کد خبر: 25904| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۱۸ مهر سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۱:۱۷:۰ | تعداد بازدید: ۱۵۱۹

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش بودجه خوابگاه‌های متاهلی خبر داد و گفت: برای سال آینده افزایش بودجه برای توسعه خوابگاههای متاهلی را در نظر گرفته و با دولت مطرح کرده‌ایم.
محمدرضا ظفرقندی امروز در آئین تکریم و معارفه معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: وقتی فرزندی از شهرها و نقاط مختلف کشور به ما سپرده می‌شود تا به فردی شریف، عالم، دانشمند و خدمتگزار به کشور تبدیل شود، اگر ما این وظیفه را به درستی انجام ندهیم در پیشگاه خداوند، مردم و کسانی که این امانت را به ما سپرده‌اند، مسئول خواهیم بود.
وی افزود: وظیفه ما بسیار سنگین است باید به گونه‌ای عمل کنیم که نتیجه تلاش‌هایمان همیشه مثمر ثمر باشد.
وزیر بهداشت، با اشاره به نکاتی خطاب به معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت عنوان کرد: اگر حوزه دانشجویی تنها فعالیت فرهنگی داشته باشد و بدون هماهنگی با حوزه آموزشی، درمان و سایر بخش‌ها کار کند، موفق نخواهد شد. همه باید دست به دست هم بدهند تا نتیجه حاصل شود.
وی گفت: اخلاق حرفه‌ای نیز فقط با توصیه و نصیحت به‌دست نمی‌آید، بلکه باید طی هفت سال دوره تحصیل پزشکی عمومی به تدریج ملکه ذهن دانشجو شود. رفتار استاد در کلاس درس و برخورد او با دانشجویان، در ذهن دانشجو می‌ماند و تأثیر عمیقی در برخورد او با بیماران در آینده دارد.
ظفرقندی در ادامه بیان کرد: محصول نهایی یعنی دانشجوی تربیت‌شده، از اهمیت بالایی برخوردار است. اولین موضوعی که باید به آن توجه کنیم، اخلاق است؛ اخلاق دو نوع دارد، یکی اخلاق حرفه‌ای و دیگری اخلاق عمومی است.
وی اداممه داد: ما باید به دانشجویان بیاموزیم که درد و رنج مردم را حس کنند و این در عمل باید جاری شود. همکاری و مهربانی در رفتار با یکدیگر ضروری است. حتی در آیات قرآن نیز آمده که اگر پیامبر با مردم مهربان نبود، آنها از اطراف او پراکنده می‌شدند.
وی تأکید کرد: مطلب مهم دیگر این است که دانشجویان باید مسئولیت‌پذیر باشند. کارها باید به دست خود دانشجویان سپرده شود؛ نه اینکه ما مسئولیت را برعهده گیریم و آنها را به اردو یا مراسم ببریم. بلکه باید آنها خودشان مسئول باشند و ما را همراهی کنند.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در همه این مسائل، اصل همراهی و همدلی اهمیت دارد. دانشجویان باید به این کشور و خاک تعلق خاطر داشته باشند. این ضعف ماست که دانشجویان پس از اتمام تحصیل، به راحتی وطن خود را ترک کنند. این مهاجرت‌ها به معنای از دست دادن سرمایه است. ما برای پرورش این شجره طیبه تلاش خواهیم کرد، ولی وقتی محصول ما به خارج از کشور منتقل شود، نتیجه‌ای برای کشور به همراه ندارد و باید با برنامه‌ریزی جلوی مهاجرت گرفته شود.
وی ادامه داد: خود ادامه تحصیل نیز در حال حاضر برای رشته‌های پزشکی به معضلی تبدیل شده است. فارغ‌التحصیلان برای تکمیل دوره‌های تخصص و فوق تخصص باید به شهرها و کشورهایی دیگر بروند، که این مسئله باعث ایجاد مشکلات خانوادگی و اجتماعی می‌شود. ما باید این مشکلات را شناسایی کرده و به تدریج آنها را حل کنیم. فشار بیش از حد در دوره‌های تحصیلی باعث فرار دانشجویان می‌شود.
وزیر بهداشت با تأکید بر ایجاد محیط کاری جذاب برای فارغ‌التحصیلان گفت: ما باید محیط‌هایی فراهم کنیم که فارغ‌التحصیلان سریعاً وارد بازار کار شوند و معیشتشان تأمین شود.
وی عنوان کرد: تسهیلات و حمایت‌های تحصیلی نیز به ماندگاری دانشجویان کمک کننده است.
ظفرقندی بیان کرد: یکی از مسائل مهم، افزایش خوابگاه‌های متأهلی است. در حال حاضر ۴۱ هزار دانشجوی متأهل داریم، اما تنها ۱۳۶۹ خوابگاه متأهلی در کشور موجود است. این تناسب باید در بودجه‌های کشور مورد توجه قرار گیرد که ما نیز برای سال آینده بودجه خوبی را برای این مسئله پیش بینی کرده‌ایم و دو روز پیش در دولت آن را مطرح کردیم.
وزیر بهداشت در پایان از زحمات معاون سابق فرهنگی و آموزشی وزارت بهداشت تشکر کرده و برای معاون جدید آرزوی موفقیت کرد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7