کد خبر: 19303| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۸ دی سال ۱۴۰۰ | ساعت ۱۲:۲:۰ | تعداد بازدید: ۸۷۶

رییس جهاد دانشگاهی در آیین تقدیر از پژوهشگران برتر جهاد دانشگاهی که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد، گفت: ۳ روز از زمان افتتاح نمایشگاه می‌گذرد؛ مسئولان و نمایندگان مجلس که در این بازه زمانی از نمایشگاه بازدید کردند، این پرسش را مطرح کردند که چرا با وجود این دستاوردها هنوز گرفتار مشکلات هستیم. امیدواریم دولت آقای رییسی، دولت پایان‌دادن به فرصت‌سوزی‌ها باشد.
همزمان با سومین روز برگزاری نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی، آیین تقدیر از پژوهشگران برتر این نهاد با حضور دکتر محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و جمعی از مسئولان و جهادگران برگزار شد.
دکتر محمدرضا پورعابدی، معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی گفت: برگزاری مراسم تجلیل از پژوهشگران حدود یک دهه قدمت دارد. به دلیل همه‌گیری کرونا نتوانستیم این مراسم را در سال گذشته به این نحو برگزار کنیم. مراسم تجلیل از پژوهشگران در سال جاری با نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی همراه شده است. 
دکتر پورعابدی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی تلاش کرده تا فعالیت‌های خود را محدود کند، اما عملکردی قدرتمند در این زمینه داشته باشد. وی با بیان اینکه نحوه عملکرد جهاد دانشگاهی در سال‌های گذشته تغییر کرده است، گفت: در گذشته، منابع مالی تحقیقاتی خود را از کارفرمایان تأمین می‌کردیم. در حال حاضر، رویکرد خود را تغییر داده‌ایم، کارفرمایان را به شرط تضمین نتیجه کار و بازار محصول به خرید ترغیب می‌کنیم.
دکتر حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر این نهاد گفت: ۳ روز از زمان افتتاح نمایشگاه می‌گذرد؛ مسئولان و نمایندگان مجلس که در این بازه زمانی از نمایشگاه بازدید کردند، این پرسش را مطرح کردند که چرا با وجود این دستاوردها هنوز گرفتار مشکلات هستیم؟ امیدواریم، دولت آقای رییسی، دولت پایان‌دادن به فرصت‌سوزی‌ها باشد. 
رییس جهاد دانشگاهی ادامه داد: در پایان دهه ۷۰ در زمینه الکترونیک بسیار قدرتمند بودیم و با شرکت‌هایی مثل زیمنس رقابت می‌کردیم. صنعت نفت یک پروژه عظیم داشت، برای ورود به پروژه درخواست دادیم. اینطور بیان شد که باید با ۲ شرکت بزرگ همکاری کنیم. هر دو شرکت موافقت نکردند تا به صورت مستقل وارد شویم. سرانجام سال ۹۲ قرارداد بستیم و محصول را تولید کردیم. خارجی‌ها همانطور که دوست ندارند ما غنی‌سازی کنیم، تمایل ندارند در پژوهش هم موفق شویم.
جهاد دانشگاهی نهادی برای متصل کردن جریان علم و دانش به جریان صنعت
حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این مراسم گفت: جهاد دانشگاهی یکی از مولودهای مقدس انقلاب اسلامی است. انقلاب اسلامی ایران پایانی بر نتوانستن ها و وابستگی ها بود و شعار استقلال در انقلاب در مقاطع مختلف به نوعی پایانی بر تحقیرهای مردم بود. یکی از حوزه هایی که این توانمندی و اعتماد به نفس در آن بروز پیدا کرد، جهاد دانشگاهی بود و دستاوردهای نمایشگاه امروز جهاددانشگاهی نیز نمونه ای از فعالیت های چهل و یک ساله این نهاد انقلابی است.
حجت الاسلام رستمی بیان کرد: جهاد دانشگاهی نهادی است که برای متصل کردن جریان علم و دانش به جریان صنعت ایجاد شد و در این زمینه هر حوزه ای که مجموعه جهاددانشگاهی بر آن تمرکز کرده و مصرف کنندگان نیز بدان اقبال نشان داده اند، توفیقات بیشتری حاصل شده است که امیدوارم این توفیقات ادامه داشته و این روحیه جهادی به دیگر بخش ها نیز تسری پیدا کند. امروز در حوزه دفاعی به توانمندی بازدارندگی رسیده‌ایم. این بازدارندگی در هر حوزه ای که دانش به خدمت نیاز جامعه آمده، رخ داده است. اتفاقات مختلف در جهاددانشگاهی نیز نشان دهنده این ظرفیت است که باید از سوی دولت به صورت جدی به جامعه عرضه شود.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه مجموعه های واسط همچون وزارت علوم و ... نیز باید با ارتباط دادن این ظرفیت ها به مجموعه های مورد نیاز جامعه، این مجموعه‌ها را به نقطه استقلال برسانند، تصریح کرد: استقلال واقعی در دانشگاه ها و مراکز علمی رقم خواهد خورد و اگر به اینجا رسیده و وابستگی کشور قطع شود، سیاستمداران نیز می توانند قدرتمندانه از استقلال کشور دفاع کنند.
