کد خبر: 19942| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۲۴ اسفند سال ۱۴۰۰ | ساعت ۸:۴۶:۰ | تعداد بازدید: ۶۶۶

آیت الله لطف الله دژکام در دیدار با مدیر کل بنیاد شهید فارس و معاونین به مناسبت روز شهید و هفته تاسیس بنیاد شهید،گفت: در بحث سند فرهنگی اینگونه نگاهی باید داشته باشیم که تعداد فعالیت‌های ما ملاک نیست.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی آیت الله دژکام گفت:چون خود ما درگیر سند نقشه مهندسی فرهنگی شدیم این حرف را می‌زنم که اگر در پایان سال فقط تعداد فعالیت‌ها را بیان کنیم به کار ما نمی‌آید.
نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: ما باید یک ملاک ارزیابی دیگری بگذاریم و ببینیم وضع جامعه کجا بوده و کجا آمده و آیا تغییری در گفتمان اجتماعی و نوع گرایش‌ها و علایق ایجاد شده است یا خیر، چون این موارد مهم است وگرنه هرچه فعالیت انجام دهیم و تغییری رخ ندهد انگار اقدامی نکرده ایم.
به گفته دژکام، یکی از دستگاه‌هایی که وظیفه اساسی در خصوص بحث ایثار و شهادت دارد مجموعه بنیاد شهید است در حالی که بنیاد حفظ ارزش‌ها و امثالهم نیز در حیطه فرهنگ ایثار و شهادت کار می‌کنند و مجموعه‌های عظیمی هستند.
او می‌گوید: واقعیت این است که ما اگر بخواهیم ببینیم در فرهنگ ایثار و شهادت باید چه کار کنیم یکی از اسناد مهم بالادستی ما که سیاست‌های کلی بحث ایثار و شهادت است را مقام معظم رهبری ابلاغ فرمودند و تقریبا از حیث خط مشی و سیاستی که بند به بند تعریف شده است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: هیچ سند دیگری از سند‌های نظام اینقدر ماده و بند ندارد یعنی به صورت ویژه و ریز رهبر انقلاب خط مشی و سیاست مسائل ایثارگری و فرهنگ شهادت را تعیین کرده اند که این عرصه فرهنگ است.
او با طرح این پرسش که در این عرصه ما باید دنبال کنیم که امروز نسبت به سیاست‌های این بخش در کجا قرار داریم، گفت: یک نحوه ارزیابی مدیریت این است که بگوییم ما این تعداد اقدام را انجام داده ایم و این خوب است، اما به ما نمی‌گوید کجای کار هستیم. ما باید همیشه در عرصه مدیریت ببینیم کجای کار هستیم.
آیت الله دژکام می‌گوید: بنابراین آمار‌های کمی گاهی وضعیت ما را از حیث اینکه در مدیریت کجای کار هستیم مشخص نمی‌کند و این مسئله ایست که عموما در گزارش کار‌ها در کشور ما مرسوم شده که آمار کمی می‌دهیم.
او گفت: البته نمی‌گوییم آمار کمی نیاز نیست، ولی این مشخص کننده موفقیت مدیر نیست و برای سنجیدن موفقیت به یکسری دیگر شاخص‌ها نیاز داریم و چون آن‌ها را درست اندازه گیری نمی‌کنیم در نوع اقدامات اشتباهاتی انجام می‌دهیم.
دژکام گفت: مثلا فرض کنید وضع ما امروز از نگاه مردم به قضیه ایثارگری چگونه است؟ اگر بحث‌های رسانه‌های بیگانه را بررسی کنید وضعیت را بد می‌بینند؛ حال واقعا اوضاع بد است یا خیر؟
به گفته او، شاخص‌ها برای ما درست تبیین نشده است و برای همین رسانه‌ها خصوصا رسانه‌های بیگانه جولان می‌دهند، اما اگر ما ملاک و شاخص تعیین کنیم دیگر نمی‌توانند فضاسازی کنند. همان طور که حضرت حافظ فرموده است "خوش بود گر محک تجربه آید به میان ... تا سیه روی شود هر که در او غش باشد.
