جمعی از نخبگان دانشگاهی و فناور با معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان دیدار و گفتوگو کردند.
روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری در دیدار جمعی از نخبگان علمی و فناوری کشور با اشاره به آغاز فرآیند ساخت مسکن برای نخبگان، ادامه داد: موضوع تأمین و تخصیص مسکن، دارای پیچیدگیها و البته موانع متعددی است اما معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و همچنین بنیاد ملی نخبگان، تأمین مسکن نخبگان را به طوری جدی در اولویتهای کاری خود قرار دادهاند. هفته آینده فرآیند ساخت مسکن نخبگان در منطقه ۲۲ آغاز میشود. تنظیم و شکلدهی به فرآیند تأمین و چگونگی تخصیص مسکن، بهعنوان اصلی ترین دغدغه در اولویتهای معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان قراردارد. چراکه اگر موضوع مسکن نخبه حل شود قطعاً با تمرکز و فراغ بال بیشتری ادامه کار خواهد داد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به تخصیص 5هزار ردیف استخدامی برای بهکارگیری و جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی کشور عنوان کرد: به کارگیری و جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی موضوع مهمی بود که اجرای آن از ضرورتها برای تحقق حکمرانی و نقش آفرینی نخبگان در ساحت اجرایی و تصمیمگیری کشور است. باتوجه به این که این فرآیند برای نخستین بار در کشور اجرا میشود، طبعاً موانعی بر سر راه آن وجود دارد، اما خوشبختانه با تخصیص ۵هزار ردیف استخدامی برای جذب و به کارگیری نخبگان در دستگاههای اجرایی،۸۰ درصد مسیر پیموده شده و حکمرانی نخبگانی، یک گام بزرگ رو به تحقق برداشته است.
ارزیابی و جذب نخبگان هوشمند میشود
دهقانی با بیان اینکه سازوکارهای شناسایی و حمایت از نخبگان، به سوی پویا شدن و هوشمندی حرکت میکند ادامه داد: الگوریتم و شناسایی فعال نخبگان برمبنای پایگاههای داده و با استفاده از فناوریهای هوشمند، بهطور جدی در حال پیگیری است. فرآیند شناسایی، ارزیابی و حمایت از نخبه در جهت تکریم وی باید از سوی بنیاد و با تکیه به فناوری، استفاده از دادههای پایگاههای اطلاعاتی و سامانهها گردآوری و ارزیابی شود و فرآیند شناسایی، ارزیابی و جذب نخبه شکلی پویا و هوشمند پیدا کند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری، با تأکید بر این که می بایست سازوکارها و رویکردها در تلقی فرد بهعنوان نخبه، ناظر به توانمندی افراد در کارآمدی و حل مشکلات کشور، اصلاح و اجرا شود، ادامه داد: اگر بخواهیم صرفاً با جمع امتیازهای کسب شده توسط فرد در معیارهای گوناگون او را نخبه تلقی کنیم، اصل و اساس نخبگی زیر سؤال میرود. ممکن است فردی در هر ده موضوع برای احراز نخبگی یک نمره گرفته و مجموع امتیازاتش 10 شده باشد، در مقابل اما فرد دیگری در یک موضوع مهم و راهبردی، ده نمره کسب کرده باشد، بدیهی است که فرد دوم نخبه است. بنابراین باید روندهای ارزیابی نخبگی، بهسوی کارآمدی فرد در حل مشکلات اساسی جامعه سوق پیدا کند و اصلاح شود.
دهقانی، با بیان این که رئیس بنیاد ملی نخبگان در واقع ایفاگر نقش ترویجدهنده و نماینده گفتمان نخبگانی در ساختار دولت است، ادامه داد: رئیس بنیاد ملی نخبگان، نماینده صنف نخبگان نیست چراکه نگاه صنفی به نخبگان صحیح نیست بلکه نخبگان یک جریان فعال و اثرگذار هستند که باید گفتمان و نقش آنها در حکمرانی جاری و ساری شود. بنابراین، بنیاد ملی نخبگان را نماینده جامعه نخبگانی برای رساندن دیدگاهها و دغدغههای آنان به دولت و زمینهسازی نقش آفرینی جامعه نخبگان در عرصه حکمرانی کشور میدانم.
نگاه جدی به جریان اندیشهورزی در حوزه حکمرانی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری با اشاره به حمایت جدی از هیأتهای اندیشهورزی در قالب اندیشکدهها عنوان کرد: در معاونت علمی جریان حمایت از اندیشکدهها و ترویج جریان اندیشهورزی بهطور جدی در حال پیگیری و اجراست، بهطوری که ۱۳۰ میلیارد تومان برای حمایت از جریان اندیشهورزی در حوزه حکمرانی و اجرا اختصاص داده شده است.
دهقانی با تأکید بر اینکه برای حل مشکلات کشور، میبایست حکمرانی نخبگان در بدنه تصمیمسازی و اجرای کشور محقق شود که یکی از شاکلهها و لازمههای حکمرانی نخبگان همین اندیشکدهها و حمایت از اندیشهورزی نخبگانی هستند، ادامه داد: باید جریان رسوخ نخبگان به بدنه اجرا و حکمرانی بهصورت مستمر و تدریجی اتفاق بیفتد و حضور نخبگان در بدنه اجرایی کشور، یکی از همان زمینههایی است که جریان حکمرانی نخبگانی را تحقق میبخشد.
منبع:معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری