کد خبر: 14420| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱۰ شهریور سال ۱۳۹۹ | ساعت ۸:۱۱:۰ | تعداد بازدید: ۴۲۰۰

وزیر آموزش و پرورش گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش محصول نگرش به آینده است و جهت‌گیری برنامه‌های حوزه‌های مختلف این وزارتخانه به سمت اهداف این سند یکی از مهمترین دستاوردهای دولت تدبیر و امید به شمار می‌رود.
محسن حاجی میرزایی درباره سند تحول بنیادین و تاثیر آن در آموزش و پرورش اظهار داشت: سند تحول بنیادین به عنوان یکی از تاثیرگذارترین اسنادی محسوب می‌شود که مبتنی بر تجربه چند دهه فعالیت‌های آموزشی بوده است.
وی با بیان اینکه اندیشمندان سندی تدوین کرده اند که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است، افزود: سند تحول بنیادین زیر نظام‌ها، الزامات و جهت‌گیری‌های بسیاری دارد که برنامه‌های آموزش و پرورش را به سمت و سوی مورد نظر هدایت می کند.
وزیر آموزش و پرورش پیشتر گفته بود: علاقه مندان نظام تعلیم و تربیت کشور را به تهیه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش کشور واداشته‌اند. این سند محصول تجربیات دهه های پیشین، مطالعات تطبیقی کشورهای موفق و همچنین تجربیات آن‌ها است.
حاجی میرزایی خاطرنشان کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش محصول نگرش به آینده است، این سند با درک و پیش بینی وضعیت آینده کشور تدوین شده است.
وی تاکید کرد: آموزش و پرورش برای استقرار سند تحول به کمک همگان نیاز دارد یا به تعبیر بهتر همه بخش های کشور برای دستیابی به اهداف تعیین شده خود به تحول آموزش و پرورش نیازمند هستند و این یک نیاز متقابل است.
سند راهبردی تحول نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی جمهوری اسلامی ایران در جلسه ۸۲۶ شورای عالی آموزش و پرورش مورخ دوم مرداد ۱۳۸۹ تایید کلی شد و مبنای تمام سیاست‌گذاری‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و تولید اسناد تحولی در نظام تعلیم و تربیت رسمی کشور قرار گرفت.
همچنین سند تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش مبتنی بر آرمان های بلند نظام تعلیم و تربیت کشور تدوین شده است که معطوف به چشم اندازی در افق روشن ۱۴۰۴، ترسیم گر ایرانی توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویتی اسلامی انقلابی، الهام بخش جهان اسلام همراه با تعاملی سازنده و موثر در عرصه روابط بین المللی است.
بر اساس نظر اندیشمندان، تحقق ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی در نتیجه کوشش تمام ابعاد فرهنگی، علمی، اجتماعی و اقتصادی جامعه دیده می شود که این امر نیز در گرو تربیت انسان‌های عالم متقی، آزاده و اخلاقی است.
سال‌های گذشته نیز تلاش‌های بسیاری از سوی مسوولان آموزش و پرورش به منظور بهبود و اصلاح امور نظام آموزشی صورت گرفته اما هنوز هم نظام تعلیم و تربیت با چالش‌هایی روبه‌رو است.
رفع چالش‌های کشور نیازمند تدوین الگویی اسلامی-ایرانی است؛ به همین منظور برای جلوگیری از الگوهای وارداتی تدوین سند تحول بنیادین مورد توجه قرار گرفته است.
با درک ضرورت و اهمیت مسائل نظام تعلیم و تربیت و همچنین در پاسخ به ندای هوشمندانه رهبر معظم انقلاب، طرح تدوین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به مثابه سند تحول راهبردی این وزارت‌خانه در افق چشم‌انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران در دستورکار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت و سرانجام پس از شکل‌گیری حلقه‌های کارشناسی ـ پژوهشی با مشارکت صاحب‌نظران حوزوی و دانشگاهی و مدیران و کارشناسان مجرب آموزش و پرورش به تصویب این شورا رسید.
در این میان، وزارت آموزش و پرورش به عنوان متولی فرآیند تعلیم و تربیت در همه ساحت‌ها، قوام بخش فرهنگ عمومی و تعالی‌بخش جامعه اسلامی بر اساس نظام معیار اسلامی، با مشارکت خانواده، نهادها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی است.
از این رو، این وزارتخانه بر اساس اهداف سند تحول بنیادین ماموریت دارد تا با تاکید بر شایستگی‌های پایه، زمینه دستیابی دانش‌آموزان در سنین لازم التعلیم طی ۱۲ پایه (چهار دوره تحصیلی سه ساله) تحصیلی به مراتبی از حیات طیبه در ابعاد فردی، خانوادگی، اجتماعی و جهانی را به صورت نظام‌مند، همگانی، عادلانه و الزامی در ساختاری کارآمد و اثربخش فراهم سازد.
در واقع این سند با ۶ ساحت از جمله تربیتی و اعتقادی، جسمانی، اجتماعی، سیاسی، علمی و فناوری چراغ راهی برای آموزش و پرورش است و این وزارتخانه در هفت سال گذشته برنامه‌ و جهت‌گیری های خود را بر مبنای این سند تغییر داده است.

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7