تامین دارو همیشه یکی از دغدغه های اصلی در دنیا است به همین دلیل همه کشورها تلاش می کنند تا در این حوزه بازاری مستقل و خوداتکا داشته باشند.
ایران هم از جمله کشورهایی است که در این زمینه تلاشهای زیادی کرده تا خود را از تقلای تامین دارو از بازار ملتهب و تحریمی این حوزه رها کند و با اتکا به توان دانش بنیانها بتواند به نیازهای خود پاسخ بومی دهد. یکی از این حوزه ها تولید داروهای زیستی است که به همت شرکتهای دانشبنیان و حمایتهای صورت گرفته، تعداد این داروها به 28 قلم رسیده است.
زیستداروها یا داروهای بیولوژیک داروهایی هستند که از منابع زیستی گرفته شده باشند. واکسن، خون و فرآوردههای آن، یاختههای سوماتیک، آلرژنها، بافتهای زیستی و پروتئینهای نوترکیبکننده شناختهشدهترین انواع زیستداروها بهشمار میروند و داروهایی پرکاربرد و حیاتی در نظام درمان کشور هستند.
امروزه در جهان فرآورده های بیولوژیک دارویی به خاطر جایگاه راهبردی و ارزش افزوده فراوان آن مورد توجه بسیاری از دولت ها و سرمایه گذاران قرار گرفته است. در ایران نیز میزان ارزش افزوده تولید داروهای زیستی پس از حوزه خدمات فناوری اطلاعات، بالاترین میزان ارزش افزوده را دارا است. بر همین اساس متولیان این حوزه در تلاشند تا زمینه رشد و توسعه این حوزه را در کشور فراهم کنند.
ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از جمله این نهادها است که با کمک شرکت های دانش بنیان طی چند سال اخیر، توسعه این حوزه را رقم زده و با تنوع بخشی به سبد این محصولات، ایران را در کسب رتبه سوم آسیا یاری کرده است.
منبع:مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری