کد خبر: 21595| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۹ آذر سال ۱۴۰۱ | ساعت ۱۲:۳۷:۰ | تعداد بازدید: ۶۴۸

نشست مشترک معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، برگزار شد تا زمینه بهره‌مندی از راهکارهای فناورانه و نوآورانه در پیشگیری و مدیریت بحران‌ها بررسی شود.
در نشستی که با حضور روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، ضمن بررسی نقش زیست‌بوم فناوری و نوآوری برای، پیشگیری، مدیریت و رفع آسیب بحران‌های طبیعی و غیر طبیعی، بر ضرورت تعریف نیازهای محوری و مشخص برای ارائه راهکارهای نوآورانه و فناورانه، تاکید شد.
 
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با تاکید بر این‌که وجود راهکارهای مشخص و کارآمد در پیشگیری و مدیریت بحران‌ها، مهم‌ترین و بدیهی ترین انتظار جامعه است، ادامه داد: همین که سازوکاری ایجاد شود تا مردم بتوانند یک بحران را پیش‌بینی، پیشگیری و در صورت وقوع، مدیریت کنند، قطعاگامی مهم و رو به جلو برداشته شده است.
دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر این‌که ‌باید برای پیشگیری و مدیریت بحران‌های فردی و اجتماعی نیز راهکارهای فناورانه و نوآورانه تمهید شود، ادامه داد: کشور در عرصه جبران و مدیریت آسیب‌های ناشی از بحران هزینه‌های بسیار زیادی صرف می‌کند، مشکل اما این‌جاست که این هزینه‌ها مصروف به پس از رخ دادن بحران است و باید تمرکز هزینه‌ها، مبتنی بر یک سازوکار نیازمحور و راهبردی و به کمک فناوری، به پیش از وقوع بحران متمرکز شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس‌جمهوری، با بیان این‌که لازم است نیازها و اولویت‌ها، به روشنی احصاء شوند تا فناوران راهکارهای نوآورانه خود را مبتنی بر این نیازها ارائه کنند، ادامه داد: شرکت‌ها، تیم‌های تحقیقاتی و هسته‌های نخبگانی کارهای ارزشمندی در این حوزه انجام داده‌اند و بسیار انگیزه و علاقه دارند تا منشأ اثری مطلوب در کشور باشند. برای به ثمر نشستن تلاش آنان، لازم است تا نیازها و اولویت‌ها به درستی و روشنی احصاء شده و تحقیقات، محصولات و خدمات به صورت جهت‌یافته و هدفمند در خدمت رفع آن نیازها بکار گرفته شوند.
وی با اشاره به این‌که لازم است دستگاه‌هایی مانند سازمان مدیریت بحران و سازمان حفاظت محیط زیست نیازهایشان را یکپارچه و بازار آن را تضمین کنند، افزود: ما برای رفع نیاز در این بازار تخصصی عزمی راسخ داریم و آمادگی داریم تا در قالب یک توافق روشن و نیازمحور، که هدف، راهبرد و اقدام‌ها مشخص باشد، در مسیر حل نیازها به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، حمایت‌های لازم را صورت دهیم.
 
 ضرورت بهره‌مندی از فناوری‌ در حوزه پیشگیری و مدیریت بحران
محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در کاهش آسیب‌های ناشی از حوادث و رویدادهای غیر متقربه، زیست‌محیطی و سایر بحران‌های کشور عنوان کرد: بسیاری از چالش‌ها و بحران‌های طبیعی و غیر طبیعی، این روزها با کمک فناوری‌های پیشرفته نه تنها قابل مدیریت و پیگیری بلکه قابل پیش‌بینی شده‌اند. آن‌چه که امروز عرصه پیشگیری و مدیریت بحران کشور به آن نیازی مبرم دارد.
وی با اشاره به نقش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در جذب و ایجاد پیوند میان نوآوری‌ها و نیازهای محوری حوزه بحران ادامه داد: به طور مثال زلزله یکی از بحران‌های ریشه‌دار و اصلی است که کشورمان در مواجه و مدیریت آن ضعف‌های ریشه‌ای و عمده‌ای دارد. زلزله در ایران مبتنی بر تاریخ‌نگاری، بیش از 220 سال است که شناخته شده و در طول این دویست سال، بیش از 6 زلزله با شدت 7 ریشتر در کشور رخ داده که خسارت‌های فراوان و البته جبران‌ناپذیری را به همراه داشته است. این موضوع نشان می‌دهد کشور در برابر این حادثه، نقاط آسیب‌پذیر بسیاری دارد که استفاده از فناوری‌ها می‌تواند از آن فرصت بسازد.
 
نامی با اشاره به این‌که فناوری‌های پیشرفته از انرژی‌های زلزله امکان بهره‌مندی مطلوب برای زندگی بهتر را فراهم کرده‌اند، ادامه داد: انرژی بسیار زیادی که در اثر زلزله ایجاد می‌شود، می‌تواند در مسیر بهبود زندگی و ارتقای آن به کار بسته شود. لازم است تا شرکت‌ها و تیم‌های فناور و محقق، دستاوردها و توانمندی‌هایشان را ارائه کنند و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری می‌تواند حلقه ارتباطی این نوآوری‌ها و بخش متقاضی باشد.
رئیس ستاد مدیریت بحران، با اشاره به ضرورت استفاده از فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان و تیم‌های خلاق و نوآور در شبکه شتاب‌نگاری زلزله کشور، عنوان کرد: در حال حاضر 140 ایستگاه لرزه نگاری در سراسر کشور وجود دارد که نیمی از این ایستگاه‌ها، به دلیل مشکلات فنی، نبود فناوری و تجهیزات لازم از چرخه کارآمدی خارج هستند. توانمندی فناورانه داخلی می‌تواند به کمک احیا و ارتقای این ایستگاه‌ها بیاید و ضمن صرفه جویی ارزی، ایجاد اشتغال و ارزش افزوده، با توسعه فناوری‌ها امکان پیشگیری و مدیریت این بحران را فراهم کند.
نامی، با تاکید بر این که ‌باید در حوزه‌های گوناگون بحران از مشکلات زیست‌محیطی همچون ریزگردها تا تامین امنیت محل‌های خطرآفرین مانند انبارهای دپوی مواد شیمیایی یا اشتعال‌زا از ظرفیت‌های فناورانه بهره برده شود ادامه داد: در قالب یک همکاری منسجم میان دستگاه‌های نقش آفرین با محوریت معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری می‌توانیم به راهکارهای علمی و پایدار برای مدیریت و حل این مشکلات دست پیدا کنیم.

منبع:معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7