کد خبر: 5351| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۱۶ شهریور سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۳:۲۴:۰ | تعداد بازدید: ۸۶۶۹

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه همه آحاد جامعه باید نسبت به فریضه امر به معروف و نهی از منکر احساس مسئولیت داشته باشند، گفت: همه لایه‌های نظام باید با تمام وجود حامی آمران به معروف و ناهیان از منکر باشند.
آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» در گردهمایی «فعالان حوزه امر به معروف و نهی از منکر» که صبح امروز (شنبه، شانزدهم شهریورماه) در مجتمع شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به نامگذاری هفته اول ماه محرم به هفته امر به معروف و نهی از منکر گفت: این نامگذاری به برکت قیام سیدالشهداء(ع) و یاران شان بوده است تا در فضای عاشورایی جامعه به آن حضرت(ع) اقتدا کنیم و با فلسفه قیام عاشورا آشنا شویم.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه پرچمدار امر به معروف و نهی از منکر امام حسین (ع) و یاران شان بودند، اظهار کرد: امروز وظیفه ما توجه به موضوع امر به معروف و نهی از منکر با تأسی به سیدالشهداء(ع) است زیرا موعظه کردن امر پر اهمیتی است.
آمر به معروف مجاهد راه خدا محسوب می شود
وی با بیان اینکه تعبیر امر به معروف تعریف مخصوص خود را دارد، تصریح کرد: در امر به معروف و نهی از منکر یک استیلایی وجود دارد و در واقع آمر به معروف مجاهد راه خدا محسوب می شود.
وی تاکید کرد: از لسان آمر به معروف باید سخن خدا شنیده شود زیرا در روایات هم آمده است آمر به معروف و ناهی از منکر جایگاه جانشینی خدا و رسول خدا(ص) را دارد و در واقع یک مرتبه از خلافت الهی است. کسی که در جایگاه قضاوت قرار می گیرد، نباید غیر از آنچه که خدا حکم کرده، حکمی صادر کند و فقط حکم خدا را باید صادر کند، اگرچه در هر دانشگاه و حوزه ای تحصیل کرده و دارای هر مدرک علمی باشد.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه در قضاوت نباید حب شخصی دخالت داشته باشد، بیان کرد: در امر به معروف و نهی از منکر هم همین گونه است. کسی که امر به معروف و نهی از منکر انجام می دهد، نباید بر اساس انتقام جویی و یا حال گیری، کسی را امر به معروف و نهی از منکر کند چرا که امر به معروف باید تنها برای رضای خدا انجام شود.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: کسی که در جایگاه امر به معروف و نهی از منکر قرار می گیرد، جایگاه اعلایی دارد که بندگان و خلایق بنده او می شوند، بنابراین باید با احساس وظیفه کارش را انجام دهد.
آیت الله رییسی با اشاره به مراتب امر به معروف و نهی از منکر، گفت: امر به معروف باید چندین بار گفته شود تا معروف در جامعه تحقق یابد و ناهی از بین رود.
به معروفات سیاسی اجتماعی امر شود
وی اخلاق کریمه، عمل صالح، عقاید حقه و باور الهی را بهترین معروفات دانست و تصریح کرد: لازم است برای تحقق معروفات اداری، خانوادگی، سیاسی، کسب و کار و بازار، اقتصادی، فرهنگی، فردی و اجتماعی در جامعه تلاش شود.
آیت الله رئیسی ادامه داد: ضرورت دارد با منکراتی که در حوزه سیاسی، اقتصادی و هر آنچه که نباید در جامعه به عنوان زشتی وجود داشته باشد، مبارزه شود که این نیازمند تلاش و احساس مسئولیت همگانی است. 
جامعه بی توجه به امر به معروف و نهی از منکر مرده است
وی تصریح کرد: جامعه ای که برای امر به معروف و نهی از منکر حسی نداشته باشد، جامعه ای مرده است و در روایات هم تاکید شده است که اگر کسی نسبت به امر به معروف و نهی از منکر احساس مسئولیت نکند، شخصی مرده است.
رییس دستگاه قضا با بیان اینکه اگر احساس مسئولیت نسبت به امر به معروف و نهی از منکر در جامعه کم شود، باید شاهد بی اخلاقی و فساد در آن جامعه باشیم، گفت: در جامعه ای که امر به معروف و نهی از منکر اهمیتی ندارد و کفه ظلم و ستم و میدان داری مفسدین در آن بیشتر باشد، نباید گله کنیم زیرا ما نسبت به امر به معروف و نهی از منکر احساس مسئولیت نداشته ایم.
آیت الله رئیسی در ادامه تصریح کرد: جامعه ای که نسبت به امر به معروف و نهی از منکر احساس مسئولیت نکند و نسبت به رفتار و اعمال خویشان، اقوام و بستگان احساس دغدغه نداشته باشد باید منتظر فساهایی همچون رشوه خواری باشد.
قدرت شنیدن «به تو چه» را داشته باشیم
وی با بیان اینکه حجت خدا، جان خود و یاران اش را برای امر به معروف و نهی از منکر فدا کرد، گفت: ما هم نباید نسبت به فساد و رشوه که در اطراف مان صورت می گیرد، بی توجه باشیم و بگوییم که اگر تذکری بدهیم به ما گفته می شود به تو چه. حجت خدا جان اش را در راه خدا داد و ما حاضر به شنیدن یک به تو چه در مورد امر به معروف و نهی از منکر نیستیم.
