کد خبر: 21875| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۴ بهمن سال ۱۴۰۱ | ساعت ۱۱:۱۳:۰ | تعداد بازدید: ۳۷۱

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه حرم مطهر رضوی سرمایه ای متعلق به کل ایران است، گفت: سند ملی زیارت باید فراتر از سطح استانی و حتی نگاه فراملی و منطقه ای تدوین تا بتوان راهبردها و مدل های اجرایی و زیرساختی در آن لحاظ شود.
 دکتر امیرحسین بانکی پورفرد دوشنبه شب در نخستین نشست "ابعاد راهبردی نگارش سند ملی زیارت" از "سلسله نشست‌های بررسی الزامات سند ملی زیارت " که به میزبانی پژوهشکده زیارت دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، افزود: در این سند ملی، باید زیارت منحصر به مشهد نباشد، وقتی زائر بین المللی وارد این کلانشهر می شود بایستی به نحوی برنامه ریزی کنیم که زائر به دیگر نقاط زیارتی و گردشگری ایران در استان های دیگر نیز هدایت شود.
به گفته وی، سرمایه معنوی امام رضا علیه السلام و حرم مطهر رضوی معدنی است که تاکنون به اندازه یک هزارم آن هم از آن استفاده نکرده ایم و باید با این نگاه سند ملی نگارش شود که نه تنها عقب ماندگی موجود با وجود همه تلاش ها و خدمات جبران شود، بلکه افق روشن اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سرمایه اجتماعی برای جمهوری اسلامی محقق شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حدود ۳۰۰ هزار شیعه عثنی عشری در دنیا، تاکید کرد: در سند ملی زیارت، اتصال زیارت رضوی به زیارت اربعین که شروع شده و یک جریان آخر زمانی است، باید کاری کرد که پس از اتمام زیارت اربعین در عراق، زائران و مشتاقان آن امام مهربانی ها به ایران و مشهد سفر کنند.
بانکی پور با اشاره به اقدامات زیرساختی و گسترش بناها و فضای های درونی حرم رضوی از جمله صحن ها و رواق ها، تصریح کرد: هرچه حرم گسترده و بزرگتر شود، مهمان های امام رضا (ع) بیشتر می شود و این ناشی از جذبه معنوی امام مهربانی ها است که زائران و مشتاقان اهل سنت، ارمنی و غیره نیز آن را به عنوان یک کانون مهم معنوی جذب کرده و می‌کند.
وی با اشاره بر لزوم دیده شدن افزایش چند برابری زیرساخت های زیارت در مشهد، خاطرنشان کرد: فرودگاه و زیر ساخت های دیگر مشهد بایستی ظرفیتی مانند فرودگاه بین المللی حضرت امام خمینی(ره) در تهران داشته باشد.
به اعتقاد وی، امام رضا (ع) و حرم رضوی سرمایه عظیمی است برای ایران که هم می تواند مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور را حل کند.
بانکی پور همچنین خواستار توجه جدی به نقش رسانه در سند ملی زیارت شد و تاکید کرد: سرمایه امام رضا(ع) محدود به ما نیست، و نیازمند رسانه ای فراتر از سطح استانی هستیم.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست، سند ملی زیارت را فرصت مغتنمی دانست که سرمایه بزرگی با توجه به ابعاد معنوی و معرفتی فردی و جمعی به عنوان میثاقی بین مردم و امام خود (حضرت رضا علیه السلام) برای صیانت از سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی و ارزش ها و آرمان ها است.
حجت الاسلام والمسلمین حجت گنابادی نژاد در خصوص بعد معنوی و معرفتی زیارت، با اشاره به حدیثی، خاطرنشان کرد: زیارت امام رضا (ع) میثاقی است بین مردم و امام مهربانی ها است و در سند ملی زیارت باید تسهیل کننده در حل موانع به صورت همه جانبه باشیم و تدبیر و برنامه ریزی کنیم.
تدوین سند ملی زیارت به پیشنهاد تولیت آستان قدس رضوی و با تایید رییس جمهوری، به آستان قدس و شورای عالی انقلابی واگذار شده است تا با همکاری دستگاه های متولی و مسوول این سند آماده بررسی و تصویب نهایی در شورای عالی انقلاب فرهنگی شود.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7