کد خبر: 26205| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۳۰ آبان سال ۱۴۰۳ | ساعت ۹:۲۰:۰ | تعداد بازدید: ۹۲۴

دکتر ایمان افتخاری، دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با نخبگان جوان که در محل فرهنگستان علوم برگزار شد، بر توسعه ارتباطات با نسل جوان در فرهنگستان علوم تاکید کرد.
دکتر ایمان افتخاری، دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با نخبگان جوان که در محل فرهنگستان علوم برگزار شد، بیان کرد: فرهنگستان علوم در کشور ما، همانند دیگر فرهنگستان‌ها، نقش مشاوره علمی به ساختار حاکمیت کشور را ایفا می‌کند. این فرهنگستان مانند «پارلمان نخبگانی» عمل می‌کند که نظرات جامعه نخبگانی را به حاکمیت منتقل می‌کند.
 
وی ادامه داد: در طول سال‌ها، بسیاری از بزرگان علمی کشور به عنوان اعضای پیوسته فرهنگستان در این ساختار حضور داشتند. همچنین در کنار این اعضا، افرادی به عنوان اعضای وابسته و مدعو هم حضور دارند که معمولاً از افرادی هستند که سابقه علمی و مدیریتی طولانی در کشور دارند و تأثیرات اجتماعی قابل توجهی دارند.
 
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: پیش از این، دغدغه‌ اعضای فرهنگستان این بود که اثرگذاری کافی از سوی این نهاد در تصمیم‌گیری‌ها اتفاق نمی‌افتاد. اما حالا در برخی از حرکت‌های کلیدی حوزه علم و فناوری کشور، مانند به‌روزرسانی نقش جامعه علمی کشور، فرهنگستان نقش محوری دارد و کارها با محوریت آن انجام می‌شود. این حرکت‌ها می‌تواند آغاز احیای نقش فرهنگستان در ساختار حاکمیت باشد.
 
دکتر افتخاری عنوان کرد: بین نسل جوانی که امروز در جامعه علمی کشور حضور دارند و بدنه رسمی فرهنگستان، ارتباط مناسبی وجود ندارد. بنابراین، باید تدبیری اندیشید که اثرگذاری افراد جوان، میزان مشارکت آن‌ها و برجستگی علمی‌شان در ساختار فرهنگستان مورد توجه قرار گیرد. هدف این است که نسل جوان شناخته شوند و به عنوان کاندیداهای احتمالی برای ادامه هرم علمی فرهنگستان معرفی شوند تا این هرم به شکلی دنباله‌دار و طبیعی ادامه یابد.
 
وی افزود: این جمع برای همفکری و ادامه‌ی این روند دعوت شده است. تمرکز ما این است که به تدریج این حرکت را گسترش دهیم. در این مرحله، حضور اعضا از دانشگاه‌های تهران و برخی دانشگاه‌های دیگر مثل دانشگاه اصفهان، می‌تواند توسعه یابد و نمایندگان بیشتری از رشته‌های مختلف در این جمع حضور پیدا کنند. ما این کاستی‌ها را درک می‌کنیم و امیدواریم با کمک دوستان، در مرحله بعدی بتوانیم رشته‌ها و حوزه‌های بیشتری را پوشش دهیم.
 
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در برخی از حوزه‌های کلان، مانند علوم انسانی، نیاز به تقویت داریم. با این حال، این یک ایده اولیه است و امیدواریم که با همفکری دوستان این حرکت به صورت یک شبکه گوله برفی گسترش یابد و به اندازه‌ای برسد که بتواند تأثیرات مثبت و بحرانی در زمینه‌های مختلف به‌وجود آورد.
  
در این جلسه نخبگان جوان پیشنهاداتی را مرتبط با چشم‌انداز علمی و فناوری مطرح کردند که شامل تعریف مؤلفه‌های کلیدی چشم‌انداز جدید، اولویت‌بندی اصلاح مشکلات ساختاری و رفع گره‌ها، مشارکت در بازنگری و به‌روزرسانی نقشه جامع علمی کشور بود.
 
این جوانان نخبه همچنین خواستار تیم‌سازی‌های تخصصی در حوزه‌های استراتژیک علم و فناوری، تبیین ساختارهای حکمرانی علم و فناوری با ابزارهای بروز، مستندسازی و ارائه گزارش‌های تحلیلی از روند پیشرفت‌های چهل سال گذشته برای ایجاد نگاه مشترک و هم‌افزایی و فرهنگ‌سازی و ترویج امید به‌ویژه در نسل جوان برای تقویت اعتماد به‌نفس و نگاه مثبت به آینده شدند.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7