رییس دستگاه قضا، امام خمینی (ره) را پرچمدار امر به معروف و نهی از منکر دانست و بیان کرد: برکات این پرچمداری برای ملت ما و جهان ایستادگی و مقاومت در برابر دشمنان بوده چرا که امروز دشمنان نظام اسلامی دنبال رواج فساد، هرج و مرج، بی اخلاقی و بی قانونی در کشورمان هستند.
آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه قانون مداری مهمترین امر به معروف در جامعه محسوب می شود، ابراز کرد: حفظ نظام اسلامی در برابر دشمنان امروز یکی از معروف هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
ترویج روحیه امید، معروفی که باید به آن امر شود
وی با اشاره به فضای ناامیدی در میان مردم خاطرنشان کرد: اهتمام به ترویج روحیه امید در میان مردم، معروفی است که امروز در جامعه باید مورد توجه قرار گیرد زیرا دشمن به دنبال یاس و ناامیدی در میان مردم است و کسانی که در جایگاه بصیرت، ولایت مداری و تاسی از سیدالشهداء(ع) هستند، باید در سخن و عمل نسبت به گسترش فریضه امر به معروف و نهی از منکر و نسبت به ارزش های اسلامی بی توجه نباشند.
وی موضوع حساسیت سنجی و حساسیت زدایی را یکی از برنامه های دشمن برای مردم ما دانست و گفت: دشمن با سنجش مواردی که مردم در جامعه نسبت به آنها حساسیت دارند، تلاش می کند که فضای جامعه را فضای ناامیدانه ای جلوه دهند؛ بنابراین امروز امر به معروف و نهی از منکر موضوع مهمی است که تنها وظیفه ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر نیست. این ستاد وظیفه احیای این فریضه را دارد و اهتمام به آن باید مورد توجه همه قرار گیرد.
رییس دستگاه قضا تاکید کرد: در بحث امر به معروف و نهی از منکر همه با تمام وجود حامی آمران به معروف و ناهیان منکر باشند.
آیت الله رییسی اضافه کرد: امروز همه باید از کسانی که فساد و تخلف را گزارش می دهند، حمایت کنند زیرا در این صورت است که جامعه اسلامی جامعه پاکی خواهد بود.
وی بیان کرد: امروز مهمترین معروف رونق تولید و ساماندهی مصرف و مهمترین منکرات مصرف بی رویه است. مصرف بی رویه بی توجهی به حقوق مصرف کننده و خریدار است.
وی تصریح کرد: در حوزه مسایل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی همه بایدها و نبایدها لازم است که تبیین شود و مردم بیش از پیش بدانند که در جامعه اسلامی بر اساس قانون با مسئولیت فردی، اجتماعی و نظارت همگانی امر به معروف و نهی از منکر در جامعه مورد توجه است.
 مهمترین معروف در جامعه اجرای عدالت و قانون است
 آیت الله رییسی گفت: دیوان محاسبات اداری و سازمان بازرسی همه بر فساد و بی قانونی نظارت دارند ولی مهم تر آن است که نظارت همگانی توسط مردم صورت گیرد و همه آحاد جامعه احساس مسئولیت در برابر بی قانونی داشته باشند. مهمترین معروف در جامعه اجرای عدالت و قانون است؛ بنابراین باید کنترلی صورت گیرد که در خلوت و آشکارا بی عدالتی انجام نشود.
آیت الله رییسی ابراز کرد: اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه مورد توجه قرار گیرد، جرم در جامعه کاهش می یابد؛ بنابراین مسئله حضور همگانی و احساس مسئولیت موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد، از طرفی نظارت قانون باید توسط دستگاه ها صورت گیرد و با مفسد برخورد قانونی شود.
وی درا دامه بیان کرد: امروز با تدبیر مقام معظم رهبری فضای جامعه فضای مقاومت است و با وجود مشکلاتی که در کشور داریم، فضای جامعه فضای مذاکره است و این با رهبری مقام معظم رهبری و هدایت ها و رهنمودهای ایشان است که چنین فضایی در جامعه مهیا شده است.
رییس قوه قضاییه ادامه داد: دشمن به دنبال تضعیف روحیه مردم در جامعه است و این گونه القا می کند که در جامعه فساد موج می زند اما امروز فضای جامعه فضای مقابله با فساد است و ما با رهبری مقام معظم رهبری و به عنوان سرباز نظام مسیر مبارزه با فساد را دنبال می کنیم.
وی تاکید کرد: برای این نظام خون های بسیاری ریخته شده است و ما اجازه نمی دهیم در چنین جامعه ای فساد گسترش یابد، اگرچه در مقطعی مفسدان توفیقاتی یافتند اما کارهای آنها بقایی نخواهد داشت و فضای جامعه فضای عدالت، آثار خون شهدا و امر به معروف و نهی از منکر خواهد بود. 
وی در پایان خاطرنشان کرد: به همه شعبات دادگستری دستور خواهیم داد که به موضوع امر به معروف و نهی از منکر توجه خاصی کنند.
منبع: شبستان

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7