کد خبر: 25799| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۵ مهر سال ۱۴۰۳ | ساعت ۹:۵۰:۰ | تعداد بازدید: ۴۲۷

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: فقه و اصول یکی از شاخه‌های اصلی حوزه بوده و حالا در حال تخصصی‌شدن است. علامه حسن‌زاده آملی از جنس حکمای قدیم بودند که جامعیت داشتند و فقط اینطور نبود که فقیه و عارف باشند و فلسفه درس بدهند.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، مراسم بزرگداشت سومین سالگرد رحلت آیت‌الله حسن حسن‌زاده آملی روز  چهارم مهر در محل فرهنگستان علوم با حضور جمعی از اندیشمندان برگزار شد.
دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در این مراسم گفت: بنده توفیق استفاده مستقیم از محضر درس مرحوم آیت‌الله حسن‌زاده آملی را نداشته‌ام؛ چرا که وقتی در دانشگاه تهران محصل بودم ایشان از تهران به قم رفته بودند و پس از انقلاب هم فرصت زانو زدن برای درس کمتر شد، اما دورادور در جلسات و سخنرانی‌ها خدمتشان رسیده‌ام.
 
وی افزود: از زمان ارسطو به بعد و در دوران اسلام تخصص در معنای فعلی مرسوم نبود و عالم و حکیم بابد ریاضیات و الهیات و طبیعیات می‌دانست؛ چرا که دایره علوم وسعت نیافته بود و برای انسان ممکن بود در مدت ۳۰ سال با همه علوم آشنا شود.
 
دکتر حدادعادل تصریح کرد: امروزه تخصص در رشته‌های مختلف علوم، روز به روز اهمیت پیدا می‌کند. مثلا زمانی ارتوپدی در پزشکی تخصص بود، اما حالا می‌گویند ارتوپد دست، پا و ... داریم. تخصصی‌شدن علوم امری طبیعی و اجتناب‌ناپذیر است، در حوزه‌های ما هم این اتفاق افتاده و تخصص فقه و اصول بستر اصلی دروس حوزوی شده است. در ضمن با انقلاب اسلامی فقه و اصول تخصصی می‌شود.
 
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، اضافه کرد: فقه و اصول یکی از شاخه‌های اصلی حوزه بوده و حالا در حال تخصصی‌شدن است. علامه حسن‌زاده آملی از جنس حکمای قدیم بودند که جامعیت داشتند و فقط اینطور نبود که فقیه و عارف باشند و فلسفه درس بدهند.
 
دکتر حداد عادل ادامه داد: در هر دوره‌ای در کنار هزاران هزار اشخاصی که حوزه تخصصی را پیش می‌برند، وجود چند نفر که علم جامع را مدنظر قرار دهند حتما الزامی است و مرحوم آیت‌الله حسن‌زاده آملی از جمله افرادی بود که سواد کافی در این زمینه داشت و جامع بود.
 
وی گفت: در کنار افرادی که کار تخصصی می‌کنند به افراد جامع نیاز داریم، هر کدام عیب و آثاری دارد، نقطه مثبت این است که در یک رشته تخصص دارند، اما عیبش این است که در علم وسعت پیدا نمی‌کنند، البته این استعداد در همه پیدا نمی‌شود و ممکن است افراد محدودی را شامل شود که مرحوم حسن زاده آملی اینگونه بود.
 
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، اضافه کرد: یکی از توفیقات خداوند به مرحوم حسن‌زاده آملی، این بود که ایشان از سال ۱۳۲۹ تا سال ۱۳۴۲ در تهران حضور داشته و توانسته در محضر علمای قدیم باشد.
 
دکتر حداد عادل با بیان اینکه آیت‌الله حسن‌زاده آملی در علم جامع بود، تاکید کرد: ایشان توجه ویژه‌ای به زبان و ادبیات فارسی داشت و به تصحیح کتاب کلیله و دمنه پرداخت، این مسئله کار هر کسی نیست. 
وی گفت: آمل شهر علم‌خیز است، ولی اگر بخواهیم احصا کنیم که چند شخصیت درجه یک از آمل برخاسته، شاید خودش یک دایره‌المعارف شود.
 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7