کد خبر: 25344| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۴ تیر سال ۱۴۰۳ | ساعت ۸:۳۱:۰ | تعداد بازدید: ۱۱۵۱

دکتر محمدحسین ساعی با اشاره به جنس خاص ولایت‌پذیری شهید رئیسی گفت: این ولایت‌پذیری، نه به معنای تبعیت کورکورانه، نه تبعیت انتخابی منوط به انجام بخشی از فرمان‌ها و نه تبعیت منافقانه، بود، بلکه ایشان تبعیت اجتهادی مبتنی بر ایمان روشن‌‌بینانه داشت.
محمدحسین ساعی، رئیس دانشگاه سوره و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نهمین جلسه از سلسله نشست‌های حکمرانی قرآنی با موضوع «ابعاد و مؤلفه‌های حکمرانی قرآنی شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی» که صبح امروز، یکشنبه سوم تیرماه در سالن جلسات علامه طباطبایی(ره) معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، درباره شخصیت شهید آیت‌الله رئیسی، گفت: به عقیده من، شخصیت ایشان نه تنها برای جامعه اسلامی بلکه برای کل جامعه بشری می‌تواند نقش جدی در تغییرات عمده جهان داشته باشد. 
وی به اتفاقات مشابه از دست دادن و شهادت افرادی چون مصطفی خمینی، مرتضی مطهری و سایرین در تاریخ جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: نحوه مواجهه ما با این وقایع مهم است. شکرگزاری نعمت شهید رئیسی به این بازمی‌گردد تا از این ظرفیت بزرگی که در جامعه به وجود آمده برای برداشت و طراحی سیره و ریل‌گذاری‌های مهم استفاده شود‌ تا حداکثر انطباق با آن نعمت ایجاد شود. 
ساعی به خاطره آشنایی‌اش با شهید رییسی اشاره کرد و افزود: سه صفت ایشان چون اخلاص و تواضع، خوش‌اخلاقی و امید زبانزد بود. ایشان همواره سعی می‌کرد امیدآفرینی را به جامعه تزریق کند. 
رئیس دانشگاه سوره تصریح کرد: نحوه ورود شهید جمهور به مشاغل مختلف سیاسی کاملا منوط به احساس وظیفه بود‌. ایشان مسئولیت‌های سخت و دشواری را می‌پذیرفت که عموما با کامل شدن حجت شرعی و مباحثه بر ایشان قطعیت پیدا می‌کرد. اینکه ایشان به ریاست جمهوری وارد شد مبتنی بر ساعت‌ها جلسه بود و برای اجابت دعوت جامعه ایمانی بود که شهید رئیسی به این جایگاه پانهاد.  
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به خصلت پرکاری و جهاد ایشان گفت: بخش زیادی از پرکاری ایشان فکری و ذهنی بود. تمام وجود ایشان معطوف به کاری بود که در اختیارش بود‌. ایشان در برگزاری و اجرای مصوبات جلسات شورای عالی انقلاب، همواره مجدانه پیگیر بود و در صحنه‌های مورد نیاز همواره حضور داشت.  
وی اظهار کرد: شهید رئیسی تمام گزارشات، نامه‌ها و درخواست‌ها را پاسخگو بود. ایشان در برگزاری جلسات فردی و جمعی و پیگیری امور در ساعت‌های مختلف، همراه بود و تمام اینها ذیل پرکاری و فعالیت جهادگونه ایشان خلاصه می‌شود. 
وی در خصوص محبت و مهربانی ایشان به خدا، اهل‌بیت(ع) و اطرافیان گفت: اگر موانست و مجالست با شهید رئیسی می‌داشتید قطعا شاهد بودید که محبت و مهربانی از ایشان می‌جوشید. ایشان رقیق‌القلب بود و این برگرفته از اخلاص شهید رئیسی بود که نتیجه آن همان ایثار و از خودگذشتگی بود. 
ساعی با تأکید بر خوساختگی، پاکی و منزه بودن شهید رئیسی اظهار کرد: مشاوره‌پذیری در سیره سیاسی شهید رئیسی نمود عینی داشت. دریافت این مشاوره‌ها هم برای مدیر و هم برای مشاوره‌دهندگان رشد به بار می‌آورد و عزم جمعی ایجاد می‌کند. به طوری که پرکاری محدود به ایشان نبود بلکه به اطرافیان سرریز شده بود. پس می‌توان گفت دولت ایشان پرکار بود. 
رئیس دانشگاه سوره به آغاز اجرای بسیاری از قانون‌ها چون رتبه‌بندی معلمان در دولت سیزدهم تاکید و تصریح کرد: از دیگر خصلت‌ ایشان می‌توان به جنس خاص ولایت‌پذیری اشاره کرد. این نه به معنای تبعیت کورکورانه، نه تبعیت انتخابی منوط به انجام بخشی از فرمان‌ها و نه تبعیت منافقانه، بود. ایشان تبعیت اجتهادی مبتنی بر ایمان روشن‌‌بینانه داشت. شاید تمام برکاتی که ایشان در دوره ریاست جمهوری رسیده بود، از این جنس بود.‌
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: افزایش وسع جامعه اسلامی در دوره ریاست جمهوری شهید رئیسی قابل تامل بود  و فتوحات عظیم در دوره ایشان از این دیدگاه نشئت گرفته است. چنانکه انفتاح‌های عجیبی هم در دوره ایشان رخ داد که این از ایجاد وسع در جامعه اسلامی منشأ گرفته است. اگر تهدیدی را دشمن برای ما ایجاد می‌کرد، ایشان آن را به فرصتی برای افزایش وسع جامعه اسلامی تبدیل می‌کرد و یکی از راهکارهای شهید رئیسی در این مسیر، ضعیف کردن نفاق بود. 
وی شهید جمهور را مجاهد جهاد کبیر خواند و گفت: شهید رئیسی به غایت تمدن‌سازی و ظهور توجه داشت. ایشان خودآگاهانه متوجه بود که مسئولیت دولت را برای تمهید زمینه‌های ظهور برعهده دارد.
ساعی افزود: البته تمام این موارد به معنای نفی مذاکره نیست بلکه ایشان مذاکرات را از منظر عزت نه برابری انجام می‌داد. مجموعه این مسائل در دوره ایشان به گسترش مناسک منجر شد. مناسکی در این سه سال ایجاد شد که پیش از این نداشتیم البته برخی نیز به بنیان‌های انقلاب باز می‌گردد؛ چون میهمانی کیلومتری غدیر، عرف شدن همایش بزرگ اربعین و سایر مناسک که تماما ناشی از افزایش وسع و بزرگ شدن جامعه اسلامی است. 
رئیس دانشگاه سوره تصریح کرد: ایشان نگاه ویژه‌ای به مردم، مردمی‌سازی، بازسازی جهادسازندگی و توجه به مناطق محروم داشت و به این موضوع کاملا معتقد بود. 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به توجه ویژه شهید رئیسی به مسئله علم نافع گفت: چنانکه اهتمام ویژه به هوش مصنوعی، آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان داشت و مسائل مربوط به این حوزه‌ها را با اختصاص ساعت‌ها وقت، پیگیری و دنبال می‌کرد. 
ساعی در پایان گفت: قطعا موارد بیشتری از سیره حکمرانی شهید رئیسی است که می‌توان به تئوری‌سازی از این روش‌ها برای  قدرتمند کردن جامعه پرداخت.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7