دژکام گفت: اگر کار دقیق و علمی در خصوص خدمات نظام انجام گیرد می‌بینید آنقدر که سیاه نمایی می‌شود وضع کشور بد نیست، ولی اگر مجال را از بحث محاسبه علمی بگیریم همین می‌شود که می‌گویند وضع خوب یا بد است درحالیکه به واقع قابل تشخیص نیست.
امام جمعه شیراز گفت: هیچ فردی از بیرون نسبت به دستگاه‌ها و نهاد‌های کشور همچین نگاه و ملاحظه‌ای ندارد، اما داخل مجموعه خود می‌توانید این کار را کنید، چون هدف خدمت و رضایت خداست خود ما باید بررسی کنیم که کجای کار هستیم.
به گفته او، اگر در خصوص مسائل فرهنگی بتوانیم آن اهدافی که در سیاست‌های کلی مشخص شده بررسی کنیم و پیمایش داشته باشیم و ببینیم وضعیت ما چطور است یک کار بسیار خوب و ارزشمند است.
دژکام گفت: به نظر می‌رسد امروز جوانانی که اطراف شهدا و ایثارگران هستند بیش از تعدادی شهید و ایثارگری است که داریم. در زمان انقلاب همه ایثارگر و رزمنده نبوده و همه جور آدم داشتیم امروز هم افراد مختلفند، اما اینکه ما حواسمان به این تعداد نیست و نمی‌توانیم نشان دهیم به خاطر این است که خیلی بررسی نکرده ایم که بتوانیم قضیه را سامان دهیم.
او گفت: نکته مهم دیگر در خصوص مسئله تخصیص منابع است. شما بیش از ۱۴ هزار شهید دارید و تعداد بسیار بیشتر جانباز و ایثارگر که باید یکسری خدمات به آن‌ها بدهید.
نماینده ولی فقیه در استان فارس می‌گوید: آنچه که به عنوان منابع در اختیار مجموعه بنیاد شهید است مسلما با تعداد جامعه هدف همخوانی ندارد و یکی از ملاک‌هایی که مشخص می‌شود مدیر چقدر موفق بوده همین است که تخصیص منابع باید به گونه‌ای رخ دهد که رضایت جامعه هدف را تامین کند در حالیکه منابع کمتر از نیاز است.
او گفت: این ظرافت کار مدیر است که کار را سامان دهد با وجود اینکه منابعش محدود است، پیامبر گرامی و سایر ائمه گاهی نکاتی را فرموده اند که این نکته‌های مدیریتی در روایات اهل بیت است.
امام جمعه شیراز گفت: امروز ضد انقلاب به دنبال این هستند که جامعه ایثارگری را برعلیه نظام کنند، در این خصوص شما باید با جامعه ایثارگری همدلی کنید که این همدلی کردن سبب ایجاد آرامش می‌شود.
او با بیان اینکه اخلاق چند سرفصل دارد، گفت: یکی از آن‌ها همدلی کردن است. مخاطب ما باید احساس کند اگر رنج می‌برد همه ما با او شریک هستیم و این احساس همدلی را ایجاد کنید.
دژکام گفت: فرقی نمی‌کند کدام طرف میز هستیم، درد مشترک داریم. این اخلاقی است که باید به طرف مقابل منتقل کنیم. گاهی باید به همدیگر کمک دهید. این احساس همدلی کردن است که مهم است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: برقراری عدالت کار بسیار سختی است و مردم از بی عدالتی ناراحت هستند و باید شرایط را عادلانه کنیم. پس همدلی کردن و عدالت ورزی کردن را در نظر بگیریم.
به گفته او، اخلاق فقط به حسن خلق نیست بلکه همه اخلاق می‌تواند مؤثر باشد در اینکه مردم از مدیریت‌ها راضی شوند. امروز نگرانی که ما داریم و دشمن روی آن حساب می‌کند همین است که نارضایتی مردم خصوصا جامعه ایثارگری به وجود آید.
دژکام گفت: باید از سایر دستگاه‌های دیگر برای تبلیغ و فرهنگ سازی کمک بگیریم و تعامل با سایر دستگاه‌ها نیاز است.
او با اعتقاد به اینکه ایثارگری شهدا و رزمنده‌ها باید با ظرافت‌های هنری به جامعه تزریق شود، گفت: اینکه چگونه یک فیلم تأثیرگذار و مفید باشد را باید مجموعه شما نظارت کند.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7