دبیر شورای هنر از رسیدنِ سند سینما در اردیبهشت ماه به صحن شورای هنر و مقدمات اجرایی تاسیس بنیاد تازه برای تئاتر ملی ایران با حمایتهای ویژه خبرداد.
اواسط سال گذشته بود که موضوع ارائه سند موسیقی جدی شد و در پی آن تهیه، تدوین و تصویب سند تئاتر و سینما همراه با سند جامع دیپلماسی هنر هم مطرح شد.
مواردی که از همان ابتدای مطرح شدنشان به سوژهای قابل توجه در میان رسانهها تبدیل شد و گمانهزنیها و مصاحبههای مختلفی در این زمینه منتشر شد.
این درحالی است که محمدحسین ایمانیخوشخو، دبیر شورای هنر چندی پیش از اهمیت تدوین سند جامع دیپلماسی هنری کشور در کلان موضوع درکنار سایر سندهای تخصصی در بخشهای مختلف گفته و تاکید کرده بود: مسئله مهمی که امروز وجود دارد نقش بینالمللی جمهوری اسلامی ایران در حوزه ارتباطات هنری با دیگر کشورها است.
وی همچنین بیان کرده بود اگرچه دستگاههای مختلف در این خصوص قبلاً هم کار میکردند، اما برای اینکه یک نظام واحدی بتواند این ارتباطات هنری را تنظیم کند و آن جایگاه کشور ما را در عرصه هنری خاصه در دنیا شناخته شده است و در منطقه هم بیشتر روی آن حساب میکنند بهتر معرفی کند به این خاطر سند جامع دیپلماسی هنری کشور تنظیم شد.
ایمانی خوشخو درخصوص سرانجام طرحهای مطرح شده (سند تئاتر, سینما و سند دیپلماسی هنر) گفت: یکی از کارهای مهمی که شورای هنر به عنوان یکی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار خود دارد در واقع تنظیم اسناد هنرهاست که در این اسناد سیاستهای کلان و جهتگیریهای راهبردی مورد توجه قرار میگیرد. مشکلاتی که این هنرها در حوزههای گفته شده داشتند را چارهیابی میکند و خیلی روشن میپردازد که مصداق بارز آن، سند موسیقی بود که خوشبختانه تصویب شد و الان در وزارت ارشاد مراحل آن پیش میرود و مقدمات اجرایی کار را دنبال میشود.
ایمانیخوشخو درباره رسیدنِ سند سینما به صحن شورای هنر این خبر را میدهد: سند دیگری که قبلاً برای آن کارهایی شد و در دوره جدید به جدّ در دستور کار قرار گرفت، سند سینماست.
دبیر شورای هنر در ادامه افزود: ویرایش اولیه این سند در حال نهایی شدن است. در سازمان سینمایی با هنرمندان در تماس بودند و تأکید داشتیم نظر دستاندرکاران حوزه سینما را هم داشته باشد؛ فکر میکنم این سند در اردیبهشتماه آماده شود و به صحن شورای هنر برسد.
او درباره روند ارائه سند تئاتر نیز تصریح کرد: سند دیگر به سند تئاتر برمیگردد یا کلیتر بگوییم هنرهای نمایشی در اواخر سال قبل در جلسه به شکل کارگروه تخصصی تشکیل شد. در این جلسه هنرمندان شاخص و اساتید هنری هم حضور داشتند و ما کلیات این سند را در آخرین جلسه شورای هنر مطرح کردیم، کلیات با حضور اساتیدی همچون استاد ایرج راد، قطبالدین صادقی و هوشنگ توکلی، به بحث گذاشته شد و نکاتی که میبایست در این سند آورده شود توسط اعضا مطرح شد. سپس این سند دوباره برای تکمیل بازگشت داده شد و هم اکنون ویرایش اولیه آن کاملاً آماده و قابل طرح در شورای هنر است. انشاءالله در اولین جلسه شورای هنر که در دو سه هفته آینده برگزار خواهد شد سند هنرهای نمایشی و تئاتر را مطرح میکنیم که به سرعت تصویب شود.
ایمانی خوشخو این شورا را جزو فعالترین شوراهای اقماری وابسته به شورای عالی انقلاب فرهنگی دانست و گفت: با بررسی که با حضور وزیر ارشاد انجام شد شورای هنر به عنوان فعالترین شوراهای اقماری وابسته به شورای عالی انقلاب فرهنگی و بیشترین مصوباتی که در سطح شورای عالی مطرح شد و رئیسجمهور ابلاغ کردند، برگزیده شد. این خودش نشاندهنده عزم جدّی است که دولت محترم و شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص فعالیتهایی که در گذشته مغفول بوده، داشته است. انشاءالله در این دولت به شکل خیلی سازماندهی شده این هنرها را مورد توجه قرار بدهیم تا در مثلث تولیدکننده، هنرمندان و مخاطبان همه بتوانند با یک نگاه روشن و شفاف درگیر مسائل هنری بشوند یقیناً در این صورت بازده کار بالاتر خواهد بود.
او همچنین به راهاندازی بنیاد تئاتر ملی ایران اشاره کرد و گفت: ما در زمینه تئاتر ملی ایران ضعفهای زیادی داشتهایم؛ تئاترها عمدتاً از از آن طرف میآید چه در اجرا و چه متن؛ در صورتی که دنیا ما را به تئاتر ملیمان میشناسد و هنرمندان پیشکسوت مصرّ بودند که شاهد احیاء و رونق تئاتر ملی کشورمان باشیم در آخرین جلسه تصویب بنیاد ملی تئاتر ایران اتفاق افتاد. مقدمات اجرایی آن فراهم میشود تا با حمایتهای ویژه کارهای ملی با این چارچوب تولید شود.
منبع:تسنیم