حرکت‌های جهاد دانشگاهی بر پایه علم و با روحیه جهادی استوار است
دکتر محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم گفت: به دانشمندان و پژوهشگران افتخارآفرین جهاد دانشگاهی دست‌مریزاد می‌گویم. ای کاش فرصتی فراهم بود تا شهروندان هم بتوانند حاصل تلاش شما را ببینند. امیدوارم که این حرکت جهادی با شدت بیشتری ادامه داشته باشد تا به خودکفایی مد نظر نظام جمهوری اسلامی دست پیدا کنیم. 
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: پژوهش دیدن چیزهایی است که دیگران قبلاً آن را ندیده‌اند و رفتن به راه‌هایی است که دیگران قبلاً در آن پای نگذاشته اند. پژوهش اندیشیدن به چیزهایی است که قبلاً در مورد آن اندیشیده نشده است و نتیجه پژوهش نیز یقینا شکست مرزهای دانش و ایجاد خلاقیت و نوآوری و در نهایت رسیدن به فناوری و خلق ثروت از دانش است. معنای علم نافع نیز آن است که به درجه ای از بلوغ دست پیدا کنیم که از دانش، ارزش و ثروت، امنیت و سلامت تولید کنیم. اگر باور داشته باشیم که می توان از دانش، ثروت و امنیت و سلامت ایجاد کرد، در آن زمان به این نتیجه می رسیم که بهترین مسیر برای سرمایه گذاری، سرمایه گذاری در زمینه علم و فناوری است. به همین دلیل در دنیای امروز درصد قابل توجهی از درآمد ناخالص ملی کشورها صرف پژوهش و فناوری می شود، اما در کشور ما با نگاه خوش بینانه کمتر از 8 درصد درصد و با نگاه واقع بینانه حدود نیم درصد از درآمد ناخالص ملی صرف پژوهش می‌شود که این مسئله، ظلم به این آیندگان بوده و نتیجه آن نیز مسئله ظهور و بروز خام فروشی است.
دکتر زلفی گل ادامه داد: اگر باور کنیم که خام فروشی ظلم به آیندگان است، درصد قابل توجهی از درآمد ناخالص ملی را صرف پژوهش، تحقیق و فناوری خواهیم کرد. اما جهاد دانشگاهی به عنوان نمونه ای کوچک از وزارت علوم در تمامی عرصه ها فعال است و می تواند به عنوان الگو در زمینه آموزش، فناوری و رونق تولید به ویژه در حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت مطرح شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از ویژگی های منحصر به فرد جهاد فعال بودن در سه عرصه تحقیقات بنیادی، کاربردی و توسعه ای است، بیان کرد: نام جهاد دانشگاهی این مسئله را نمایان می کند که حرکت های این نهاد انقلابی بر پایه علم و با روحیه جهادی استوار است. روحیه جهادی در هر عرصه ای که وارد شود و چنانچه با علم و عقل همراه باشد، موفقیت را به همراه خواهد داشت.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به دستاوردهای فراوان جهاددانشگاهی در حوزه های مختلف، گفت: این موارد نشان دهنده این مسئله است که جهاددانشگاهی به اهدافی که در اساسنامه ای که طبق آن تأسیس شد، دست یفته است. امیدواریم حمایت های دولت و مسئولان کشور (از طریق جلوگیری از واردات محصولات خارجی و تهیه بازار فروش برای محصولات) از این نهاد انقلابی بیشتر شود؛ چراکه ظلم است محصولی در داخل تولید شود اما مشابه آن از خارج وارد شود. 
دکتر زلفی گل با بیان اینکه باید فرهنگ سازی کنیم تا مردم محصولات داخلی به خارجی ترجیح دهند، تصریح کرد: در علم و تولید آن بحث مالکیت مطرح نیست و اگر به نتیجه ای در تحقیقات علمی برسیم، می توانیم با انتشار دانش خود، این دانش را از حالت علم شخصی به دانش اجتماعی تبدیل کنیم، اما در فن، مالکیت مطرح است؛ چراکه هنر به کار گیری علم، تبدیل به فناوری می‌شود و فناوری قابل خرید و فروش است.
وی اظهار کرد: امیدواریم دانشگاه‌های ما نیز با الگوبرداری از جهاددانشگاهی هم در زمینه تولید علم و هم در زمینه مصرف علم سرمایه‌گذاری کنند. بنده حتما توانمندی های جهاددانشگاهی را در هیئت دولت معرفی کرده و سعی خواهیم کرد تا از جهادگران جهاددانشگاهی تقدیر کنیم.
پیش از برگزاری مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر جهاد دانشگاهی، از طرحی ملی، بزرگ و بیـن‌رشـته‌ای جهاد دانشگاهی با نام تجاری EIGHT رونمایی شد. این اولین مجموعه جامع ایرانی آموزش زبان انگلیسـی است. 

منبع:ایسنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7