کد خبر: 23633| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۲۹ آبان سال ۱۴۰۲ | ساعت ۱۰:۳۱:۰ | تعداد بازدید: ۳۸۸

رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: تحقق مرجعیت علمی بدون گفت‌گوی همه بازیگران علم و فناوری ممکن نیست.
سروش قاضی نوری امروز (دوشنبه) در نخستین همایش مرجعیت علمی افزود: مفهوم مرجعیت علمی برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت راهبردی دارد؛ زیرا اگر چشم انداز کشور را ساخت تمدن نوین اسلامی بدانیم و بپذیریم که ایران برای ساخت این تمدن تلاش می کند، مهم ترین راهبرد پیش روی ما مرجعیت علمی است و بدون مرجعیت علمی رسیدن به این تحقق شدنی نیست.
وی ادامه داد: برای جامعه علم و فناوری هم مرجعیت علمی، چشم انداز و تصویری است که همه نظام علم و فناوری تلاش خود را برای تحقق آن متمرکز کرده اند و تصویر ذهنی پیش روی هر دانشمندی است.
رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور تصریح کرد: همه عناصر جامعه علمی و افراد پیرامون آن باید روی رسیدن به مفهومی از تصویر مرجعیت علمی توافق و برای رسیدن به آن تلاش کنند.
قاضی نوری به بیانات رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۴ مبنی بر ضرورت رسیدن به مرجعیت علمی اشاره کرد و گفت: سال گذشته جلسه ای با محوریت دفتر نشر آثار مقام معظم رهبری با دستگاه های مختلف برای تبیین مفهوم مرجعیت علمی برگزار و تصمیم گرفته شد در سال ۱۴۰۲ اقدامی جدید برای تحقق مرجعیت علمی صورت بگیرد. در این راستا مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با هدف ایجاد چشم اندازی بلند، واحد، جذاب و تحقق پذیر از مرجعیت علمی و همچنین ایجاد نقطه عطف در تمرکز در مرجعیت علمی مسئول برگزاری همایشی در این موضوع شد.
وی توضیح داد: این همایش برای نزدیک شدن نگاه ها و دیدگاه های مختلف فکری و رسیدن به تصویر واحد برگزار می شود. بر همین اساس فراخوان مقاله داده و ۵۰ مقاله توسط دبیرخانه دریافت شد و ۲۴ مقاله هم سفارش داده شد، از این تعداد ۱۲ مقاله امروز ارائه می شود. همچنین ۱۵ پیش‌نشست تخصصی با نهادهای مختلف تحقیقاتی برگزار شد و با محتواهای موجود سندی تحت عنوان نقشه اول راهبردی مرجعیت علمی تدوین شده است که در این همایش نهایی می شود.
دبیر نخستین همایش ملی مرجعیت علمی همچنین گفت: این نقشه راهبردی هم اهداف تمدنی، هم راهبردها و مسیرها و هم زیرساخت های لازم برای مرجعیت علمی را دربر دارد.
قاضی نوری تاکید کرد: امروز روز شروع و خیز جدید برای مرجعیت علمی است و حتما باید به آن بیشتر فکر شود، همچنین باید دبیرخانه دائمی داشته باشیم، نیاز به رصد دائم و بودن در مسیر مرجعیت علمی داریم و سند راهبرد مرجعیت علمی باید به تصویب مقامات عالی برسد و دنبال شود.
وی یادآور شد: ساخت مرجعیت علمی بدون گفت و گو خاص نمی شود و امروز در می گفت و گو هستیم تا به تصویر واحد و بلندی از مرجعیت علمی برسیم.
به گزارش ایرنا، نخستین همایش ملی مرجعیت علمی امروز ( دوشنبه، ۲۹ آبان) در سالن همایش های بین المللی کتابخانه ملی با حضور محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شماری از روسای دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور در محورهای مرجعیت علمی چیستی و چرایی»، «مرجعیت علمی در طیف ناهمگون حوزه‌های علمی و فناورانه - وجوه تشابه و تمایز»، «ارکان جهت‌ساز مرجعیت علمی - پیشران‌های تحول‌ساز»، «نظام حکمرانی، اولویت‌گذاری و شبکه‌سازی»، «مرجعیت علمی و نسبت آن با دیپلماسی علم و فناوری»، «چگونگی نقش‌آفرینی نظام‌های پشتیبان در تحقق مرجعیت علم، فناوری و نوآوری»، «بازخوانی پیشینه تاریخی مرجعیت علمی در تمدن اسلامی» و همچنین «نهاد آموزش و پرورش و مرجعیت علمی» در حال برگزاری است.
این همایش به همت مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می شود و پیش از برپایی این همایش تلاش شده پیش نشست‌های مختلفی به میزبانی سازمان‌های برگزار کننده در حوزه‌های مختلف با هدف تبیین این موضوع و تشریح ماموریت های هر کدام از نهادها و سازمان‌ها در زمینه‌های کارکردی و دانشی تشکیل شود.

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7