کد خبر: 15565| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۲۴ آذر سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۰:۵۱:۰ | تعداد بازدید: ۲۱۵۵

معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یکی از برنامه های جدی پیش رو را ارتباط علوم انسانی با جامعه و صنعت عنوان کرد.
دکتر غلامحسین رحیمی در وبینار الگوهای نوین در ارتباط با پژوهش های علوم انسانی با نیازهای جامعه و صنعت که امروز برگزار شد، اظهار کرد: چند سالی است که در حوزه علوم انسانی شورایی تحت عنوان شورای تحول علوم انسانی تشکیل شده ولی من فکر می کنم چه علوم انسانی چه علوم انسانی تحول یافته و یا علوم اسلامی در ماهیت پژوهش و شیوه انعکاس نتایج آن به جوامع و صاحب نظران علمی در سه حالت هیچ فرقی نمی کند.
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم افزود: برنامه جدی ما این است که ارتباط میان علوم انسانی را با نیازهای جامعه و صنعت به طور ویژه ببینیم تا سه، چهار سال اخیر بالاخص یکی، دو سال گذشته همیشه علوم انسانی کنار گذاشته می شد و در بحث ارتباط دانشگاه با صنعت تنها نهاد اجتماعی مرتبط با دانشگاه، صنعت بود.
رحیمی ادامه داد: ما قائل به این هستیم که تمام رشته های دانشگاهی فارغ از موضوع، ارتباط مستمر و سازنده با جامعه و صنعت داشته باشند.
وی با طرح این سوال که آیا الگوی مشخصی در خصوص ارتباط علوم انسانی با جامع و صنعت وجود دارد یا باید الگوی جدیدی طراحی کنیم گفت: خوشبختانه در یکی، دو سال گذشته در حوزه علوم انسانی و هنر گام های خوبی برای ورود علوم انسانی به حوزه های علم و فناوری برداشته شده است حتی در حال حاضر در بازدیدهایی که از مراکز رشد و پارک های علم و فناوری دارم این موضوع کاملا مشهود است و این مراکز و پارک ها بخش هایی را به مجموعه علوم انسانی و هنر اختصاص می دهند.
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم در ادامه خاطرنشان کرد: نکته بعد این است که ما ورود جدی به مراکز تخصصی علوم انسانی و پردیس های علوم انسانی نداشته ایم. در حالی که این پردیس ها و مراکز رشد بسترهای اصلی هستند برای اینکه دانشگاه های علوم انسانی را با جامعه و صنعت پیوند دهند.
رحیمی افزود: ما همانطور که برای علوم مختلف شتاب دهنده داریم باید برای علوم انسانی هم شتاب دهنده داشته باشیم البته نمی دانم شتاب دهنده برای علوم انسانی وجود دارد یا خیر متاسفانه علوم انسانی در زمینه مقالات عقب افتاده و عمده امتیازات بین المللی ما مربوط به علوم غیر انسانی است؛ این در حالی است که کمرنگ بودن علوم انسانی باعث شده جایگاه علمی ما از آنچه که باید باشد، پایین تر بیاید.
وی با تاکید بر اینکه علوم انسانی باید در یک برنامه ریزی با شتاب بیشتری نسبت به سایر علوم حرکت کند، تصریح کرد: در حال حاضر ۴۰ دانشگاه کشور در حوزه علوم انسانی فعال هستند و اگر با برنامه ریزی حرکت کنیم مطمئن هستم طی دو، سه سال آینده در حوزه علوم انسانی جهش خواهیم داشت. البته این هشدار را به اساتید و مسئولان دانشگاهی مرتبط با علوم انسانی می دهیم که اگر نسبت به پیشرفت این حوزه اهتمام نکنند، طبق آیین نامه به آنها تذکر داده و برخورد خواهیم کرد.
رحیمی ادامه داد: خوشبختانه حوزه صنایع خلاق که به علوم انسانی و هنر مربوط است به طور جدی مطرح شده و ما همانطور که باید طراحی و ساخت داشته باشیم در حوزه علوم انسانی در ابتدا با خلاقیت ذهنی مواجه هستیم که اثربخشی آن به صورت نرم است نه سخت. به طور مثال علوم انسانی می تواند از لحاظ فکری و در ارتباط با مرکز پژوهش های مجلس و مجلس خبرگان که مراکز تقنینی ما هستند اثرگذار باشد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7