاب «اصول بیهوشی میلر ۲۰۱۸» و مژگان آستانه برای کتاب «ایمونولوژی سلولی و مولکولی ابوالعباس ۲۰۱۸» و راضیه اکبری برای کتاب «مورنینگ ریپورت زنان و زایمان» شایسته تقدیر جشنواره معرفی شدند.
در بخش علوم پایه علی جهانبازی جهان آباد برای کتاب «زیست شناسی سلولی و مولکولی لودیش ۲۰۱۶»، در بخش کشاورزی میلاد بی ریا برای کتاب «زغال زیستی و کاربرد آن در خاک»، در بخش ادبیات آزاده شریفی برای کتاب «سبک شناسی کاربردی» و در بخش روان شناسی و علوم تربیتی فائزه رودی مترجم کتاب «تفکر نقادانه برای کودکان» در بیست و ششمین جشنواره ملی کتاب سال مورد تقدیر قرار گرفتند.
داریوش درویشی در بخش علوم سیاسی جشنواره برای کتاب «عربستان سعودی (سیاست خارجی در سایه بحران های داخلی)»، گلاره مرادی در بخش معماری برای کتاب «یخچال های ایران»، محمدجواد شعبانی در بخش فنی و مهندسی برای کتاب «اصول مهندسی گودبرداری» و محمد رزازان مترجم کتاب «پرواز؛ تاریخ کامل هوانوردی» شایسته تقدیر شناخته شدند.
دیگر شایستگان تقدیر این جشنواره  علی باغدار دلگشا نویسنده کتاب «مشروطه، زنان و تغییرات اجتماعی» و عباس عیسی زاده اطاقسرا مولف کتاب «اسلام هراسی در رسانه های غربی» بودند. این جشنواره از دو ناشر «مجد» و «اندیشه رفیع» به عنوان ناشر آثار دانشجوی و حمایت از آنان نیز تجلیل کرد.
 آیت الله سید مصطفی محقق داماد رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم که به پاس خدمات علمی مورد تجلیل قرار گرفت، گفت: کلیپ هایی که در این مراسم به نمایش گذاشته شد، نشان می دهد که فقر علت جهل نیست، آنچه موجب جهل است، بی توجهی است.
وی بازگشت به خویش را برطرف کننده جهل دانست و افزود: زن جوانی که با دو خواهر خود انبار کاه پدر را در روستایی دهکهان کهنوج در جنوب استان کرمان تبدیل به کتابخانه کرده است، برایم بسیار مسرت بخش است.
محقق داماد، مومن را کسی خواند که در جستجوی حقیقت است و اظهار داشت:  گاهی یک جزوه و مقاله، جامعه ای را دگرگون می کند، همان طور که تفکر روشنگری غربی که دنیا را از دیکتاتوری کلیسای خونریز و شکنجه گر رهانید، به اعتقاد من از مقاله جان لاک با عنوان «نامه ای به تحمل و تسامح» آغاز شد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: امروز خوشبختانه جامعه ما جامعه ای پویا است و باید در سایه خون شهیدان با مطالعه بیشتر قدم به پیش بردارد.
حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی نیز گفت: اگر اراده ای برای پیشرفت کشور داشته باشیم، راه آن توسعه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و غیره است و در این مسیر نیاز به اقتدار اقتصاد دانش بنیان و امنیت و رفاه برای مردم همراه با عدالت و اخلاق است.
وی افزود: از ابتدای تاسیس جهاد دانشگاهی در سال ۵۹ سعی شد توانمندی کشور در زمینه توسعه مهارت های کارآفرینی و اشتغال الگوسازی شود و در حوزه های مختلف همچون پزشکی، سلول های بنیادی، نازایی و درمان برخی سرطان ها، حوزه های فنی، مهندسی، کشاورزی، نفت و پتروشیمی کارهای بزرگی انجام گرفت.
طیبی یکی از مباحث مهم در نشر علم را مستندسازی آن ذکر کرد و گفت: توان انجام کارهای بزرگ و اشتغال عزتمند و آبرومند را برای همه جوانان کشور داریم.
در این آیین از زکیه و فاطمه میرشکاری بنیانگذاران و فعالان کتابخانه روستای دهکهان کهنوج استان کرمان تجلیل شد.
باتوجه به اینکه دانشجویان و پژوهشگران، سازندگان جامعه و پدیدآورندگان جریان های فکری و فرهنگی هستند و نتایج تحقیقات آنها دگرگونی و پیشرفت در عرصه های گوناگون علم و فرهنگ را میسر می سازد، شناسایی و معرفی این نخبگان هدف اصلی جشنواره کتاب سال دانشجویی عنوان شده است.
جشنواره کتاب سال دانشجویی به عنوان رویداد بزرگ فرهنگی از سال ۱۳۷۳ و با همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی پی ریزی شد و هم اکنون اجرای این فعالیت توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی انجام می شود.

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7