دکتر کبگانیان دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در حاشیه جلسه ۱۷۰ این ستاد گفت: به زودی سند ملی و دانش بنیان امنیت غذایی نهایی میشود.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در حاشیه جلسه ۱۷۰ این ستاد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جلسه امروز ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با حضور اعضا و برخی از مدعوین بویژه وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد چراکه یکی از موضوعات مهم جلسه در ارتباط با امنیت غذایی و سند ملی و دانش بنیان امنیت غذایی بود.
وی افزود: در جلسه امروز دو موضوع در دستور داشتیم اما بهدلیل اهمیت موضوع اول تقریبا تمام وقت جلسه به بحث اول اختصاص یافت.
دیبر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور بیان کرد: مدت تهیه سند امنیت غذایی کمی طولانی شده است چرا که در جلسات ۱۶۶ و ۱۶۷ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور نهایی شد، سپس به صحن شورا ارائه شد اما دو تن از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی اعتراض و ایراداتی را مطرح کردند. یکی از اعتراضات مربوط به موضوعات تراریخته بود که بحث مهمی است اما ما در سند مهمتری به نام فناوری زیستی یا زیست فناوری به این موضوع پرداختهایم و ایشان پش از ملاحظه این موضوع، اعتراضشان را پس گرفتند.
وی ادامه داد: امروز نیز به بررسی اعتراض یکی دیگر از اعضای شورا اختصاص داشت، در این اعتراض دو بحث عمده وجود داشت. اولین بحث مربوط به صلاحیت شورا بود. سوال اصلی این بود که آیا در شرح وظایف شورا و صلاحیتهای آن اجازه ورود به تدوین چنین اسنادی وجود دارد یا خیر؟ دوم وجود برخی از بحثهای ریز در سند بود.
دکتر کبگانیان گفت: در جلسه امروز پاسخهای مفصلی ارائه شد و اکثریت اعضا تاکید داشتند که وقتی در اسناد راهبردی بحث توسعه منهای نفت را دنبال میکند، توسعه دانش بنیان است و براساس سیاستهای کلی علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری، اقتصاد دانش بنیان به نقشه جامع علمی کشور اتصال پیدا میکند.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با تاکید بر مزایایی سند امنیت غذایی بیان کرد: این سند میتواند باعث اقتدار و استقلال کشور شود، چرا که کمبود غذا به امنیت کشور صدمه میزند. غذا چیزی نیست که یک نظام آن را نادیده بگیرد. عدم وابستگی به محصولات اساسی و راهبردی کشاورزی یکی از اولویتهای مهم است نباید در این زمینه به کشورهای دیگر وابستگی داشت.
دکتر کبگانیان اضافه کرد: تامین انرژی و پروتئین مورد نیاز مردم یکی از اهداف و مزایای این سند است، چون اگر تغذیه عموم سالم نباشد قطعا شاهد کاهش سلامت مردم خواهیم بود و هزینهها مردم بالا میرود.
وی ادامه داد: کرامت در دسترسی به غذا از اولویتهای دیگر سند است چون همه مردم در دسترسی به غذا شرایط یکسانی ندارند، مردم باید بتوانند میزان مورد نیاز انرژی و پروتئین لازم را دریافت کنند، راهکارهایی خوبی در این زمینه دیده شده است.
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور تاکید کرد: اقتصاد کشاورزی و کشاورزی دانش بنیان از اولویتهای سند است. تعداد زیادی از عزیزانی که در صنعت کشاورزی فعال هستند از تخصص و سواد لازم برخوردار نیستند، بنابراین نیاز است سطح سواد عمومی در حوزه کشاورزی بالا رود.
دکتر کبگانیان گفت: کشاورزی بخش مهم کشور و به صورت خصوصی اداره میشود و ارگانهای دولتی دخالت کمتری دارند و این یک نقطه قوت است چراکه بخش خصوصی و مردم در هر بخش که وارد شوند آنجا رشد میکند. در این زمینه لازم است که اقدامات زیربنایی لازم صورت گیرد.
وی با ابراز خرسندی از نتایج جلسه امروز گفت: در جلسه امروز پیشنهادات مکتوبی نیز مطرح شد که این پیشنهادات در سند اعمال میشود، البته تا حدی که به کلیت سند آسیب نزند، یکی از معاونان در ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به این اصلاحات خواهد پرداخت تا نسخه نهایی سند برای تصویب در شورا آماده شود.
وی اضافه کرد: برخی میگویند چرا تصویب این سند اینقدر طولانی شد. ما عادت داریم که در سندهای راهبردی که دستگاههای زیادی در آن نقش دارند با فراز و نشیبهایی مواجه شویم. در سند هوا و فضای کشور، سند دریایی و سند انرژی همین وضع را داشتیم، بنابراین ما در ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور از این موضوع استقبال میکنیم چراکه همه ابهامات مطرح و برطرف میشود، احساس میکنیم به مراحل نهایی سند نزدیک شدهایم که به زودی خبر تصویب و ابلاغ آن را خواهیم داد.